Vase licno misljenje o virusu covid-19
Vase licno misljenje o virusu covid-19
Ubleha ili stvarnost
Ovo neka bude tema vas stav prema covid-19 virusu, posto vec ima jedna tema koja prati medijsku propagandu, hajde ovde da iznesemo licno misljenje o koroni, kakvo ste misljenje izgradili do sad, sta vam ima logike i sta nema. Koliko vjerujete u sve ovo? Budlite slobodni da se izrazavate kroz video,sliku i text.
Evo ja cu za pocetak da iznesem svoje misljenje o samom pocetku korone, mislim da nije nastao od nekih sismisa, vec da je djelo ljudi napravljeno u labaratoriji. Sad jel namjerno pusten il je pobjegao valjda ce se saznati. Ipak gledajuci unazad kroz godine uvjek je prisutan neki virus koji nam prijeti i drzi u strahu
Koje je vase misljenje slucajnost ili vec uhodana predstava?
Ovo neka bude tema vas stav prema covid-19 virusu, posto vec ima jedna tema koja prati medijsku propagandu, hajde ovde da iznesemo licno misljenje o koroni, kakvo ste misljenje izgradili do sad, sta vam ima logike i sta nema. Koliko vjerujete u sve ovo? Budlite slobodni da se izrazavate kroz video,sliku i text.
Evo ja cu za pocetak da iznesem svoje misljenje o samom pocetku korone, mislim da nije nastao od nekih sismisa, vec da je djelo ljudi napravljeno u labaratoriji. Sad jel namjerno pusten il je pobjegao valjda ce se saznati. Ipak gledajuci unazad kroz godine uvjek je prisutan neki virus koji nam prijeti i drzi u strahu
Koje je vase misljenje slucajnost ili vec uhodana predstava?
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA
Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19
Čekaj tvrdis da je ubleha, a istovremeno kažeš da smatraš da je ljudsko djelo iz laboratorija... Šta sad?
Facebook meme za uveseljavanje širokih masa ti je argument?
Nekad se mislim, da ste opasniji vi, nego sami virus
Facebook meme za uveseljavanje širokih masa ti je argument?
Nekad se mislim, da ste opasniji vi, nego sami virus
4
4
Hmmm, vjerovatno ne poznaješ nikoga ko je zaglavio u bolnici?
Mi smo radili s Italijanima, tako da smo na početku imali nekoliko slučajeva... Kada se jedan od njih zarazio, ne samo da su se zarazili svi koji su mu ulazili u kancelariju, nego čak i momak koji je preparkirao njegovo auto...
Slučajno ili ne, nije se zarazio njegov blizak saradnik koji je jedini tada konstantno nosio masku...
Jedna kolegica je prenijela i svojoj mami čiji je oporavak bio baš težak...
Da su mjere konfuzne - jesu.
Da neko koristi situaciju, po potrebi preuveličava ili umanjuje stvarne brojke, vjerujem.
Da se manipuliše s lijekovima, da.
Ali, vjerujem i da virus postoji, i da, neki to lahko preboluju, ali nažalost, ne svi...
Puno manja šteta bi bila da su se svi pridržavali osnovnih mjera... Kod mene kad se vrate sa bolovanja, prvo se dobro izljube, sa svima
Mi smo radili s Italijanima, tako da smo na početku imali nekoliko slučajeva... Kada se jedan od njih zarazio, ne samo da su se zarazili svi koji su mu ulazili u kancelariju, nego čak i momak koji je preparkirao njegovo auto...
Slučajno ili ne, nije se zarazio njegov blizak saradnik koji je jedini tada konstantno nosio masku...
Jedna kolegica je prenijela i svojoj mami čiji je oporavak bio baš težak...
Da su mjere konfuzne - jesu.
Da neko koristi situaciju, po potrebi preuveličava ili umanjuje stvarne brojke, vjerujem.
Da se manipuliše s lijekovima, da.
Ali, vjerujem i da virus postoji, i da, neki to lahko preboluju, ali nažalost, ne svi...
Puno manja šteta bi bila da su se svi pridržavali osnovnih mjera... Kod mene kad se vrate sa bolovanja, prvo se dobro izljube, sa svima
5
5
Zadnja izmjena: Dina, dana/u 19 okt 2020, 07:42, ukupno mijenjano 1 put.
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Prije par dana, cekamo u redu ispred banke, ono ulazi po jedno,... kad kaze lik, a sto nas bez veze prave budalama s ovom gluposti. Eto, kaze, gdje su, ko se to razbolio, gripa je uvijek bila 
Sta mu reci, njegov svijet je onih 20 ljudi koje poznaje.

Sta mu reci, njegov svijet je onih 20 ljudi koje poznaje.
3
3
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9958
Ja još nisam čuo da virus može pobjeći. 
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Pa dobro je objasnio.
Corona je virus koji postoji al je napravljen vjestackim putem i ciljano.
To ćemo najbolje vidjeti kad se pojavi vakcina plate se milijarde za nju, i odjednom virus prestane, niko više neće oboljevati ni oni koji se vakcinisu ni oni koji ne. Živi bili pa vidjeli. Samo su šuške bitne :haya
Ovaj projekat im je malo iskliznuo iz ruku, preslo je sve mjere, ali sama cinjenica da niko vise ne umire od srčanog ni carcinoma je i djetetu sumnjiva.
Nigdje više prirodne smrti, za sve je kriva corona.
Nemoguće.
Veliki novci su u igri, a sitna buranija ispašta. I to na globalnom nivou. Ljudi ostaju bez posla, ekonomija slabi, ljudi se ne mogu primiti na preglede svojih osnovnih oboljenja radi zatvorenih bolnica. Suludo.
Tema je da dajemo svoje misljenje, a ne osudjujemo druge.
Ovo je moje.
4
3
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Istog sam mišljenja kao i @Miss Y.
Nebih ništa oduzela niti dodala.
Nebih ništa oduzela niti dodala.
2
2
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Dobro objasnio?Miss Y. je napisao/la: ↑19 okt 2020, 08:49Pa dobro je objasnio.
To ćemo najbolje vidjeti kad se pojavi vakcina plate se milijarde za nju, i odjednom virus prestane, niko više neće oboljevati ni oni koji se vakcinisu ni oni koji ne. Živi bili pa vidjeli. Samo su šuške bitne :haya
Ovaj projekat im je malo iskliznuo iz ruku, preslo je sve mjere, ali sama cinjenica da niko vise ne umire od srčanog ni carcinoma je i djetetu sumnjiva.
Nemoguće.
Veliki novci su u igri, a sitna buranija ispašta. I to na globalnom nivou. Ljudi ostaju bez posla, ekonomija slabi, ljudi se ne mogu primiti na preglede svojih osnovnih oboljenja radi zatvorenih bolnica. Suludo.
Ovo je moje.
Oke...
Ja ću se ipak prikloniti mišljenju stručnjaka, koji ni sami još ne znaju točno, kako je nastao virus, eto u bih cca 2 milijuna epidemiologa, i ovdje u slo cca milijun njih točno sve zna.
Ne znam kako je u BIH, ovdje se umire od svih bolesti, kao i do sad, ni više, ni manje plus covid...koga zanima i provjeri, a ne sluša priče i teorije.
No dobro, svatko ima mišljenje.
2
2
Slazem se da ce sve uciniti da sto bolje iskoriste situaciju, kao i svaku drugu, ali bas da naprave takav virus u labu i namjerno puste u promet mi je malo too much. Moje misljenje.
3
3
I da, bolnice rade normalno, u otezanim uvjetima i s rigoroznijim kontrolama, ali rade. Licno se uvjerio sinoc od ponoci do 3 ujutro.
2
1
1
1
Pa neko sasvim logično promišljanje je, ako se bogati žele još više obogatiti..
Kad će ti maznuti lovu?
Kad sjediš kući, propao si...
ili
Kad radiš punom parom, stvaraš profit...
Zdravstvo je velika mašinerija, financijski cash flow ogroman...i ta neka cjepiva za cijeli svijet, su sitnica za cijelu sumu koja se tu okreće...sumnjam da će biznis sa aspirinom dostići.
Opet od Kine bih to očekivao iako neću tvrditi...
Da postoji globalna zavjera zapada, bilo koga...prvi bi je Rusi srušili zapadu (prvi složili cjepivo)...Iran (koji uvelike zbraja žrtve)
samo kafane i derneke ne diraj
2
2
inače ako neko napiše nešto u kontekstu nekih teorija zavjera, mogu razmatrati samo ako je napisano gramatički ispravno
ovako na prvom memetu prije vara
dalje nisam ni čitao...
ovako na prvom memetu prije vara
dalje nisam ni čitao...
3
1
1
1
1
1
I say what I think, I think what I say
Prije par dana, u vijestima na hayatu, govorili su malo o statistici umrlih...
U mjesecu augustu ove godine, u odnosu na prethodnu, umrlo je oko 500 osoba vise, cetiri stotine i nesto, nisam tacno zapamtila...
Treba vremena da se situacija odrazi na statistiku... Slazem se u jednom - tek kada sve prođe, moci cemo dobiti objektivniji uvid...
I voljela bih da ne budu u pravu strucnjaci, jer bi to znacilo manje umrlih, bolesnih, brzi izlazak iz ovog stanja... kamo srece da uzalud nosim masku...

U mjesecu augustu ove godine, u odnosu na prethodnu, umrlo je oko 500 osoba vise, cetiri stotine i nesto, nisam tacno zapamtila...
Treba vremena da se situacija odrazi na statistiku... Slazem se u jednom - tek kada sve prođe, moci cemo dobiti objektivniji uvid...
I voljela bih da ne budu u pravu strucnjaci, jer bi to znacilo manje umrlih, bolesnih, brzi izlazak iz ovog stanja... kamo srece da uzalud nosim masku...
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Generalno, prije nego ista procitam, da napomenem da mozda treba procitati osnovne cinjenice o virusima, prije nego sto pocnemo formirati misljenja.
Recimo;
Recimo;
An estimated 10 nonillion (10 to the 31st power) individual viruses exist on our planet—enough to assign one to every star in the universe 100 million times over.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Osam posto ljudskog genoma danas je virusnog porijekla.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
storm je napisao/la: ↑19 okt 2020, 09:10Dobro objasnio?Miss Y. je napisao/la: ↑19 okt 2020, 08:49
Pa dobro je objasnio.
Nemoguće.
Ovo je moje.
Oke...
Ja ću se ipak prikloniti mišljenju stručnjaka, koji ni sami još ne znaju točno, kako je nastao virus, eto u bih cca 2 milijuna epidemiologa, i ovdje u slo cca milijun njih točno sve zna.
Ne znam kako je u BIH, ovdje se umire od svih bolesti, kao i do sad, ni više, ni manje plus covid...koga zanima i provjeri, a ne sluša priče i teorije.
No dobro, svatko ima mišljenje.
Eh ovdje ne umire. Covjek ima carcinom, bolnice do skoro bile zatvorene, nije isao na kemoterapije i preselio.
Kazu umro od corone. Jedna gospodja isto, u jeku onog prvog vala, smanjene dijalize, bubrezi otkazali, corona.
Teta od 90 god, isto korona.
Radim na takvom mjestu gdje znam da je 5 mladih osoba u zadnje vrijeme umrlo u Sa, a Tuzilastvo nam trazilo test umrlog na covid, radi dženaze.
Svih 5 mladih ljudi bilo negativno, lično vidjela i proslijedila. A u prvom nalazu naveden covid kao uzrok smrti.
Vrijeme će pokazati, kad dodje vakcina, sve će se samo kazati.
Tako da.... svaka priča ima svoje strane, najbolje znaju oni koju su malo više involvirani.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Virus i to kako da postoji,samo kako odakle niko to ne zna.
Mozemo mi nagadjati sta hocemo i imamo pravo na to ali pravu istinu ne znamo.Pa virus kao virus nije bolest on izaziva posljedice i napada organe i od toga se valjda i umire. I to kako prije svega ovoga se znalo reci da je neko umro od posljedica infekcije virusom korona a on udara tamo gde je neko najslabiji.
Mozemo mi nagadjati sta hocemo i imamo pravo na to ali pravu istinu ne znamo.Pa virus kao virus nije bolest on izaziva posljedice i napada organe i od toga se valjda i umire. I to kako prije svega ovoga se znalo reci da je neko umro od posljedica infekcije virusom korona a on udara tamo gde je neko najslabiji.
2
2
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.