kako je bolan objektivan kad gledas samo kroz prizmu bosnjackog narodaFatih je napisao/la: ↑03 aug 2020, 13:54 Niko nije tvrdio da se kod nas nikad nista nije desilo, oko ratnih zlocina. Ali, je ne znam sta vise da ti kazem da te razuvjerim da Bosnjaci (bar velika vecina) nemaju problem da priznaju da je bilo zlocina i sa nase strane. Ali,ono sto i takve gurne u "inat" jeste javno slavljenje osudjenih ratnih zlocinaca. Molim te, tako ti svega, ti ocekujes od naroda koji izgubio najvise DMS-om, da se i kolektivno izvinjavaju za zlocine pojedinaca (koji, uzimajaci u obzir brojnosti naroda,nema jakomnogo). Ti ako tvrdis, da neko javno, cisto deklarativno osudjuje zlocine koje su pocinili Bosnjaci, a "onda u podrumu - ili gdje vec, psuju i govore "i neka su",ja ne znam sa kakvim se ti onda ljudima druzis, ako si prisustvovao tome.
Sto se tice referenduma, broj onih koji su izasli, govori dasu to bili Bosnjaci i Hrvati. Svi znamo da su oni to bojkotovali.
I ne, nije ovo jednodimenzijalni pogled. On je samo objetivan. Ne moze iskrivljivati cinjenice, da bi se neko osjecao lijepo. Sigurno je da je ostalo slucajeva gdje nekood Bosnjaka nije odgovorao. Ali pravda i zakon nisu isto. Pravda uvijek kaska za zakonima i politikom. Ja se nadam da ce svako odgovarati za zlocine, pa makar bio moj brat.
Ali,moras da pogledas i drugu stranu. Cesto iz RS-a cujemo kako je haski tribunal samo za Srbe. Nije tacno. Zaboravljaju valjda da su VRS i MUP RS-a pocinili 90 svih zlocina tokom rata. U tome lezi "tajna", zasto je najvise osudjenih Srba. Ponavljam, vecina se njima i danas ponosi. Srbija krije zlocince...
Izvini, pravda zaista treba biti na prvom mjestu. Ali, ne pristaje nam mazohizam. To nije pravda.
evo laganini je hercegovac koliko sam upratio katolik po vjeri i ajmo reci hrvat da se ne uvrijedi iako ako cemo mak na konac nije hrvat al nebitno sada za pricu
neki dan smo pricali o pocetku rata u bih i on je naravno branio stav da hrvatska nista nije kriva za rat u bih i da je hr s tudjamnom na celu samo pomogla bih a nikako odmogla
zatim dodje neko sa "nase" strane i kritikuje sve hrvatsko jer smo bili u ratu sa hvo-om
ok meni je jasno da ces ti mrziti isti taj hvo ako si bio direktno u ratu protiv njih al mi nije jasno da se na kraju ne kaze ok do 94e smo bili neprijatelji al od 94 hvo je pomogao da se oslobodi tamo po dinari oko bihaca ili gdje vec nebitno
u tome je problem sto i bosnjaci i srbi i hrvati gledaju samo svoju stranu i za sve njih samo ta strana je pozitivna
ako pravda treba biti na prvom mjestu onda budi samo objektivan al ne nacionalno objektivan i reci jeste caco i juka su bacali srbe sa nebodera
da su bacili samo jednog covjeka treba to osuditi
a po mom saznanju baceno je mozda 4-5
ok oni su mrtvi pa se ne mogu osuditi al caco je i dalje heroj u starom gradu juka manje vise u novom mada ga je zeznulo to sto je otisao sa hvo-om i dalje da ne sirimo pricu
opet ponavljam nisi objektivan ni ti ni dragan iz bijeljine ni mirko iz posusja
po godinama sam vjerovatno stariji od tebe citajuci te po forumu pa je moguce da znam i nesto vise od tebe jer sam mogao zapamtiti vidjeti i sl