Pad Bosanske Posavine

Rat u BiH, te ratovi izazvani raspadom SFRJ. Zločini, presude, kronologija jedne agresije.
storm
Administrator
Reactions: 38012

Re: Pad Bosanske Posavine

Post Postao/la storm »

Ommadawn je napisao/la: 10 okt 2020, 00:04 E jesu i bili saveznici dugo...
Njofra je bio zagovornik modela etničkog čišćenja u svojoj državi i da bi taj cilj ispunio, promiješao je čorbu u BiH.
Moglo se u toj priči oko izdaja, raširiti i na Srbe u krajini (hr) gdje i slobo nahuska, bodri... Pa na kraju samo okrene glavu...
Saveznici jest.. Pored ostalih, satrali i svoj narod, tako da jako teško shvatim razmjere zatucanosti, kad su nekome idol...
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17258

Post Postao/la Ommadawn »

storm je napisao/la: 10 okt 2020, 07:47
Ommadawn je napisao/la: 10 okt 2020, 00:04 E jesu i bili saveznici dugo...
Njofra je bio zagovornik modela etničkog čišćenja u svojoj državi i da bi taj cilj ispunio, promiješao je čorbu u BiH.
Moglo se u toj priči oko izdaja, raširiti i na Srbe u krajini (hr) gdje i slobo nahuska, bodri... Pa na kraju samo okrene glavu...
Saveznici jest.. Pored ostalih, satrali i svoj narod, tako da jako teško shvatim razmjere zatucanosti, kad su nekome idol...
Naravno. Samo to je druga tema, također vrijedna pažnje.
Niko se tako okrutno nije našalio sa jednim narodom kao Milošević sa krajiškim Srbima.
A nisu ni imali nekog izbora. U Hrvatskoj nisu progašeni kao konstituivni. Naivni, kakvi inače jesu narodi Balkana, popušili priču Slobe, praveći neku revoluciju i autonomiju bez definicije i analize šta i kako.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

Sarajka je napisao/la: 09 okt 2020, 23:39
laga-nini je napisao/la: 09 okt 2020, 21:42 ..ajde temu sam ti rasturio priznaj sportski..il ovim postovima je oces razvodnit necu vise odgovarat jedino na konkretne stvari..
A što ti logički ne razmisliš ponekad. Ako je Tudjaman igrao strateški, i nije postojao eto nikakav dogovor, logičnije je bilo braniti Posavinu i usmjeriti snage na presijecanje koridora.. Nego H.

Plus izazvati sukob u Srednjoj Bosni sa dojucerasnjim saveznicima.
Bošnjaci jednostavno nisu imali kapaciteta ratovati ni protiv Stba. Dakle sukob ABiH i HVO je izazvala 100% hrvatska strana. Da bi prigrabila teritoriju i kompenzirala u srednjoj Bosni prodaju Posavine. Drugo objasnjenje ne postoji. Niti ima logike.
..slaba ti logika znači tudjman je trba fokusirat na posavinu znači u drugoj zemlji dok mu trećina hrv u okupaciji..presjecat koridor u bih..a kao da je jednostavno bilo ulazit u bih bez obzira na ratno stanje bih je suverena država...milijun i jedan problem...a da ne govorim da bi ga pojeli u hr da se skoncetrira na bih a ne na hr...i uz to prodor se pokuša al je dezerterstvo i izdaja muslimana u tom trenutku uz sbanjalučki korpus nemoguće bilo zadržat..i otkud plač za hrvatskom pomoći zar sad na jednu rečenicu stalno manje više govorite o mišanju u unutrašnje stvari bih..priznajte alija se nije snalazio i zato se pušilo i svaki dogovor s alijom je završava kako je završavao jer nikad nije ispoštiva dogovreno da ne kažem da je laga..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Zanimljivo....a nije smetalo ulaziti u Hercegovinu...,
Vrištati i kmečati o SAO Krajina, a istovremeno stvarati sličnu paradržavu sa zločinačkim predznakom UZP HercegBosna
Odlučite jednom...
I ponavljam x ti put... presjecanjem koridora, zadan bi bio jak udarac opskrbi okupiranim područjima u RH... Ne bi izdržali više od par dana, koji tjedan...no naravno, deal Tuđman- Milošević bi onda propao...
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

kako će ga presjeći ako ih je armija izdala u prodoru 92...
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 09:31
Sarajka je napisao/la: 09 okt 2020, 23:39

A što ti logički ne razmisliš ponekad. Ako je Tudjaman igrao strateški, i nije postojao eto nikakav dogovor, logičnije je bilo braniti Posavinu i usmjeriti snage na presijecanje koridora.. Nego H.

Plus izazvati sukob u Srednjoj Bosni sa dojucerasnjim saveznicima.
Bošnjaci jednostavno nisu imali kapaciteta ratovati ni protiv Stba. Dakle sukob ABiH i HVO je izazvala 100% hrvatska strana. Da bi prigrabila teritoriju i kompenzirala u srednjoj Bosni prodaju Posavine. Drugo objasnjenje ne postoji. Niti ima logike.
..slaba ti logika znači tudjman je trba fokusirat na posavinu znači u drugoj zemlji dok mu trećina hrv u okupaciji..presjecat koridor u bih..a kao da je jednostavno bilo ulazit u bih bez obzira na ratno stanje bih je suverena država...milijun i jedan problem...a da ne govorim da bi ga pojeli u hr da se skoncetrira na bih a ne na hr...i uz to prodor se pokuša al je dezerterstvo i izdaja muslimana u tom trenutku uz sbanjalučki korpus nemoguće bilo zadržat..i otkud plač za hrvatskom pomoći zar sad na jednu rečenicu stalno manje više govorite o mišanju u unutrašnje stvari bih..priznajte alija se nije snalazio i zato se pušilo i svaki dogovor s alijom je završava kako je završavao jer nikad nije ispoštiva dogovreno da ne kažem da je laga..
Ti pišeš o području koje ne poznaješ. Apsolutno ne poznaješ. Dogovori s Celjom put, kad Korona prodje.
Bunaš nepovezano. Na nekim mjestima a baš na koridoru zili kucavici opskrbe četalja, dovoljna je bila potpora teškim naoruzanjem iz HR. To ne da je bilo jednostavno, to je bilo toliko moguće jer par stotina metara Gunja je od Brčkog. Cetnicka kasarna na bijeljenskoj cesti vidljiva je golim očima. Znači bukvalno se četnicima mogao ručak kvariti iz HR. A i sve ono što bilo oko mosta potamaniti. Sjedište njihovih glavešina je bilo u hotelu Galeb. Vidljiv takodjer golim okom.
Mogli su im iz HR granate u tanjure ubacivati.
Ali hebes sve, kad ti ne kuzis vaznost tog koridora i sto bini za HR značilo presijecanje RS. Da ne govorim za BiH.
2
2 slika
A sad adio :sara
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:10 kako će ga presjeći ako ih je armija izdala u prodoru 92...
:blabla

Daj skuliraj se. Ozbiljno.
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..zamisli da su hrvati tukli po Beogradu...pa mogli su zar ne...ti brkaš da je hr jedna a bih druga država..da su ljudi išli branit hercegovinu samo oni koji su imali korijene iz hr ne kažem da nije bilo i drugi al praktično je to bila ilegala...misliš da nitko nebi reagira iz svjetskih organizacija...ionako nas nisu simpatizirali..
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:21 ..zamisli da su hrvati tukli po Beogradu...pa mogli su zar ne...ti brkaš da je hr jedna a bih druga država..da su ljudi išli branit hercegovinu samo oni koji su imali korijene iz hr ne kažem da nije bilo i drugi al praktično je to bila ilegala...misliš da nitko nebi reagira iz svjetskih organizacija...ionako nas nisu simpatizirali..
Hajde nemoj me zezati. Nisam ti ja Fata iz Donjeg Brabonjista.

Kad se koridor branio to je bilo opce rasulo. Topničku paljbu cetnici ne bi mogli zaustaviti ničim osim avionima. Apsolutno nicim.
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 10 okt 2020, 10:23, ukupno mijenjano 1 put.
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 10 okt 2020, 10:18
laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:10 kako će ga presjeći ako ih je armija izdala u prodoru 92...
:blabla

Daj skuliraj se. Ozbiljno.
..ne može bit ozbiljnije od toga...u jednom postu buki je to i prizna...ne u potpunosti al prizna..a stipetić u svom izvješću potvrdio...
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 10 okt 2020, 10:22
laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:21 ..zamisli da su hrvati tukli po Beogradu...pa mogli su zar ne...ti brkaš da je hr jedna a bih druga država..da su ljudi išli branit hercegovinu samo oni koji su imali korijene iz hr ne kažem da nije bilo i drugi al praktično je to bila ilegala...misliš da nitko nebi reagira iz svjetskih organizacija...ionako nas nisu simpatizirali..
...kolko si ti imala godina tada..ja sam živio i vido te stvari zato ti ne lupetaj.. :lala
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:23
Sarajka je napisao/la: 10 okt 2020, 10:22

...kolko si ti imala godina tada..ja sam živio i vido te stvari zato ti ne lupetaj.. :lala
Pa nisam zivjela ni u vrijeme drugog svjetskog rata. A mogu raspravljati o toj temi. Zar ne?

Kakve to veze ima?
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Jest, on je sa svoje lokacije preko cijele bih sve to vidio, ma šta gledo, držo :valja
oj majko moja :face
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ne zna kako izgleda koridor. Apsolutno. Nikad nije presao iz Gunje u Brcko, niti iz Orasja u BiH. Milion posto.
Ja sam tamo ljeti i po 15 Dana. Svaka svadba i krstenje dodatno.
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 10 okt 2020, 10:27 Jest, on je sa svoje lokacije preko cijele bih sve to vidio, ma šta gledo, držo :valja
oj majko moja :face
...što bi Balašević reka princip je isti važne su nijanse..a vidio sam puno toga..
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Sarajka je napisao/la: 10 okt 2020, 10:29 Ne zna kako izgleda koridor. Apsolutno. Nikad nije presao iz Gunje u Brcko, niti iz Orasja u BiH. Milion posto.
..pa sama si rekla da nisi doživila drugi pa moš komntirat..ne upadaj u kontradikciju...sad ni o vukovaru nebi triba pisat a živio sam to vrime i pročita na tisuće podataka...a posavina me je zanimala baš zbog te mitologije o navodnoj predaji..
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

laga-nini je napisao/la: 10 okt 2020, 10:31
Sarajka je napisao/la: 10 okt 2020, 10:29 Ne zna kako izgleda koridor. Apsolutno. Nikad nije presao iz Gunje u Brcko, niti iz Orasja u BiH. Milion posto.
..pa sama si rekla da nisi doživila drugi pa moš komntirat..ne upadaj u kontradikciju...sad ni o vukovaru nebi triba pisat a živio sam to vrime i pročita na tisuće podataka...a posavina me je zanimala baš zbog te mitologije o navodnoj predaji..

Pa sta ako si zivio? A ja sam bila u pelenama. To ne znaci da imas prednost bilo kakvu u diskusiji i da me mozes diskreditirati?

Tako je i u muzici, arhitekturi i svemu. Povjesnom.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Rat u BiH”