Forum
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15625
Re: Forum
Ne mogu oni Hani meni ništa. Igrom slučaja ip je bio sličan tim koji se koriste za napad.
Host foruma treba da nadje adekvatan način zaštite. Nije riješenje blokirati sve sumnjivo. To je vjerujem bila prva reakcija. Ukoliko se nastavi, svakako su dužni policiju obavjestiti.
Hakeru... Oho ti se, oho
Host foruma treba da nadje adekvatan način zaštite. Nije riješenje blokirati sve sumnjivo. To je vjerujem bila prva reakcija. Ukoliko se nastavi, svakako su dužni policiju obavjestiti.
Hakeru... Oho ti se, oho
3
2
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Svakako nije rješenje, niti je to uradjeno manualno...Moonlight je napisao/la: ↑15 okt 2020, 13:31 Ne mogu oni Hani meni ništa. Igrom slučaja ip je bio sličan tim koji se koriste za napad.
Hakeru... Oho ti se, oho
Sustav zaštite to uključi automatski nakon neprestanih pokušaja...
I nekako logički, nije slučajnost, da su pokupljene adrese forumasa, te pod njihovom maskom izvršen pokušaj napada.
Ako jest, baš čudna slučajnost
No nisam ja za to školovan, ali ima institucija koje jesu, odraditi će to Slovenci, bez brige
1
1
Max je napisao/la: ↑15 okt 2020, 13:23@smajlicscorpio je napisao/la: ↑15 okt 2020, 13:13 iskreno sumnjam da je neko krao IP (čak ne znam kako je mogao iskorisiti IP na taj način) adrese da bi pokušao da priistupi sistemu. zašto to kada postoje drugi načini maskiranja i sklanjanja tragova... a ovim načinom je sebe otkrio ...
po meni, najvjerovatnja opcija je da je neko na forumu slučajno podijelio neku glupost na drugoj stranici ... čak ne mora ni na ovom forumu ili ne mora da je bilo kakav forum, ali je stranica koju su posjetili forumaši... i instalirao se niki programčić
e sada mene više brine, koji je razlog napada na vas da li je sve slučajno ili ima neki cilj
@Zara
@Moonlight
@Digla_da_kreči
Haj nije mi čudo za @Hannibal što svuda šeće po stranicama
![]()
![]()
2
2
Shoot for the moon! Even if you miss, you'll land among the stars.
ma nije ništa našao, eno ga se sad zadubio pa gramatički gleda da nisi gdje pogriješila
3
3
I say what I think, I think what I say
ma nemere ti ni tu ništa
ne zna ni on
čeka lejlu
2
2
I say what I think, I think what I say
Ja sam.to uradila i uspjela sam.se prijaviti. Ono veče kad je počelo to sve, pišem ja Stormu da be mogu ući na forum. Nadjem ga na google normalno ali ne otvara ga. Kaže on , to je do moje konekcije kod njega sve normalno i niko se ne žali... I padne mi napamet da restartam ruter. Od tad sve ok.
1
1
i kod tebe bh telecom?Iskra je napisao/la: ↑15 okt 2020, 14:37
Ja sam.to uradila i uspjela sam.se prijaviti. Ono veče kad je počelo to sve, pišem ja Stormu da be mogu ući na forum. Nadjem ga na google normalno ali ne otvara ga. Kaže on , to je do moje konekcije kod njega sve normalno i niko se ne žali... I padne mi napamet da restartam ruter. Od tad sve ok.
0
dmr je napisao/la: ↑15 okt 2020, 14:38i kod tebe bh telecom?Iskra je napisao/la: ↑15 okt 2020, 14:37
Da.
0