nekada nije
Forum
Re: Forum
Neko zloupotrijebljava IP adrese forumasa, koje nije mogao samo tako naci na internetu, nego je nekako prikupio.
Zakljucke donosite sami.
5
1
1
1
1
1
1
1
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Sta trebam ja sad uraditi da sprijecim to.
To mi nije jasno, sta mogu ja uraditi osim sto imam antivirus paket?
Sorry ako pitam laicka pitanja.
0
u ovom momentu ništa
izuzev da zovneš provajdera neta da ti promjeni IP...
0
I say what I think, I think what I say
Kad se konektaš na forum, dobiješ prvo kolačić, a ja ti mogu i IP vidjeti...
Odem na neki proxy i stavim tvoj IP kao masku i pokušavam hakirani...
Server primijeti to i banira ti IP, sa kojim ne možeš više na forum, jer si banira na hosting...
Ja to već dva dana sumnjam, ali tek jučer je storm dobio potvrdu toga...
3
2
1
1
Nema problema, zato smo tu...
Pošto sa nama neće baš ništa zaraditi, Predpostavljam da neće baš policiju čekati doma...
0
iskreno sumnjam da je neko krao IP (čak ne znam kako je mogao iskorisiti IP na taj način) adrese da bi pokušao da priistupi sistemu. zašto to kada postoje drugi načini maskiranja i sklanjanja tragova... a ovim načinom je sebe otkrio ...
po meni, najvjerovatnja opcija je da je neko na forumu slučajno podijelio neku glupost na drugoj stranici ... čak ne mora ni na ovom forumu ili ne mora da je bilo kakav forum, ali je stranica koju su posjetili forumaši... i instalirao se niki programčić
e sada mene više brine, koji je razlog napada na vas da li je sve slučajno ili ima neki cilj
po meni, najvjerovatnja opcija je da je neko na forumu slučajno podijelio neku glupost na drugoj stranici ... čak ne mora ni na ovom forumu ili ne mora da je bilo kakav forum, ali je stranica koju su posjetili forumaši... i instalirao se niki programčić
e sada mene više brine, koji je razlog napada na vas da li je sve slučajno ili ima neki cilj
0
Zadnja izmjena: scorpio, dana/u 15 okt 2020, 13:14, ukupno mijenjano 1 put.
samo malo provociram