Fudbalska/nogometna reprezentacija BiH
Re: Fudbalska/nogometna reprezentacija BiH
Pa što makar kahvu ne popih prije čitanja ovih komentara 
3
3
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Ja kažem, kako god je...teško će netko bolji preuzeti reprezentaciju..
I zbog novaca i zbog rejtinga.
Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne zavisi od mene
K. H.
klix.ba

Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne zavisi od meneDušan Bajević (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Sjeverne Irske rekao da ne zavisi od njega budući angažman na klupi Zmajeva.
Bajeviću je porazom od Sjeverne Irske u meču baraža za odlazak na Euro istekao ugovor na klupi Zmajeva, s obzirom na to da je on važio do okončanja ciklusa "Evropsko prvenstvo".
Bajević nakon fijaska Zmajeva: Razočarani smo, ovo je teško palo svima
Nakon meča je bio vidno razočaran, a kako je rekao, kada se šutiraju penali onda je potrebno i malo sreće, što naš tim nije imao.
"Veoma nam je žao što nismo prošli i došli u situaciju da igramo drugu utakmicu, ali igračima nemam šta zamjeriti i dali su sve od sebe. U ovakvim mečevima, kada penali odlučuju pobjednika, treba imati i malo sreće, ali to je nogomet i ovakve stvari se dešavaju", rekao je Bajević.
Nakon toga odgovorio je na pitanje koje najviše zanima bh. javnost, a to je da li će ostati selektor i nakon ispadanja iz trke za Euro.
"To ne znam, vjerovatno da, ali odgovor na to pitanje ne zavisi od mene, već od predsjednika Nogometnog saveza BiH", rekao je Bajević.
Također, na konferenciji za medije otkrio je da su igrači sami birali da li će pucati penale te da su mnogi od njih bili veoma umorni nakon 120 minuta igre.
Naredni meč Zmajevi igraju u okviru Lige nacija protiv Nizozemske u Zenici.
I zbog novaca i zbog rejtinga.
Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne zavisi od mene
K. H.
klix.ba

Bajević o ostanku na klupi Zmajeva: Ne znam, odgovor ne zavisi od meneDušan Bajević (Foto: T. S./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Dušan Bajević je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Sjeverne Irske rekao da ne zavisi od njega budući angažman na klupi Zmajeva.
Bajeviću je porazom od Sjeverne Irske u meču baraža za odlazak na Euro istekao ugovor na klupi Zmajeva, s obzirom na to da je on važio do okončanja ciklusa "Evropsko prvenstvo".
Bajević nakon fijaska Zmajeva: Razočarani smo, ovo je teško palo svima
Nakon meča je bio vidno razočaran, a kako je rekao, kada se šutiraju penali onda je potrebno i malo sreće, što naš tim nije imao.
"Veoma nam je žao što nismo prošli i došli u situaciju da igramo drugu utakmicu, ali igračima nemam šta zamjeriti i dali su sve od sebe. U ovakvim mečevima, kada penali odlučuju pobjednika, treba imati i malo sreće, ali to je nogomet i ovakve stvari se dešavaju", rekao je Bajević.
Nakon toga odgovorio je na pitanje koje najviše zanima bh. javnost, a to je da li će ostati selektor i nakon ispadanja iz trke za Euro.
"To ne znam, vjerovatno da, ali odgovor na to pitanje ne zavisi od mene, već od predsjednika Nogometnog saveza BiH", rekao je Bajević.
Također, na konferenciji za medije otkrio je da su igrači sami birali da li će pucati penale te da su mnogi od njih bili veoma umorni nakon 120 minuta igre.
Naredni meč Zmajevi igraju u okviru Lige nacija protiv Nizozemske u Zenici.
2
2
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Da se ja pitam (a ne pitam), produžio bih mu mandat za još jedan ciklus.
Smjena generacije je došla do svog vrhunca; uz Džeku i Pjanića, iz one generacije sa SP 2014 tu su još dvojica ili trojica.
Sinoć su nam recimo u štoperskom paru igrali igrači koji su se tek upoznali na ovom okupljanju. Prvi put igraju zajedno u timu. Puno je novih imena. Treba neko to sve uigrati, posložiti. A to se ne postiže preko noći. Čovjek ima znanje i iskustvo, neka ga još na klupi.
Smjena generacije je došla do svog vrhunca; uz Džeku i Pjanića, iz one generacije sa SP 2014 tu su još dvojica ili trojica.
Sinoć su nam recimo u štoperskom paru igrali igrači koji su se tek upoznali na ovom okupljanju. Prvi put igraju zajedno u timu. Puno je novih imena. Treba neko to sve uigrati, posložiti. A to se ne postiže preko noći. Čovjek ima znanje i iskustvo, neka ga još na klupi.
4
4
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Ma to je naše "narkomansko" ja volim reći, padanje iz euforije, na dno i crnjak, te nazad ... Sinoć da su dobili recimo 2-0, a moglo se dogoditi, danas bi se trunilo o napadu na tron starog kontinenta...East_side je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:25 Da se ja pitam (a ne pitam), produžio bih mu mandat za još jedan ciklus.
Nakon lutrije penala, šalju se u amatere...
2
2
Pokvarili su mi noć sinoć i dan. I vikend. 120 min onog majmuna slušati i na kraju debakl.
Bolje bi ja izvještavala. Plus lik je baksuz teški.
Bolje bi ja izvještavala. Plus lik je baksuz teški.
1
1
A sad adio 
Ja ba.. ja mislim da nikada nismo dobili neku vaznu tekmu kad je on prenosio
Ja sam na poluvremenu prebacio na DAZN i tu nam je krenulo nizbrdo..
0
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
Nismo fakat.
0
A sad adio 
..a to je nogomet..sad barem možete mirno navijat za hrvatsku... 
0
Ma nema to veze sa komentatorima šta vam je 
Problem je u igračima. Definitivno treba mijenjati postavu i dati priliku mlađim i svježijim dječacima. S tim da se napravi tim koji će više vremena imati za uigravanje, u timski rad. Šta očekivati od igrača koji se vide par dana prije tekme, odrade par treninga. Ne može to tako. Treba makar mjesec dana uigravati likove.
Problem je u igračima. Definitivno treba mijenjati postavu i dati priliku mlađim i svježijim dječacima. S tim da se napravi tim koji će više vremena imati za uigravanje, u timski rad. Šta očekivati od igrača koji se vide par dana prije tekme, odrade par treninga. Ne može to tako. Treba makar mjesec dana uigravati likove.
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Nakon sinoć valjda je svima jasno da mi jednostavno nismo materijal za takmičenja kao što su EURO ili SP.
Igrači su nam nemotivisani, fizički slabi (našim reprezentativcima utakmica traje do 60. minute. Poslije ispušu i vjerovatno misle na to da moraju negdje na roštilj i pivo), spori, loši u duelima 1 na 1 a naročito u skok igri, neinventivni i neinteligentni (ne znaju šta da urade sa loptom kada je imaju), loše utrenirani da igraju zajedno u reprezentaciji itd.
Igrači su nam nemotivisani, fizički slabi (našim reprezentativcima utakmica traje do 60. minute. Poslije ispušu i vjerovatno misle na to da moraju negdje na roštilj i pivo), spori, loši u duelima 1 na 1 a naročito u skok igri, neinventivni i neinteligentni (ne znaju šta da urade sa loptom kada je imaju), loše utrenirani da igraju zajedno u reprezentaciji itd.
1
1
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Zaista ogromna steta sta su ispali. :(
0
abysmal depths are flooded
Meni stvarno ovo nije jasno i zamolila bih e ili bilo ko drugi koji se razumije bolje od mene u ove stvari, ali kako igrači mogu biti fizički slabi kaf igraju za reprezentaciju, a ko lavovi kad igraju za Romu, MU, Bayern....Sandeman je napisao/la: ↑10 okt 2020, 01:02 Nakon sinoć valjda je svima jasno da mi jednostavno nismo materijal za takmičenja kao što su EURO ili SP.
0
Moram napisati da se u potpunosti slažem sa @Sandeman.Malena je napisao/la: ↑10 okt 2020, 09:20Meni stvarno ovo nije jasno i zamolila bih e ili bilo ko drugi koji se razumije bolje od mene u ove stvari, ali kako igrači mogu biti fizički slabi kaf igraju za reprezentaciju, a ko lavovi kad igraju za Romu, MU, Bayern....Sandeman je napisao/la: ↑10 okt 2020, 01:02 Nakon sinoć valjda je svima jasno da mi jednostavno nismo materijal za takmičenja kao što su EURO ili SP.
Igrači su nam nemotivisani, fizički slabi (našim reprezentativcima utakmica traje do 60. minute. Poslije ispušu i vjerovatno misle na to da moraju negdje na roštilj i pivo), spori, loši u duelima 1 na 1 a naročito u skok igri, neinventivni i neinteligentni (ne znaju šta da urade sa loptom kada je imaju), loše utrenirani da igraju zajedno u reprezentaciji itd.![]()
Evo pratim Romu maltene stalno pa uzimam za primjer, kompletan tim igra do 60-minute i onda obavezno prime gol...
Primjer uzimam Romu...
0
I say what I think, I think what I say
U klubovima ih izvlače jači saigrači. U repreuentaciji su okruženi istim. A tu je i pitanje motivacije. Kada kažem slabi ne mislim nužno na snagu, više na kondiciju. Ne mogu trčati 90 minuta. Čak i Kolašinac, koji barem izgledom djeluje najrobusniji počne šešati iza 75. minuta utakmice. Naši mogu trčati oko sat, poslije kao da im dosadi.Malena je napisao/la: ↑10 okt 2020, 09:20Meni stvarno ovo nije jasno i zamolila bih e ili bilo ko drugi koji se razumije bolje od mene u ove stvari, ali kako igrači mogu biti fizički slabi kaf igraju za reprezentaciju, a ko lavovi kad igraju za Romu, MU, Bayern....Sandeman je napisao/la: ↑10 okt 2020, 01:02 Nakon sinoć valjda je svima jasno da mi jednostavno nismo materijal za takmičenja kao što su EURO ili SP.
Igrači su nam nemotivisani, fizički slabi (našim reprezentativcima utakmica traje do 60. minute. Poslije ispušu i vjerovatno misle na to da moraju negdje na roštilj i pivo), spori, loši u duelima 1 na 1 a naročito u skok igri, neinventivni i neinteligentni (ne znaju šta da urade sa loptom kada je imaju), loše utrenirani da igraju zajedno u reprezentaciji itd.![]()
0
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15630
Eto, ode i ovaj selektor... Aman što ih izmjenasmo ko čarape
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
...Yugo škola..Sandeman je napisao/la: ↑10 okt 2020, 13:33U klubovima ih izvlače jači saigrači. U repreuentaciji su okruženi istim. A tu je i pitanje motivacije. Kada kažem slabi ne mislim nužno na snagu, više na kondiciju. Ne mogu trčati 90 minuta. Čak i Kolašinac, koji barem izgledom djeluje najrobusniji počne šešati iza 75. minuta utakmice. Naši mogu trčati oko sat, poslije kao da im dosadi.
0