Da li ste za lockdown?

Korona virus danas
storm
Administrator
Reactions: 38083

Re: Da li ste za lockdown?

Post Postao/la storm »

Kako ćeš mjere sprovoditi, kad pola ljudi misli nije to ništa, trećina urla o svojim pravima, i u takvim okolnostima pravo je čudo ostati nezarazen.
U ovoj sam godini dana shvatio, koliko je glupih ljudi na svijetu... Doduše na neke sam sumnjao, bome neki su me iznenadili...
Oslanjati se na svijest građana u takvom omjeru, je naivno... Kako gledam tu oko sebe.
Lock ako nije rigorozan, kako kažete fašistički... Slabo šta donosi.
Ali lako je sad i meni biti pametan, zbilja se nije moglo znati sve ovo.
Nadam se i ja, da smo za ubuduće naučili, kad se, ako se, iščupamo iz ovoga.
2
2 slika
HiMen
Novi behar
Novi behar
Reactions: 61

Post Postao/la HiMen »

nisam
valja radit i prezivjet ode sve u neki klinac
ekonomski krah je gori od sveg a bice samo gore
cijene sveg odose gore polako
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25361

Post Postao/la Russki »

ne
0
abysmal depths are flooded
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10674

Post Postao/la WhiskeyPete »

Nemam konkretnog mišljenja dok ne vidimo rezultate vakcinisanja i da li će se trend zaraženih nastavit istim tempom kao od početka pandemije.
Od da, treba se sprovesti još retroaktivnih istraživanja, da se prvojeri postoji li neki propust u laboratorisjkim testiranjima. Ni Kinu ne treba tek tako ostaviti na miru,
treba opet naložiti da se izvrše opsežniji istraživanja u Kini, imaju još da postave pitanja na koja nisu dobili odgovore kada je WHO tim prije par mjeseci boravio dole.
Lockdow nikako, već strožije mjere na javnim mjestima, stroga ograničenja u zatvorenim prostorima koja se moraju poštovati. Na potezu je ovo malo jada od države.
3
3 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Post Postao/la ina »

Porast novozaraženih govori svoje.. A to jeste da generalno ljudi ne poštivaju pravila. Ima krkana koji i ispred školskog razreda dođu bez maske, jer oni su eto kao neke face. Oni ne vjeruju u virus, oni se ne boje :lupa
I kad se svi takvi skupe rezultati prostru strožije mjere..
Poslije kojih slijedi kme kme neću moći na odmor.

Jesam za lockdown.. Iako mi je žao, kako sam već i govorila, nekih određenih skupina ljudi..
Tamam jela i mrvice svaki dan.. Ništa ama baš ništa nije bitnije od ljudskih života.
1
1 slika
Neka ljubav caruje..
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27444

Post Postao/la Heidi »

Nisam ja za Lockdown, nego bih osinula po dzepu ko god se ne drzi pravila. Da vidim hoce li onda bez maske da se seta.
3
3 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

U situaciji kao sto je ova pandemija, dakle kada su ugrozeni zivoti ljudi, priooritet bi trebao da bude ocuvanje populavije, zivota i zdravlja ljudi. Sada je samo pitanje, da li bi se i kada pokazali rezultati lockdowna. Ako se zatvara treba totalno od parcijale nrma.nista
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

Ja bih teoreticarima zavjere oduzeo internet. Ono staljinisticki :ddk

A za lockdown kakav treba biti je vec kasno.
1
1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Kretenluk je (nažalost) brži i brojniji od sprovoda zakona..

Eto svi ćemo pocrkati od gladi. Ostat' ćemo bez 10 pari haljinki manje i sunčanja guze na suncu.
2
2 slika
Neka ljubav caruje..
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Nisam. Svakako je prekasno.
O tome su trebali razmisljati na danasnji dan, al prije godinu dana. Sad je bez smisla sve.

Kod nas zatvaraju sve, al tvornice ce normalno raditi dalje. Znaci stotine ljudi ce da radi zajedno, vozi se zajedno i zadrzaje se u istoj firmi, al nek su zatvorili sve ostalo. Well done, idijts.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

uvijek_kontra je napisao/la: 31 mar 2021, 00:59 Nisam. Svakako je prekasno.
O tome su trebali razmisljati na danasnji dan, al prije godinu dana. Sad je bez smisla sve.

Kod nas zatvaraju sve, al tvornice ce normalno raditi dalje. Znaci stotine ljudi ce da radi zajedno, vozi se zajedno i zadrzaje se u istoj firmi, al nek su zatvorili sve ostalo. Well done, idijts.
Ako je situacija loša, nije nikad kasno za lock, ali buraz izvedi ga kako treba. Neće biti privredi ništa bolje, ni gore ako na 14 dana sve zatvoriš, u odnosu na handrenje tokom godine dana.
Ovako ne znam koji po redu lock, uz stotine izuzetaka, pa wtf???
I na uskrsnju nedjelju virus ne radi?
Ali znam i zašto to rade... SDS glasači bi se oduzeli, da im crkve zatvore...
Materem da ću odseliti, dobiju li sljedeće izbore.
2
2 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član

Sto se crkve tice, nece bit mi mase, ni niceg. Bar su jucer tako rekli. I opet je to nekima najveci problem. :palm I to onima koji najvise vole JJ, najveci su "vjerniki" i korona je za njih smrt i prije no sto je dobiju. Pa hajd ti shvati budale.

Sta ces. Jednu pametnu stvar nisu uradili za godinu dana, niti su poboljsali ista. Sama nemam problem sa lockdownima bilo kakve vrste, ionako nikud ne idem, al nek budu efikasni, a ne neko kvazi rjesenje koje ionako nece uroditi plodom. I ako neko misli da cu nositi masku kad sam vani, dok setam s Ajom, na svjezem vazduhu, bogu iza nogu, grdno je pogrijesio. Dosta mi muke s mojim sinusima dok obavim sta imam s maskom, a tek ovako. Nema sanse. Nit se s kom druzim, nit idem medju ljude pa nek si kazne stave u guJcu.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

uvijek_kontra je napisao/la: 31 mar 2021, 08:21 Sto se crkve tice, nece bit mi mase, ni niceg. Bar su jucer tako rekli. I opet je to nekima najveci problem. :palm I to onima koji najvise vole JJ, najveci su "vjerniki" i korona je za njih smrt i prije no sto je dobiju. Pa hajd ti shvati budale.

Sta ces. Jednu pametnu stvar nisu uradili za godinu dana, niti su poboljsali ista. Sama nemam problem sa lockdownima bilo kakve vrste, ionako nikud ne idem, al nek budu efikasni, a ne neko kvazi rjesenje koje ionako nece uroditi plodom. I ako neko misli da cu nositi masku kad sam vani, dok setam s Ajom, na svjezem vazduhu, bogu iza nogu, grdno je pogrijesio. Dosta mi muke s mojim sinusima dok obavim sta imam s maskom, a tek ovako. Nema sanse. Nit se s kom druzim, nit idem medju ljude pa nek si kazne stave u guJcu.
Neki dan neki idiot u Kranju, hodao ulicom sa air soft puškom, i maltretirao prolaznike... Dobio kaznu 205€
Djeca protestirala u Mariboru, sa transparentima, da žele u školu... Svaki po 400 € kazne...
Da poludiš
2
1 slika 1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Mrsko mi se ponavljati a evo kad već pišem i nije.. 😁
Dobar broj ljudi se ne podržava mjera (ili to čini površno) a to dovede do bržeg širenja virusa, opterećenja bolnica itd
Lockdown koliko se nama svidio ili ne.. uspori sav taj proces.. Ima tu i političkih fora i apsurda...
Svakako.. Ali je opet bolje pokušati "držati" brojke pod kontrolom nego poslije zalaziti možda iz apsurda u apsurd. Još da su mogućnije žešće kontrole i kazne za nebrigaše.. Ne samo novčane.
2
2 slika
Neka ljubav caruje..
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član

Storm, jesi vidio onog ispred parlamenta sa motorkom? :D
2
1 slika 1 slika
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17555

Post Postao/la CocoMa »

Naide period kad mislim da bih sve zaključala na mjesec dana..ali sve..pa se snalazite..I nema izlazaka osi. Hitnih slučajeva.. I cao..

A sa druge strane bih opet sve otvorila..pa neka bude sta ce biti..ko ziv ko mrtav...

Ne podnosim vise ovu situaciju... ni riječi corona.
1
1 slika
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Zavintla u psihu..

Sad i uvezi vakcina, koliko sa jedne strane daju nadu, sa druge i brigu i strah i milion pitanja..
0
Neka ljubav caruje..
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”