Koliko zaista poznajemo nase emocije?
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Re: Koliko zaista poznajemo nase emocije?
Jer svaki put kad se predaš, uzme te zdravo za gotovo
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Kardio emocija :iskra2 nema kod mene nista malo, il goris il ne postojis
Uglavnom svaki put se ko bekan zaletim pa sta bog da
Uglavnom svaki put se ko bekan zaletim pa sta bog da
2
1
1
1
ALPHA ET OMEGA
- Veca
- Etablirani član

- Reactions: 2397
...East_side, nista ti ne brigaj za me, imam dobru podlogu, plus iskustvo, jako mlada sam pocela zivjet'! :ha 
4
4
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bice kad se sjetim 
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15626
Nek nisam jedina pa makar
1
1
Control + Alt + Delete
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Svi zelimo biti voljeni, mazeni, pazeni, to je fakt. E, sad, postoji I druga strana koja to isto zeli.
Sad se opet pozivam na emocionalnu inteligenciju.
Samosvjesnost, empatija, motivacija, socijalna kompetencija.
Sa ovim saznanjima I oblikovanjem se mozemo predati. Rekla bih.
Sad se opet pozivam na emocionalnu inteligenciju.
Samosvjesnost, empatija, motivacija, socijalna kompetencija.
Sa ovim saznanjima I oblikovanjem se mozemo predati. Rekla bih.
0
Odlično.poznajem.svoje emocije.. ali ponekad ih teško.prihvatam..Bježim od stvari koje me.rastuzuju jer teško.podnosim.tugu. Kad me.neko razocara doslovno bolujem u sebi...tražim grešku u meni da bih opravdala.postupak osobe koja me razočarala, to je klasična neprilagodba situaciji. Izbjegavanje. To nije dobro. Emotivna sam, srcana, ne libim .se pokazati lijepe.emocije...znam.i da prihvatim postupke.drugih osoba s kojima se bas i ne slažem. Ako je.potrebno okrenem.obraz što se kaže i tri puta ...ali jednom kad odlučim osobu koja me povrijedila više puta , izbrisati iz svog života to je onda konačno. Bukvalno takav neko može mi.umirati pred nogama ja se ni osvrnuti neću. Plašim se te svoje strane, te isključivosti, to me iznutra okameni i nije ni malo.lijepo.osjecanje.
S druge strane, koga volim...Volim ga svim srcem, bez zadrške, bez kalkulacija , 100% i iskazivanje i davanje te ljubavi me čini jako sretnom.
S druge strane, koga volim...Volim ga svim srcem, bez zadrške, bez kalkulacija , 100% i iskazivanje i davanje te ljubavi me čini jako sretnom.
3
3
Zadnja izmjena: Iskra, dana/u 11 okt 2020, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
Ma najgore je puno razmisljati, vec po osjecaju 
0
ALPHA ET OMEGA
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Ja sve vise vjerujem da ljudi ne znaju sta osjecaju I kako to izrazavaju ako su u cestom sukobu sa drugim ljudima.
1
1
Zadnja izmjena: Heidi, dana/u 11 okt 2020, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Pa cim se puno uzme kakulisati nema tu ljubavi 
0
ALPHA ET OMEGA
Pa.zato i jesu j sukobu...ne znaju šta osjecaju-ne poznaju sebe-ne prihvaćaju sebe. I normalno je da će da budu u sukobu sa svima bježeći od sebe samog.
Ne znam.da li sam dobro.objasnila.ali meni je to.potpuno logicno.
Da bi čovjek zibjeo.u miru s okolinom mora biti miran sam.sa sobom.
2
2
Poznajem ih dobro, prilično sam emotivan, i nije me strah, ni sram pokazati.
Nije to uvijek u redu, ali ne ide mi drukčije.
Kontrolu emocija, u ljubavi, smatram laganjem samome sebi... Što će te kad tad lupiti negdje.
Odnos dvoje ljudi, sa kontroliranim emocijama, isto smatram lažnim... Ako želim, osjetim nešto reći, pokazati, uraditi, nema sile da me zaustavi... Ne odgovara to svima. Zato je odlično kad se i emotivne inteligencije preklope...
Uz to ide usko empatija, koja mi je jedna od važnijih emocija, kako za mene, tako i za bližnjeg... Teško se vidim uz osobu, koja nema trun toga...
Ali kako se dajem, toliko mogu biti i hladan više, kad me se povrijedi, ravno, nema, nestalo...
Drugo je poslovno, tu ću se koncentrirati, nastupiti profesionalno, mada bih nekad svašta rekao
Hladno maknuti sve, posao je, ali to se i sa godinama uči...
Nekad se od toga osjetis bijedno (i bijesno) ali takav je svijet... Ignorirajuci to, nećeš daleko stići...
Nije to uvijek u redu, ali ne ide mi drukčije.
Kontrolu emocija, u ljubavi, smatram laganjem samome sebi... Što će te kad tad lupiti negdje.
Odnos dvoje ljudi, sa kontroliranim emocijama, isto smatram lažnim... Ako želim, osjetim nešto reći, pokazati, uraditi, nema sile da me zaustavi... Ne odgovara to svima. Zato je odlično kad se i emotivne inteligencije preklope...
Uz to ide usko empatija, koja mi je jedna od važnijih emocija, kako za mene, tako i za bližnjeg... Teško se vidim uz osobu, koja nema trun toga...
Ali kako se dajem, toliko mogu biti i hladan više, kad me se povrijedi, ravno, nema, nestalo...
Drugo je poslovno, tu ću se koncentrirati, nastupiti profesionalno, mada bih nekad svašta rekao
Hladno maknuti sve, posao je, ali to se i sa godinama uči...
Nekad se od toga osjetis bijedno (i bijesno) ali takav je svijet... Ignorirajuci to, nećeš daleko stići...
4
3
1
1
- Veca
- Etablirani član

- Reactions: 2397
...ja bih malkice s tom ljubavlju sacekala, a da se nekom predam 100%, ma nejma teorije, do sada bih bila jedno 5x mrtva! :ha
...ma dajte molim vas!
3
3
Bice kad se sjetim