Istru je Tito dao hrvatskoj...laga-nini je napisao/la: ↑04 aug 2020, 08:59 ..nedavno sam snimio emisiju djeca Mediterana i prva je o Sloveniji i prvo misto izola sto nije bitno nego mi nesto drugo upalo u oci tip govor kako u Izoli ima najviše Slovenaca Istrijana i italijana i kako se mišaju tri jezika i kaze istrijanski..ja nisam čuo da postoji takav jezik..prepostavljam da su Istrijani Hrvati il ne..
Slovenija
Re: Dežela...
1
1
U Piranu I okolici ima samo onih Hrvata, koji su odselili it unutrašnjosti Istre... 
Nema autoktonih...
Nema autoktonih...
0
osjetim tenzije u Piranskom Zaljevu/Savurdijskoj vali
:mmm
0
I say what I think, I think what I say
Moraš prvo naći nekoga, da ga ta problematika zanima...mad_max_ba je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:33 osjetim tenzije u Piranskom Zaljevu/Savurdijskoj vali
2
2
Odkud bi ja znao, što je tip mislio...
Ja znam samo, da sam Istru prošao i po dužini i širini puno puta, da poznajem ljude iz svih dijelova, a kažem ti, da sam i rođen tamo...
0
Bio sam u Piranu od juna do septemra "92 ge, vidim odrastao si gore, mene baš, iako ratna, vežu lijepa sjećanja za to mjestašce...Mehaning je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:36Moraš prvo naći nekoga, da ga ta problematika zanima...mad_max_ba je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:33 osjetim tenzije u Piranskom Zaljevu/Savurdijskoj vali
:mmm![]()
0
I say what I think, I think what I say
Tada sam ja Piran več napustio...mad_max_ba je napisao/la: ↑04 aug 2020, 11:39Bio sam u Piranu od juna do septemra "92 ge, vidim odrastao si gore, mene baš, iako ratna, vežu lijepa sjećanja za to mjestašce...
Veseli me, da ti je ostao u lijepom sjećanju...
1
1
..ne zelim brojit krvna zrnca prepostavljam Slovenac si ili..
0
Slovenac + Dalmatinac...
0
...Od lipnja do sada su Slovenci kod nas ostvarili skoro 7 milijuna noćenja
Tako smo tijekom lipnja imali približno 207 tisuća dolazaka te 1,1 milijun noćenja s tržišta Slovenije, dok smo u srpnju dosegli razinu od približno 382 tisuće dolazaka te 3,4 milijuna noćenja. Prema preliminarnim pokazateljima kolovoza (zaključno s danom 18. kolovoza) trenutno smo na razini od približno 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca što je čak 3 posto više dolazaka u odnosu na isti period lani.
"Slovenija se u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma, što ilustriraju i konačni pokazatelji sustava eVisitor za 2019. prema kojima je s predmetnog tržišta na cjelogodišnjoj razini zabilježeno 1,6 milijuna dolazaka te 10,9 milijuna noćenja. S takvim pokazateljima Slovenija je s udjelom od 8,7% u dolascima te 11,5% u noćenjima zauzela drugo mjesto u strukturi prometa svih stranih tržišta, iza vodeće Njemačke", stoji u odgovoru HTZ-a za Index.
Tako smo tijekom lipnja imali približno 207 tisuća dolazaka te 1,1 milijun noćenja s tržišta Slovenije, dok smo u srpnju dosegli razinu od približno 382 tisuće dolazaka te 3,4 milijuna noćenja. Prema preliminarnim pokazateljima kolovoza (zaključno s danom 18. kolovoza) trenutno smo na razini od približno 238 tisuća dolazaka te 2,2 milijuna noćenja Slovenaca što je čak 3 posto više dolazaka u odnosu na isti period lani.
"Slovenija se u kontinuitetu nalazi u samom vrhu tržišta ključnih za ukupni rezultat hrvatskog turizma, što ilustriraju i konačni pokazatelji sustava eVisitor za 2019. prema kojima je s predmetnog tržišta na cjelogodišnjoj razini zabilježeno 1,6 milijuna dolazaka te 10,9 milijuna noćenja. S takvim pokazateljima Slovenija je s udjelom od 8,7% u dolascima te 11,5% u noćenjima zauzela drugo mjesto u strukturi prometa svih stranih tržišta, iza vodeće Njemačke", stoji u odgovoru HTZ-a za Index.
0
Ako usporediš da Njemaca ima 42 puta više, brojke su još zanimljivije...laga-nini je napisao/la: ↑20 aug 2020, 23:15 ...Od lipnja do sada su Slovenci kod nas ostvarili skoro 7 milijuna noćenja
Plus toga večina "Njemaca" po Jadranu priča međusobno na Hrvatskom jeziku...
Mora da su prije godišnjeg neki tečaj pohađali...
1
1