Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
Re: Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
Nisam za uslovljavanje iz jednostavnog razloga jer vakcine nisu dovoljno ispitane.
Ali... biće vjerojatno svega.
Ali... biće vjerojatno svega.
0
Tvrde da jesu...da su imali na raspolaganju dovoljno velik broj volontera, zbod pandemije i dovoljan uzorak pacijenata, potporu vlada, kako materijalnu, tako i sa dozvolama...jer su navodno, do sad bili glavni razlog dugotrajnih ispitivanja, upravo financije, dozvole, te raspolaganje sa volonterima koji su voljni to uraditi....meni zvuči logično.
0
Veliko pitanje je koliko godina treba da se vakcina dovoljno ispita po svacijem ukusu i nahodjenju.
Stvar je u tome sto je ovaj virus agresivan i nepredvidljiv. Ako kriticna masa ljudi nece primiti vakcinu, onda se tu javlja drugi problem.
Ako toliko ljudi ne primi vakcinu jer nije, po njima, dovoljno ispitana, koliko godina svi treba da nosimo maske? S tim, da se dosta veliki broj ljudi protivi i nosenju maske, i ne vidim da bilo ko moze izdrzati godine pod maskom.
Ili, sa druge strane, koliko ovakvih valova trebamo prezivjeti? Ako neki od tih valova opet nenormalno optereti zdravstveni sistem, kako ce uopste opstati civilizacija?
Mislim da je zdravstvo, generalno govoreci, pred jednom raskrsnicom. Apsurd je u tome da oni koji se protive vakcini moraju racunati da se dovoljan broj ljudi vakcinise da bi oni sami prosli bez vecih posljedica. A ja ne znam koliko je to fer.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Vakcina je jedini izlaz iz pandemije. I jedini spas . Ko se uzda u imunitet krda taj ne zna sta prica. Previse ljudi bi umrlo.
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
Vakcina je jedini izlaz ako je ispravna I ne ostsvlja iza sebe druge zdravstvene nedostatke. Moja odgovornost prema sebi je da ispitam sta mi se ubrizgava.
0
Sve je napeto oko toga, a toliko smo zatrpani informacijama, da su promišljanja normalna...
Ipak ja sam odlučio vjerovati struci, jer sam naravno neću nikad imati 0,1% znanja, da mogu to sam istjerati na čisto.
Ne znamo ništa ni o brufenu, pa ga uzmemo bez razmišljanja kad zaboli, a po svoj prilici ima nuspojave...ima i smrtnih ishoda od takvih i sličnih lijekova...
1
1
Realno , rizik kod vakcine postoji. To je i sasvim logicno, ali ono na sta bi trebalo da mislimo su omjer stete i benefita u slučaju vakcinacije. Sasvim je logicno i eticki.ispravno poticati na vakcinaciju ljude koji npr imaju jednu ili vise hronicnih bolesti,od.kojih pate duzi niz godina, i ciji je organizam ostecen zbog toga, kod takvih osoba benefit od vakcine je mnogo veci od stete.
0
Ljudi zaboravljaju jos jednu stvar, cini mi se. Virusi evoluiraju jer zele da opstanu. Vakcine se prilagodjavaju ovoj evoluciji, skoro svake godine.
Ni vakcina za gripu nije svake godine potpuno identicna. Osnova ostaje, ali se radi I update. Dakle, o nekoj visegodisnjoj provjeri vakcine je tesko govoriti.
Najbolje da se dogovorimo da niko ne primi vakcinu, ali da nema vise nikakvih restrikcija, pa nek' prezivi ko je jak da prezivi. To mi je postenije nego da protivnici vakcine racunaju da ce se dovoljan broj drugih ljudi vakcinirati da bi oni bili zasticeni.
Ni vakcina za gripu nije svake godine potpuno identicna. Osnova ostaje, ali se radi I update. Dakle, o nekoj visegodisnjoj provjeri vakcine je tesko govoriti.
Najbolje da se dogovorimo da niko ne primi vakcinu, ali da nema vise nikakvih restrikcija, pa nek' prezivi ko je jak da prezivi. To mi je postenije nego da protivnici vakcine racunaju da ce se dovoljan broj drugih ljudi vakcinirati da bi oni bili zasticeni.
0
Ma.za grip se daje koktel, tj polivalentna vakcina koja "pokriva" 4 tipa.influence.Socrates je napisao/la: ↑15 dec 2020, 19:37 Ljudi zaboravljaju jos jednu stvar, cini mi se. Virusi evoluiraju jer zele da opstanu. Vakcine se prilagodjavaju ovoj evoluciji, skoro svake godine.
Najbolje da se dogovorimo da niko ne primi vakcinu, ali da nema vise nikakvih restrikcija, pa nek' prezivi ko je jak da prezivi. To mi je postenije nego da protivnici vakcine racunaju da ce se dovoljan broj drugih ljudi vakcinirati da bi oni bili zasticeni.![]()
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10554
Imunitet krda je spekulacija, vidjeli smo kako je Boris Džonson pogrešno rukovodio situacijom u VB, isti slučaj je i sa Šveđanima, njihov ekspeiment uopšte nije ni uspio, ljudi su se ležerno kretali u masama, pila se kafa, živjelo se u jednoj opuštenoja tmosferi, i onda je naglo krajem ljeta neopreznost stigla na svoju napaltu. Meni se čini da su i u proljetnom periodu imali veliki broj zaraženih, samo što se gore testiranja nisu ni sprovodila u dovoljnoj mjeri.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Takozvani svedski model je na kraju ispao jedna obicna katastrofa. Prosli su deset puta gore nego Kanada.
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
@storm ja znam sta je u brufenu
Ja sve to ispitam
Sjecam se, kad sam na drugom forumu obrazlozila sastojke medikamenta, niko od zdravstvenog osoblja mi nije znao odgovoriti na pitanje. Ne znaju sastojke.
Ja sve to ispitam
Sjecam se, kad sam na drugom forumu obrazlozila sastojke medikamenta, niko od zdravstvenog osoblja mi nije znao odgovoriti na pitanje. Ne znaju sastojke.
1
1
Ti si jedna od milijun koja znaš...ispituješ, i to je ok.
Zato i ima smisla razgovarati sa tobom...
1
1
Sjećam se na tu temu rasprave o rezultatima proljetne pandemije....kad smo mi sa "istoka" dosta bolje prošli od "zapada"....razvila se teorija, da nas je obavezno cijepljenje protiv tuberkuloze djelomično zaštitilo...Sleepy Joe je napisao/la: ↑15 dec 2020, 19:39Imunitet krda je spekulacija, vidjeli smo kako je Boris Džonson pogrešno rukovodio situacijom u VB, isti slučaj je i sa Šveđanima, njihov ekspeiment uopšte nije ni uspio, ljudi su se ležerno kretali u masama, pila se kafa, živjelo se u jednoj opuštenoja tmosferi, i onda je naglo krajem ljeta neopreznost stigla na svoju napaltu. Meni se čini da su i u proljetnom periodu imali veliki broj zaraženih, samo što se gore testiranja nisu ni sprovodila u dovoljnoj mjeri.
Pa smo se ohrabreni zatrkali u ljeto, druženja...i jesen je i na tom istoku naplatila svoje...čitam baš Hrvatska i Slovenija ponajgore u EU po mortalitetu, u odnosu na broj stanovnika...a na proljeće među boljima.
Dobro, Hrvati su i "nenamjerno" manje testirali, zbog sezone turizma....eto sad sezone...
1
1
Pa farmaceuti i biohrmicari se bave sstojcima a zdravstvenjaci mehanizmom djelovanja lijeka. Tesko da ces od nekog doktora cuti podrobnije znanje o sastavu kijeka osim ako nije klinicki farmakolog
0