Dan sjećanja na žrtve totalitarnih, i autoritarnih režima

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17546

Re: Dan sjećanja na žrtve totalitarnih, i autoritarnih režima

Post Postao/la Ommadawn »

Mržnja nije urođena.
Njome te nauče.
0
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
respo
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 250

Post Postao/la respo »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:15
respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:07

pa isto kao sto ima objasnjenje za pola muslimana koji su bili u partiji a sada su najveci muslimani sda perjanice i sl

ako gledamo to veoma mali broj je bilo pravih komunista na svim stranama i zivjeli su samo pod paravanom dok je bila juga a kad se raspala pokazali svoje pravo lice

doduse kad skontam ovo ima smisla jer da bi bio pravi komunista moras i razumijeti o cemu komunizam govori a s tim da je opismenjavano pitaj boga koliko ljudi 45-e dolazimo da pola njih nije znalo sta je komunizam a kamoli da je pristalica te ideje

balkanski spijun dobro predstavlja kako su nasi ljudi razmisljali i kako su se ponasali a i sada razmisljaju i ponasaju otprilike
Sve je to ok.

Ali konkretno primjer Mladić u kontekstu komunizma i Yuge. Jer pazi.. lik naredi hladnokrvno da pobiju preko 8000 ljudi...zamisli.
Za dahiju je cuo iz guslarskih pjesama jedino...

Odakle ta mržnja, svirepost želja? Ako nije "uzgajana". I utemeljena?
post iznad sam odgovorio

to vjerovatno nikad necemo saznati i ja mislim da se njemu nesto veliko desilo kad je presao iz jugoslovena u cetnike da kazem
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:17
Ommadawn je napisao/la: 24 aug 2020, 20:07 I to čovjek čiju su majku baš četnici htjeli silovati.
A kod muslimana je i jeo i pio i noćivao kad do rodnog Kalinovika se nije mogao probiti zbog snijega.

Ja bih prst na čelo stavio.
A daleko od tog da je Mladić bio glup čovjek.
ko zna zasto je tako da kazem presao
ja mislim da je on bio pravi jugosloven do ratova
pa njemu se kcerka ubila jer joj je otac postao to sto je postao

da se razumijemo ne branim ga ni sekunde nego samo pretpostavljam da mu se nesto desilo da postane nacionalista i zlocinac kakvim je postao a to vjerovatno samo on zna i niko vise
To se ne dešava klikom. Njega su zaljevali time cijeli zivot.
0
A sad adio :sara
carobnjak_N
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 310

Post Postao/la carobnjak_N »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 19:37
carobnjak_N je napisao/la: 24 aug 2020, 19:21 To sto ti pises je bas drakonski primjer spinovanja samo da se potvrdi besmislena teza komunista- cetnika.
Ne vidim svrhu dalje to objasnjavati.
Ko hoce da vidi , vidjet ce.
Takodjer je i primjer nenaucnog pristupa istoriji.
Prvo smislis tezu i onda trazis bilo sta da je potvrdis, umjesto prvo analiza dogadjaja, pa onda zakljucak i teza.
Dobro.. kako ti objašnjavaš onda da oficir JNA Ratko Mladić, koji postao naprasno vojni zapovjednik bosanski Srba, pred čin genocida u Srebrenici pominje dahije i osvetu. Otkud mu to kao komunističkom izdanku divne komunističke države i još divnije vojske takodjer 45 godina "zaljevane" komunustičkim sranjima?
Pa promijenila se propaganda , on je usvojio valjda .
Nije on neki intelektualac . Navodite primjere koji nisu adekvatni . Kako ti objasnjavas da je Izet Nanic bio u Jna pa u Vukovaru. Kad je dosao u Buzim , sda aktivisti ga optuzili da je komunjara. Danas je perjanica kojom se kite. Ljudi se mijenjaju , mijenjaju se vremena.

Jasenovac u socijalizmu nije nikad istican kao ljaga Hrvata, vec ustasa. Na suprot tome su isticane dalmatinske brigade , snimane serije "kapelski krijesovi"
o Hrvatima partizanima.
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:19

da se razumijemo ne branim ga ni sekunde nego samo pretpostavljam da mu se nesto desilo da postane nacionalista i zlocinac kakvim je postao a to vjerovatno samo on zna i niko vise
To se ne dešava klikom. Njega su zaljevali time cijeli zivot.
nisam ni rekao da je klikom al da su ga zaljevali citav zivot ne vjerujem
ima neki dokumentarac pa i njega obradjuju i cinio mi se kao bas zakleti jugosloven jos u vojsci i sl
moja neka teorija je da je on vjerovao u jna i kako su izlazile redom slovenija hrvatska bosna on je to gledao kao rusenje jugoslavije da bi valjda u neko doba prevrnuo
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ommadawn je napisao/la: 24 aug 2020, 20:07 I to čovjek čiju su majku baš četnici htjeli silovati.
A kod muslimana je i jeo i pio i noćivao kad do rodnog Kalinovika se nije mogao probiti zbog snijega.

Ja bih prst na čelo stavio.
A daleko od tog da je Mladić bio glup čovjek.

Taj je dobro bio zadojen mržnjom prema Turcima (iliti muslimanima) još od ranog djetinjstva. Ne možeš tek preko noći u zrelim godinama postati ogroman nacionalista da narediš smrt 8000 ljudi.
Jeben je taj tamo kraj po tom pitanju. Dobar dio djetinjstva sam proveo tu i tamo se dobro znalo ko je ko i s kim se treba biti dobar a s kime ne, po pitanju nacionalnosti.
1
1 slika
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Ommadawn je napisao/la: 24 aug 2020, 20:27

Taj je dobro bio zadojen mržnjom prema Turcima (iliti muslimanima) još od ranog djetinjstva. Ne možeš tek preko noći u zrelim godinama postati ogroman nacionalista da narediš smrt 8000 ljudi.
Jeben je taj tamo kraj po tom pitanju. Dobar dio djetinjstva sam proveo tu i tamo se dobro znalo ko je ko i s kim se treba biti dobar a s kime ne, po pitanju nacionalnosti.
ne znam to je samo moje vidjenje po onome sto sam saznao iz medija tj dokumentaraca najvise
ne tvrdim da nije
moguce je da je od malena bio zadojen
ja samo kazem ko zna sta se sve desavalo kao sto znam ljudi koji promijene svijest za 180 stepeni (doduse pricam o danas narkomanima a sutra su najvece vehabije)
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

carobnjak_N je napisao/la: 24 aug 2020, 20:20
Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 19:37

Dobro.. kako ti objašnjavaš onda da oficir JNA Ratko Mladić, koji postao naprasno vojni zapovjednik bosanski Srba, pred čin genocida u Srebrenici pominje dahije i osvetu. Otkud mu to kao komunističkom izdanku divne komunističke države i još divnije vojske takodjer 45 godina "zaljevane" komunustičkim sranjima?
Nije on neki intelektualac . Navodite primjere koji nisu adekvatni . Kako ti objasnjavas da je Izet Nanic bio u Jna pa u Vukovaru. Kad je dosao u Buzim , sda aktivisti ga optuzili da je komunjara. Danas je perjanica kojom se kite. Ljudi se mijenjaju , mijenjaju se vremena.

Jasenovac u socijalizmu nije nikad istican kao ljaga Hrvata, vec ustasa. Na suprot tome su isticane dalmatinske brigade , snimane serije "kapelski krijesovi"
o Hrvatima partizanima.
Daj ne zezaj me. Kako možeš Nanića stavljati u kontekst s balkanskim koljačem? Naredbodavcem Genocida? Promijenila se propaganda i iz čista mira narediš ubistvo preko 8000 ljudi?

Imam poštovanja prema tvojim godinama.. pa neću dalje. A da smo na drugom mjestu fakat bi poluditis dobila. I daj preispitaj se s tom propagandom koju forsiraš? Odurno je.

Što moj ćaća nije otišao komšiji Milanu i Radi (nakon dolaska s linije) i pobio ih?
Ako propaganda... uzas.
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:33
carobnjak_N je napisao/la: 24 aug 2020, 20:20

o Hrvatima partizanima.
Daj ne zezaj me. Kako možeš Nanića stavljati u kontekst s balkanskim koljačem? Naredbodavcem Genocida? Promijenila se propaganda i iz čista mira narediš ubistvo preko 8000 ljudi?

Imam poštovanja prema tvojim godinama.. pa neću dalje. A da smo na drugom mjestu fakat bi poluditis dobila. I daj preispitaj se s tom propagandom koju forsiraš? Odurno je.
ne poredi se nanic i mladic al se veoma lako moze usporediti konkretno u ovom slucaju

nanic bio u jna kad se napadao vukovar i bio na vukovarskom ratistu a kad je poceo rat u bih otisao u krajinu da se bori na strani armije bih protiv da kazemo te iste jna
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ima negdje zapisano da Nanić pobio 8000 Hrvata u Vukovaru? Golorukih? Onako... Ako ima postajte.

I nisi ti mogao iz JAN otći ni kao vojnik s ratišta a ne zapovjedni kadar. Koji je vam djavo?
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 24 aug 2020, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

da se ogradim ne znamo je li mladic citav zivot bio cetnik protiv dahija i sl tako da ne mozemo reci da je da kazemo promijenio stranu i juce bio jugosloven a sutra klao muslimane
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:37 Ima negdje zapisano da Nanić pobio 8000 Hrvata u Vukovaru? Golorukih? Onako... Ako ima postajte.
zasto ovo pises kad nije nigdje receno da je pobio 8000 hrvata
nemoj trpati rijeci u usta koje nisu napisane
vjerovatno ni sam mladic nije ubio nikoga u srebrenici kao ni karadzic milosevic i sl

posto vidim da si editovala
da moglo se otici kao sto je on otisao
to se lako moze provjeriti
0
Zadnja izmjena: respo, dana/u 24 aug 2020, 20:41, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:38 da se ogradim ne znamo je li mladic citav zivot bio cetnik protiv dahija i sl tako da ne mozemo reci da je da kazemo promijenio stranu i juce bio jugosloven a sutra klao muslimane
Hajde ne zezaj. Lik je bio vrhovni zapovjednik vojske bosanskih srba. Koji su pod njegovom komandom etnički čistili, klali, silovali i počinili genocid.

Jeste vi drogirani?
0
respo
Perspektivni član
Perspektivni član

Post Postao/la respo »

Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:41
respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:38 da se ogradim ne znamo je li mladic citav zivot bio cetnik protiv dahija i sl tako da ne mozemo reci da je da kazemo promijenio stranu i juce bio jugosloven a sutra klao muslimane
Hajde ne zezaj. Lik je bio vrhovni zapovjednik vojske bosanskih srba. Koji su pod njegovom komandom etnički čistili, klali, silovali i počinili genocid.

Jeste vi drogirani?
i sta hoces da kazes s ovim?
jesi ti drogirana?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:32
Ommadawn je napisao/la: 24 aug 2020, 20:27
ne znam to je samo moje vidjenje po onome sto sam saznao iz medija tj dokumentaraca najvise
ne tvrdim da nije
moguce je da je od malena bio zadojen
ja samo kazem ko zna sta se sve desavalo kao sto znam ljudi koji promijene svijest za 180 stepeni (doduse pricam o danas narkomanima a sutra su najvece vehabije)
To oko vehabija i narkomanije je sasvim nešto drugo.

Kažem ti, nije Mladić jedini koji je bio vojno lice i rušenjem Jugoslavije se našao na raskršću.
Moj komšija Miloš je bio vojno lice. Taman negdje tamo 1991 bio pravoslavni Uskrs. Sretne ga stari na stubištu i čestita mu, je li, komšije su, poštovanje. Čovjek primi i reče “Pogrešnom čovjeku čestitaš komšo. Ja sam ateist i komunista. I tu sve prestaje”.
Do dana kada sam napustio BL 1993 nam je svima pomagao koliko je mogao, što se za bivšeg Udbaša Rajka nije moglo reći jer taj je preko noći bio četnik. Prvi Miloš je upozorio starog i sve ostale komšije da se paze njega.
Ne znam šta je bilo sa njim kasnije ali znam da mu je kćerka sa porodicom dva dana poslije mene također izašla u Swe.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:40
Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:37 Ima negdje zapisano da Nanić pobio 8000 Hrvata u Vukovaru? Golorukih? Onako... Ako ima postajte.
zasto ovo pises kad nije nigdje receno da je pobio 8000 hrvata
nemoj trpati rijeci u usta koje nisu napisane
vjerovatno ni sam mladic nije ubio nikoga u srebrenici kao ni karadzic milosevic i sl

posto vidim da si editovala
da moglo se otici kao sto je on otisao
to se lako moze provjeriti
Nije dijelio je čokolade djeci i pobio im očeve i istrijebio familiju do 15 koljena u muskom rodu.
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

respo je napisao/la: 24 aug 2020, 20:42
Sarajka je napisao/la: 24 aug 2020, 20:41

Jeste vi drogirani?
i sta hoces da kazes s ovim?
jesi ti drogirana?
Da prekidam višeuzaludnu s tobom na ovu temu. Bolje..
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”