Dina je napisao/la: ↑10 feb 2021, 17:50
@John Cleese pitala bih te da nisi Borki Predojevic, ali bojim se da je kod njega niži rejting
Ma ja sam Aljehin iz mladjih dana
Kraljev gambit, a zamalo da mu ponudim i da okrenemo plocu da bude zanimljivije... (aluzija na poznatu anegdotu sa njemackim oficirom)
@John Cleese pitala bih te da nisi Borki Predojevic, ali bojim se da je kod njega niži rejting
Kraljev gambit, a zamalo da mu ponudim i da okrenemo plocu da bude zanimljivije... (aluzija na poznatu anegdotu sa njemackim oficirom)
Ok, službeno, zavidim ti
Ja ne smijem ni isprobati kraljev gambit... i sa sicilijankom izgubih danas dva puta
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Dina je napisao/la: ↑10 feb 2021, 17:58
Ok, službeno, zavidim ti
Ja ne smijem ni isprobati kraljev gambit... i sa sicilijankom izgubih danas dva puta
To je dinamicno otvaranje. Ponekad igram na ovim sajtovima, ali iskljucivo petominutne partije, plafon.
Nekad sam igrao desetominutne, ali sam odustao od te prakse.
Mnogo je, naime, na tim sajtovima losih gubitnika koji, kad vec nakon minut ili dva igre uvide da ce izgubiti ne predaju partiju nego samo prestanu da igraju, a ostanu online da im istekne vrijeme do zadnje sekunde.
Ok, službeno, zavidim ti
To je dinamicno otvaranje. Ponekad igram na ovim sajtovima, ali iskljucivo petominutne partije, plafon.
Mnogo je, naime, na tim sajtovima losih gubitnika koji, kad vec nakon minut ili dva igre uvide da ce izgubiti ne predaju partiju nego samo prestanu da igraju, a ostanu online da im istekne vrijeme do zadnje sekunde.
Uhhh, to se dešava redovno, i mene nervira... Ja igram one od 30 minuta, mada u praksi to bude desetak ili petnaest...
Ali te od 3 ili 5 minuta, nikako
Toliki stres mi stvori pritisak s vremenom da ne mogu misliti uopšte
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Uhhh, to se dešava redovno, i mene nervira... Ja igram one od 30 minuta, mada u praksi to bude desetak ili petnaest...
Ali te od 3 ili 5 minuta, nikako
Toliki stres mi stvori pritisak s vremenom da ne mogu misliti uopšte
Ponavljaju se potezi, pa i nema potrebe za nekim silnim razmisljanjem, barem u ovim nasim amaterskim partijama.
Nakon izvjesnog vremena ces to moci i ti, sigurno.
Nisam htjela pitati, mislila proguglati, ali nisam pronašla...
O kojoj je anegdoti riječ? Ako ti nije teško pojasniti...
0
Ukratko...
Vec je bio dobio sve partije simultanke koju je igrao protiv tridesetak njemackih oficira osim posljednje, a i tu je partiju u jednom trenutku njegov protivnik odlucio predati, zakljucivsi da je za njega izgubljena.
Aljehin mu je tada ponudio svoje, bijele figure i predlozio da nastave partiju.
Crni je bio na potezu i Aljehin je taj potez odigrao - oficir je na to opet zakljucio da je partija za njega izgubljena i odlucio je predati.
Aljehin tada ponovo uzima bijele figure... i matira ga u pet poteza.
Ok, službeno, zavidim ti
Nekad sam igrao desetominutne, ali sam odustao od te prakse. Mnogo je, naime, na tim sajtovima losih gubitnika koji, kad vec nakon minut ili dva igre uvide da ce izgubiti ne predaju partiju nego samo prestanu da igraju, a ostanu online da im istekne vrijeme do zadnje sekunde.
Ukratko...
Vec je bio dobio sve partije simultanke koju je igrao protiv tridesetak njemackih oficira osim posljednje, a i tu je partiju u jednom trenutku njegov protivnik odlucio predati, zakljucivsi da je za njega izgubljena.
Aljehin mu je tada ponudio svoje, bijele figure i predlozio da nastave partiju.
Crni je bio na potezu i Aljehin je taj potez odigrao - oficir je na to opet zakljucio da je partija za njega izgubljena i odlucio je predati.
Aljehin tada ponovo uzima bijele figure... i matira ga u pet poteza.
Nisam znala za tu anegdotu, iskreno, nisam znala ni da je Aljehin tolika legenda šaha dok nisam odgledala seriju Damin gambit :ha
1
1