Anketa: Povorka ponosa

Brži, bolji, jači...

Treba li se održavati povorka ponosa?

Da
16
39%
Svejedno mi je
9
22%
Ne
5
12%
Zabraniti ih treba
11
27%

Ukupno glasova: 41

MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 12236

Re: Anketa: Povorka ponosa

Post Postao/la MunDzi »

Glasala sa DA, jer generalno nemam nista protiv da se bilo ko organizuje i ide na proteste, povorke, itd.
U svim normalnim drzavama ljudi imaju pravo na prroteste, povorke,.......

Mada u ovo doba korone svako okupljanje je nepotrebno.
0
Mehaning
Proleter
Reactions: 6607

Post Postao/la Mehaning »

laga-nini je napisao/la: 04 aug 2020, 12:36 Da to komunjare koriste u hr..
Ne samo komunjare I ne samo u HR... :ble
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Ja stvarno ne znam, sta se ima polemisati oko ovoga. Tudji zivoti i izbori kako ce neko provesti svoj zivot, zaista me se ne ticu. Jedino, ako ce vec praviti te parade, na svim javnim mjestima morali bi postovati neke ustaljene norme i zakone, koje i mi heteroseksulci moramo postivati.

P.S.

Iako, glasao sam "ne" (ili ce biti "zabraniti" :haha ), zbog gore navedenog, koje se uvijek krsi.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..mislim da poštuju ne sicam se da su ga ikad napravili..to su nježne dušice .. :pusi meni bacaju na maskenbal.. :kino
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 06 aug 2020, 17:36 ..mislim da poštuju ne sicam se da su ga ikad napravili..to su nježne dušice .. :pusi meni bacaju na maskenbal.. :kino
Vise pogledaj privatne snimke sa telefona, nego one iz TV kuca. One to nece da snimaju.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 06 aug 2020, 17:29 Ja stvarno ne znam, sta se ima polemisati oko ovoga. Tudji zivoti i izbori kako ce neko provesti svoj zivot, zaista me se ne ticu. Jedino, ako ce vec praviti te parade, na svim javnim mjestima morali bi postovati neke ustaljene norme i zakone, koje i mi heteroseksulci moramo postivati.

P.S.

Iako, glasao sam "ne" (ili ce biti "zabraniti" :haha ), zbog gore navedenog, koje se uvijek krsi.
E oko tih maskenbala, pirlitanja i ludila...
Imam poznanika, gay, poživio svakakvih traumi, od obitelji dalje, u ime toga...
Nakon otvorenog razgovora, malo ih bolje razumijem...
Stav koji dijele i svi, da kažem obični gejevi je sljedeći...
Gej aktivisti, vrh organizacije, su obični cirkusanti, koji usput ooooodlicno žive od toga... I zapravo ih je jako malo briga o pojedinačnim sudbinama, poteškoćama, koje zadese običnu populaciju...
No zasad, su te parade jedini način, da se poprave ta prava, a to su obična prava poput zaštita od nasilja, diskriminacije, pravo na nasljedstvo partnera, pa i registrirana zajednica dviju osoba.
Čak ni oni ne inzistiraju na definiciji brak, ako je to propisana zajednica žene i muškarca, nego traže, da su priznati pred zakonom, kao zajednica...
On mi je sam rekao, oni divljaju, eksplicitno provociraju, izazivaju sablazan na ulicama... Jer sutra su u drugom gradu... A mi nastavljamo hodati tim ulicama... I sutra, i prekosutra, i zauvijek...
Davanjem tih prava, ne samo na papiru, pogubio bi se sav smisao tih parada...
Paradiraju li žene danas, za glasačko pravo? Nema smisla, ni potrebe...
Protiv nasilja, već imamo poneki prosvjed, jer je zakon tu, ali nerijetko, mrtvo slovo na papiru...
A dokle god bude ugnjetavanja, marginaliziranja, biti će bunta... Tako čovjek djeluje...
Bio je to dosta iscrpan razgovor u više navrata, tako da malo poslije prosudis drukčije...
I kad saberes dojmove... Meni ta njihova prava, ni u džep, ni iz džepa...
Što recimo ne bih mogao reći za armiju lezikruhovica, koje radna populacija godinama hrani, prave, zdrave, lijene... Pa nema protesta protiv njih...
1
1 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Sve dok ih budu maltretirali, ubijali, podsmejavali, omalovazavali, tretirali bolesnicima, necu da kažem da mi je svejedno. Nek radi ko sta hoce, dok ne krši neki zakon ili ljudska prava/prava nekih drugih ljudi.

Danas sutra imat cu svoje dijete koje če mozda biti drugacije i ne želim ovakav svijet za njega. Ako se protestuje zbog xy, nek se i zbog ovog.

Razumijem i ljude koje kazu, nek drže svoj život i intimu u svojoj kuci ALI problem nije u njihovoj kuci.

Živi i pusti živjeti.
6
5 slika 1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 06 aug 2020, 18:24
Fatih je napisao/la: 06 aug 2020, 17:29 Ja stvarno ne znam, sta se ima polemisati oko ovoga. Tudji zivoti i izbori kako ce neko provesti svoj zivot, zaista me se ne ticu. Jedino, ako ce vec praviti te parade, na svim javnim mjestima morali bi postovati neke ustaljene norme i zakone, koje i mi heteroseksulci moramo postivati.

P.S.

Gej aktivisti, vrh organizacije, su obični cirkusanti, koji usput ooooodlicno žive od toga... I zapravo ih je jako malo briga o pojedinačnim sudbinama, poteškoćama, koje zadese običnu populaciju...
No zasad, su te parade jedini način, da se poprave ta prava, a to su obična prava poput zaštita od nasilja, diskriminacije, pravo na nasljedstvo partnera, pa i registrirana zajednica dviju osoba.
Čak ni oni ne inzistiraju na definiciji brak, ako je to propisana zajednica žene i muškarca, nego traže, da su priznati pred zakonom, kao zajednica...
On mi je sam rekao, oni divljaju, eksplicitno provociraju, izazivaju sablazan na ulicama... Jer sutra su u drugom gradu... A mi nastavljamo hodati tim ulicama... I sutra, i prekosutra, i zauvijek...
Protiv nasilja, već imamo poneki prosvjed, jer je zakon tu, ali nerijetko, mrtvo slovo na papiru...
A dokle god bude ugnjetavanja, marginaliziranja, biti će bunta... Tako čovjek djeluje...
Bio je to dosta iscrpan razgovor u više navrata, tako da malo poslije prosudis drukčije...
Što recimo ne bih mogao reći za armiju lezikruhovica, koje radna populacija godinama hrani, prave, zdrave, lijene... Pa nema protesta protiv njih...
Odlican post, iz perspektive nekoga ko poznaje nekoga iz te grupacije. A ovo boldovano najvise i pogadja te "obicne". Oni, vjerujem, imaju i viska prava (ko ima novac, njegova su i prava).

Aferim. :oke
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

uvijek_kontra je napisao/la: 06 aug 2020, 18:26 Sve dok ih budu maltretirali, ubijali, podsmejavali, omalovazavali, tretirali bolesnicima, necu da kažem da mi je svejedno. Nek radi ko sta hoce, dok ne krši neki zakon ili ljudska prava/prava nekih drugih ljudi.

Danas sutra imat cu svoje dijete koje če mozda biti drugacije i ne želim ovakav svijet za njega. Ako se protestuje zbog xy, nek se i zbog ovog.

Razumijem i ljude koje kazu, nek drže svoj život i intimu u svojoj kuci ALI problem nije u njihovoj kuci.

Živi i pusti živjeti.
Ovo mi se dopada...
Oni i nemaju problema u svojoj kući..
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Ode Fatih, dok se nisu poceli klozeti polako otvarati. :kida

(Sala, naravno). :ooo
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 06 aug 2020, 18:29
storm je napisao/la: 06 aug 2020, 18:24

Odlican post, iz perspektive nekoga ko poznaje nekoga iz te grupacije. A ovo boldovano najvise i pogadja te "obicne". Oni, vjerujem, imaju i viska prava (ko ima novac, njegova su i prava).

Aferim. :oke
Nije tajna, ogromne novce vrti gay lobi...
Eto konkretno taj moj poznanik, bio je na jednom jedinom prosvjedu, i rekao nikad više... Zgadilo mu se, a pogotovo jer dosta tih nekih poznaje, zna stanje stvari...
Rijecnikom sa ulice... Vlast bi ih najbolje zakajlala, da omogući minimum tih prava...
Dosta bi im manje ljudi izašlo na parade, pa potom iscezle u par godina...
0
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

..storm, dok mnogi sto ih osudjuju imaju.

Imam prijatelja koji je gay, a usput i javna licnost, napisaoo je knjigu na tu temu i priče koje sam cula.. nemam rijeci. Njegovog partnera prosle godine na putu iz kluba kuci, istukli skoro pa do smrti. Bilo u novinama, borio se za život. I dandanas ima posledice. Napadli ga s ledja (kukavice), nitko ne radi nista. Nece nikad znati ko.

Mogli su ubiti dobrog covjeka, oca. Situiranog, skolovanog, humanistu. E to je taj problem. Ljudi vide samo njih i kako su "poremeceni", kao da nisu to prije svega LJUDI, OSOBE sa emocijama, zeljama, zivotom kao svi mi. Nisu birali to, ko sto mi sto sta u zivotu ne biramo.

Ljubav ne bi trebala da se tretira kao bolest.

Mnogi pričaju kako znaju ko je stvorio i svijet i covjeka i prirodu.. pa valjda im je to dano, nije na grani raslo pa im se priključilo. Sta cemo sa zivotinjskim vrstama koje iskljucivo traze sebi par istog pola?

Drugacije ne znaci nuzno bolest, poremecaj i sl. A to sto ljudi u svemu nepoznatom traze zlo je več druga priča.
3
3 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

uvijek_kontra je napisao/la: 06 aug 2020, 18:40 ..storm, dok mnogi sto ih osudjuju imaju.

Imam prijatelja koji je gay, a usput i javna licnost, napisaoo je knjigu na tu temu i priče koje sam cula.. nemam rijeci. Njegovog partnera prosle godine na putu iz kluba kuci, istukli skoro pa do smrti. Bilo u novinama, borio se za život. I dandanas ima posledice. Napadli ga s ledja (kukavice), nitko ne radi nista. Nece nikad znati ko.

Mogli su ubiti dobrog covjeka, oca. Situiranog, skolovanog, humanistu. E to je taj problem. Ljudi vide samo njih i kako su "poremeceni", kao da nisu to prije svega LJUDI, OSOBE sa emocijama, zeljama, zivotom kao svi mi. Nisu birali to, ko sto mi sto sta u zivotu ne biramo.

Ljubav ne bi trebala da se tretira kao bolest.

Mnogi pričaju kako znaju ko je stvorio i svijet i covjeka i prirodu.. sta cemo sa zivotinjskim vrstama koje iskljucivo traze sebi par istog pola?

Drugacije ne znaci nuzno bolest, poremecaj i sl. A to sto ljudi u svemu nepoznatom traze zlo je več druga priča.
Znam sve :ok
Razgovor je vodio i u tom smjeru...
Ono neizbježno pitanje... Kad, kako si skontao, da te privlači isti spol...
Priča mi, pokusao je sa djevojkama, veze, pa i seksualno aktivan... Sve zbog očekivanja okoline...
Nakon toga se osjećao užasno, ne ide...
Uslijedila je faza, kad je bio potpuno aseksualan, zatvorio se, prešao na Ad...
Zbrka u glavi, gdje je greška, zašto ne mogu kao svi... Kaže jedno stanje košmara... Onda je sreo ljubav, krio, pomislio super... Konačno sretan, no uslijedio je drugi udarac...
Otac ga se odrekao, mama nja nja, ovako, onako... Prijatelji se maknuli odjednom...
Odselio iz manjeg grada u Ljubljanu, i sad je cool... Posložio se, svoj život i fura...
I da, jako kvalitetna osoba, kako stručnjak, tako i privatno...
2
2 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..i ja to shvacam nesto ko nevladine udruge koje nista konkretno ne rade osim sto beru lovu od Sorosa i slični za njihove ciljeve..
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 06 aug 2020, 19:11 ..i ja to shvacam nesto ko nevladine udruge koje nista konkretno ne rade osim sto beru lovu od Sorosa i slični za njihove ciljeve..
Opet taj Soros... covjek nekada citajuci, sam sebe pita da li je moguce da BILO KO moze imati bas toliko moci... Ne bi me cudilo da su mu prisili i COVID-19.
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..moćan je jer ima svoju publiku..
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 06 aug 2020, 19:23 ..moćan je jer ima svoju publiku..
Ne sumnjam da je uticajan. Ali mu zaista pripisuju i stvari koje bi mogao samo da je Superman, i to da nigdje nema kriptonita.
0
Odgovori

Natrag na “Ankete”