Zodijačka sehara

Horoskopi, i taj prokleti retrogradni merkur...te poneki rođendan...
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27295

Re: Zodijacka sehara

Post Postao/la Heidi »

Po pisanju I razmisljaju merkur u Vodoliji, primijeti se na pdf religija.

Mjesec voda, Rak ili Skorpion.

Podznak ili Venera u Ovnu.

Mars? :hm
slika

:D
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21636

Post Postao/la Miss Y. »

I Mars u Raku :hehe
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Moguce :hm
0
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Upecaše te moj Fatiše :fiju
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

East_side je napisao/la: 22 sep 2020, 14:50 Upecaše te moj Fatiše :fiju
Brate, ovo je sihirbaska posla. Dzin joj je ove info dostavio. Sreca, pa ne vjerujem opet ni u sta od ovog. Dzaba klanjati 40 dana, radi jahaca metle. :D
2
2 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator
Reactions: 38078

Post Postao/la storm »

Oj majko, rastavise ga na proste faktore :haha
A rek'o sam ti... "ne barkaj!" :valja
1
1 slika
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 704

Post Postao/la Maksuz svratila »

Kojem krugu pakla pripadate :maxuz

Vodenjak
Limb (prvi krug). Vi ste dovoljno nevina vrsta osobe i zbog toga će sudbina biti blaga prema vama. Ono što je protiv vas je to što ste vodili život bez ikakve vrste duhovnosti i zbog toga morate patiti u najdosadnijem krugu od svih.

Naravno, drugi bi mogli proživljavati noćne more, ali barem im neće biti dosadno. Vječnost će biti jako dosadna.

Ovan
Požuda (drugi krug). Ukoliko nešto čini da se dobro osjećate, vi ćete to prihvatiti. To vaš modus operandi.

Nikada niste imali namjeru u tome nekoga povrijediti – jednostavno nikada niste ponovo razmislili o tome jeste li nekoga povrijedili.

Volite se dobro osjećati, ali to vas može uvaliti u nevolju. Najvjerojatnije već jest. Zbog toga ćete se pržiti u paklu sa svim ostalim pohotnim grešnicima.

Vaga
Proždrljivost (treći krug). Uživate u dobrom životu, ali vašim zadovoljstvima nema kraja.

Vi ste onaj koji uzima.

Ispunjavate se strašću, hranom, srećom, tugom … ako ima mjesta za još, dobrog ili lošeg, vi ćete to uzeti.

Neka vam je sa srećom u pronalaženju bilo čega tamo gdje idete. Pakao će vas čitave progutati.

Strijelac
Pohlepa (treći krug). Vi se ne možete zasititi dobrog života – bez obzira koga ćete zbog toga zeznuti putem.

Dok većina ljudi vidi život kao dar, vi ga vidite kao svoj osobni dar.

Do vraga sa svima ostalima. Ironično, to je upravo gdje ćete završiti, zajedno s ostalim pohlepnim profiterima.

Rak
Ljutnja (peti krug). Nijedan drugi krug vas ne želi, stoga ćete završiti ovdje.

Vaša raspoloženja osciliraju poput ljuljačke i nitko na svijetu ne može podnijeti vašu iritantnu narav.

U paklu se primjenjuje isti princip, osim što sada možete osjetiti svoj vlastiti lijek ostatak vječnosti.

Bik

Hereza (šesti krug). Nikada niste živjeli svoj život poput marionete i u vašim očima to je dobra stvar.

U očima neba i pakla, smrtno ste griješili. Dok ste se poigravali s idejom zagrobnog života, zagrobni život je planirao vašu sudbinu.

I sad ste u nevolji. Možete zahvaliti vašoj posesivnoj naravi. Nije vam napravila mnogo dobra.

Jarac
Nasilje (sedmi krug). Budući da ne možete kontrolirati svoj temperament, pakao će vas uzeti zajedno s ostalim luđacima.

Možda ćete se u njihovom društvu naučiti kako se smiriti, ili ćete u njihovom društvu potonuti još malo dublje u vašu tipičnu razdražljivu narav.

U svakom slučaju, sretno.

Lav

Prevara (osmi krug). Vi ste kao ljudski reality show. Izgledate ispravno ali sve unutar vas je šifrirana samozadovoljna laž.

Kontrolirate situacije kroz prevaru i zbog toga će se pakao pobrinuti da platite.

Oprostite, ali to su pravila igre. Za nekoga tko je igrao igre većinu života, ova činjenica bi trebala biti očita.

Škorpion

Izdaja (deveti krug). Laž je ono u čemu blistate. Ili je barem to „igranje igara“.

Izlagat ćete svoj put do kraja ako vam to pomaže i ne može vas biti manje briga tko je odbačen sa strane u tom procesu.

Varali ste tijekom života i sada jedini tko je ostao za prevariti je sam Sotona. Sretno s tim.

Ribe
Nebo. Pa, lalala. Koliko god mislite da je to kompliment, nije. Vaš senzibilitet dobričine vas je doveo do toga da izvučete najbolje karte, ali svi koji su izvukli deblji kraj vas mrze zbog toga.

Vaša suosjećajna narav će se sjajno uklopiti sa svim ostalim svecima i anđelima, ali vi na to možete gledati kao na alternativno prokletstvo.

Ovdje svi bezveznjaci završavaju. Zabavljajte se.

Blizanci
Sotonin drug. Nebo vas ne želi, a zapravo ni pakao. Međutim, to je zbog prednosti vaše prilagodljivosti. Princ tame treba svoje pristaše, a vi se u to savršeno uklapate.

Zaboravite patnju s grešnicima, zaboravite sviranje harfe sa svecima – vi ćete se zabavljati s Luciferom do kraja vremena.

Koje druge usluge ćete možda pružati Sotoni u međuvremenu ostaje za vidjeti. Glavu gore, vojniče.

Djevica
Joker karta. Birajte: anđeo ili demon? Moći su svjesne vašeg analitičkog uma i inteligencije i složili su se da zapravo ne spadate ni u jedan od 9 krugova.

Vi ste radnik i stoga imate posla za obaviti.

U ovome je kvaka – ukoliko odberete biti anđeo priznajete da ste dosadni perfekcionist, a ako odaberete biti demon, svi ostali grešnici će misliti da ste nečiji alat. Barem imate izbor.

slika
2
1 slika 1 slika
...kineski mačak...slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Post Postao/la Moonlight »

To nije tačno

Jarcevi su kraljevi samokontrole i discipline 😇
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25217

Post Postao/la Lana »

Ribe
Nebo. Pa, lalala. Koliko god mislite da je to kompliment, nije. Vaš senzibilitet dobričine vas je doveo do toga da izvučete najbolje karte, ali svi koji su izvukli deblji kraj vas mrze zbog toga.

Vaša suosjećajna narav će se sjajno uklopiti sa svim ostalim svecima i anđelima, ali vi na to možete gledati kao na alternativno prokletstvo

:ovaj
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član

...šta desi kad se svi đuture nađemo na autobuskoj... :maxuz

Ovan: „Što je s ovim prijevoznicima, do sada sam mogao kupiti autobus, rastaviti ga, sastaviti i dovesti na ovu stanicu..“

Jarac: „Rastavljanje bi možda išlo malo teže. Za to vam je potreban ekspert.“

Lav: „Tko me je zvao? Mogu vam ja pokazati, ali netko drugi će to morati odraditi.“

Djevica: „Ako nešto ne možeš napraviti sam do kraja, odustani!“

Ovan: „Tko kaže da mi treba ičija pomoć?“

Vaga: „Molim vas, smirite tenzije, ovo i ne mora biti neugodno vrijeme ako zabavimo jedni druge.

Blizanci: „Netko je spomenuo zabavu? Idemo premjestiti brojeve perona, tako da vozač ne zna točno gdje će zaustaviti autobus?

Strijelac: „Napokon netko s vizijom!“

Jarac: „Molim vas da se uozbiljite, nije to privatna imovina da je dirate. Poštujete li vi ikad ijedno pravilo.

Bik: „Da je bar privatna imovina pa da ne izgleda ovako socijalno… i ova stanica i ovaj peron i autobusi… nema čovjek gdje ni sendvič kupiti.“

Vaga: „Ako vas išta tješi, bar nismo sami.“

Škorpion: „Samoća je pola zdravlja.“

Vodenjak: „Ne može me utješiti činjenica da sam u grupi s jedanaest ljudi s kojima nemam apsolutno ništa zajedničko. Ovo je gubljenje vremena.”

Ribe: „Od svakoga se može ponešto naučiti.“

Vaga i Djevica: „Kakvi su to maniri?“

Rak: „Sve je to do kućnog odgoja. U moje vrijeme se tako nije razgovaralo s ljudima.“

Ovan: „Da vam ja kažem, tu pomažu samo batine!“

Blizanci i Strijelac: „Pretvara li se ovaj dan u nešto zanimljivo?“

Djevica i Jarac: „Zanimljivo bi bilo jedino to da se poštuju neka pravila u ovoj državi i da autobusi ne kasne.“

Vodenjak: „Ako je netko zainteresiran da napravi konkretnu stvar, a ne samo da priča, znam ja neke ljude koji to mogu riješiti. Nazvat ću ih i završiti stvar.“

Lav: „Kladim se da ja znam bitnije ljude.“

Škorpion: „Džaba vam je sto znate ljude kad ne znate sebe.“

Rak: „Plašim se da ćemo ovdje ostati do noći. Onda ćemo biti prisiljeni spavati na klupama. To nije sigurno.“

Bik: „To ne može biti. Ja da spavam na toj daščuri?“

Ovan, Jarac, Strijelac: „Ah, gdje sam ja sve dosad spavao…“

Ribe: „Ako nekome bude trebala prostirka, ja mogu dati i svoju.“

Djevica: „Kako mislite da spavam na tuđoj prostirci?“

Blizanac: „Neće nitko nigdje spavati, to je čisto gubljenje vremena. Do večeri smo tko zna gdje.“

Vaga i Vodenjak: „Dok smo ovdje, možda obići stanicu, upoznati neke zanimljive ljude?“

Škorpion: „Ako me netko traži, ja sam u kafani.“

Ribe: „Molim te, sačekaj idem i ja…“

Rak: „Uh, popio bih i ja rado, ali imam nekih problema sa gastritisom, nije mi lako…“

Djevica: „Sad ću ja to riješiti…“ (vadi apoteku iz torbe)

Jarac: „Mislim da je trenutno najvažnije pronaći osobu odgovornu za sav ovaj kaos i ozbiljno popričati s njom.“

Ovan i Lav: „Dok se ovi bave gastritisima, kafanama, prostirkama i ostalim trivijalnostima, mi ćemo učiniti nešto značajno. Pridružujemo ti se u potrazi!

Autobus nakon nekog vremena pristiže na stanicu… Ovan, Lav i Jarac se svađaju s vozačem zbog kašnjenja, Strijelac i Blizanac su našli privatan prijevoz i nestali s lica mjesta, Škorpion iznosi pijanu Ribu iz kafane, slijedi ih Rak zamotan u omiljenu deku jer je zahladilo, Vaga i Vodenjak su pronašli tri osobe kod kojih mogu prenoćiti kada odu na put, dva životna prijatelja, simpatiju i poslovnog partnera.
Bik je ostao sjediti u mjestu od početka i ne namjerava se pomaknuti.

:valja :valja :valja
4
3 slika 1 slika
...kineski mačak...slika
smajlic
Administrator
Reactions: 48629

Post Postao/la smajlic »

a djevica, usla u bus bez prigovora? :crni
2
2 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Ja bih uradila isto što strijelac i blizanac, premda sam vaga. Blizanac mi je podznak pa biram nestanak sa lica mjesta :d
1
1 slika
"Treba otimati radost danima što bježe".
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Vaga
Proždrljivost (treći krug). Uživate u dobrom životu, ali vašim zadovoljstvima nema kraja.

Vi ste onaj koji uzima.

Ispunjavate se strašću, hranom, srećom, tugom … ako ima mjesta za još, dobrog ili lošeg, vi ćete to uzeti.

Neka vam je sa srećom u pronalaženju bilo čega tamo gdje idete. Pakao će vas čitave progutati.

:D
2
2 slika
"Treba otimati radost danima što bježe".
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član

...naše guzare na kasi...:maxuz

Kasirka Raku: Dobro jutro, komšija! Kako smo danas?

Rak: Gledajte, i ne baš sjajno... jutros sam ustao u sedam, spremio čajić, poslao djecu u školu, spremio doručak..onda je pukla neka cijev od odvoda...ne znate vi moje muke, tri sata sam se vraćao u život...poplavilo je cijelu kupaonicu...nisam...

Ovan sa kraja reda glasno: Hajde, dedice, pakuj taj burek, proći će nam život slušajući tebe!

Rak: Izvinite, ko je dedica? Ova omladina više nema ni strpljenja ni poštovanja u sebi.

Jarac: Nemamo mnogo vremena ni mi ostali, ali možete iskazati bar neko poštovanje prema starijima.

Rak: Ja uopšte nisam toliko star.

Blizanac:
Batice, ja sam na strani brzine. Zamisli da svi ovako počnemo pričati svoje tužne priče kasirki..sutra bi izašli.

Jarac: Kako ste me nazvali?

Vaga: Jaoooo kad smo kod tužne priče zaboravila sam uloške staviti u korpu. Molim vas da mi sačuvate mjesto, vraćam se za minut. Budite ljubazni komšije!

Ovan: Nemam ja minut!

Bik: Ovo će trajati dovijeka, odoh ja otvoriti čokoladu…

Riba: Jaooo, dobro ste me podsjetili, pa ja sam zaboravila ulje, šećer i brašno, a danas pravimo kolače…da nije Vage, otišla bih kući bez ičega…

Djevica: Pa šta ste onda kupili za kolače?

Riba: Ma malo limuna i rende, ali, ruku na srce, zaboravila sam na njih…

Djevica sama za sebe: Pošalješ ih po smrt i spavaš snom pravedenika.

Strijelac: Komšije, mogli bismo se i zabaviti kad smo već ovdje? Evo, recimo, može igra kome šta nedostaje u korpi? Kome fali najviše, trči krug oko marketa.

Vodolija: Evo reklamnog materijala, možemo koristiti kao kupone. Ja počinjem!

Djevica: Neki ništa nismo zaboravili.

Lav: Neki samo kupimo sve što je na rafama i tako ne rizikujemo zaborav.

Škorpija: Uzmete tri litre vinjaka, tanjire za jednokratnu upotrebu i nešto koso da se nareže. Zaborav zagarantovan. Ali poslije marketa.

Bik: Omjer kosog i vinjaka Vam nije odgovarajući komšija. Više kosog, manje vinjaka.

Blizanac:
Žurka se sprema, a nije ni deset.

Lav: Kako mislite vinjak? Kako možete piti to smeće?

Djevica: Kako možete piti išta u ova doba?

Škorpija: Ja bih vam odgovorio na to pitanje, ali vam se odgovor ne bi dopao.

Strijelac i Blizanac: Op Op, zakuhava se.

Ovan: Kad smo kod neugodnih konstatacija, gdje su one dvije zaboravne ljenštine?

Jarac: Red se nigdje ne poštuje. Hajde da smo bar samo spori nego smo i nekulturni.

Rak: Ja bih vam rekao sada da ste prestrogi prema sebi komšija.

Strijelac: Ali neću jer sam shvatio vic.

Blizanac i Vodolija prasnu u smijeh.

Vraća se Vaga sa korpetinom pomadica: Hvala vam lijepa. Divne ste komšije. Stvarno ste divni. Meni se, eto ovo ne dešava često.

Vodolija: Ne često, eto samo jednom dnevno.

Ovan: Uzeste mi riječ iz usta komšija.

Riba: Kako da platim sada ovo, hoćete karticu ili keš? Ili da sačekam ipak da svi završe pa ću ja…?

Bik: Platite novcem. Sve ostalo je nevažno. A ako nastavite tim tempom, ja ću pojesti sve iz korpe, a onda ću pojesti Vas.

Lav: Gorgonzola, tartufata, livanjski sir, pašteta od tune..a ne ko vi…te krekere…

Bik: Ipak ću onda pojesti Vas…

Škorpija: iiiiii otvaram vinjak…

Zabava u marketu traje još kratko…svi dolaze na red.
Djevica odlazi prva ljutito prebacujući sebi nešto u bradu. Bik je zadovoljan što je olabavio kesu.
Jarac i Ovan se prepiru ko bi bolje organizovao market.

Blizanac, Strijelac i Vodolija odoše na kafu.

Vaga i Lav lupaju selfije sa kesama. Riba se zakucala u pokretna vrata. Škorpija napušta market sa otvorenom flašom i tapše po ramenu Raka koji ne vjeruje šta se dešava, ali se ipak smije...

:valja :valja :valja

slika
3
3 slika
...kineski mačak...slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21636

Post Postao/la Miss Y. »

Djevica: Kako možete piti išta u ova doba?

:haha :haha
2
2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Strijelac: „Napokon netko s vizijom!“ :djed :valja
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Riba zakucala u vrata :haha

Strijelac: Komšije, mogli bismo se i zabaviti kad smo već ovdje? Evo, recimo, može igra kome šta nedostaje u korpi? Kome fali najviše, trči krug oko marketa.

:haha ko da sebe vidim :haha
0
Odgovori

Natrag na “Zvjezdarnica”