Ima, a ima i alkohola.Ommadawn je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:30Nisam napisao da je diskriminacija ali eto recimo od Ferhadije do Baščaršije nemaš više restorana gdje se služi alkohol a prije ga je bilo.
Ima li restoran na Baščaršiji koji služi svinjetinu?
I zar jednom ono nisu htjeli služiti alkohol kad je bio SFF jer se potrefio Ramazan?
Sarajevo, bez svinjetine?
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Sarajevo, bez svinjetine?
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
u ferhadiji imaš bruku pabova, barova, kafana u kojima se nudi alkohol..Ommadawn je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:30Nisam napisao da je diskriminacija ali eto recimo od Ferhadije do Baščaršije nemaš više restorana gdje se služi alkohol a prije ga je bilo.
I zar jednom ono nisu htjeli služiti alkohol kad je bio SFF jer se potrefio Ramazan?
na čaršiji u barhani možeš šljivu drmnut',
u birtiji pored sebilja možeš ispijati pivu...
na čaršiji sumnjam da će iko tražiti svinjetinu da jede, zato vjerujem da vlasnici ne žele nuditi nešto što neće prodati...a ne znam ima li, moguće.
ali nije cijelo sarajevo stalo u par metara čaršije.
1
1
Zadnja izmjena: lejlamo, dana/u 06 jan 2022, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.
Ja ne znam kakvo je Sarajevo bilo prije, ali meni je sasvim ok sada, sto se tice diskriminacije i ostalog. Najbolja prijateljica mi je katolkinja, druga napola pravoslavne, treća pokrivena od 15 godine i odlično fercerano skupa. Vise sam ja kao muslimanka koja je došla iz islamske zemlje doživjela predrasuda i sikaniranja, radi " neobicnog" imena i prezimena , od muslimana nego od ljudi koji to nisu . Isto tako ne vidim diskriminaciju prema nemuslimanima u Sarajevu. Ne kažem da je nema, one tihe i precutne, kakvu sam i sama doživjela, ali to je sve u sferi pojedinačnih slučajeva.
0
- lejlamo
- Komorebi

i zar je sva kultura nekog naroda stala u komad krmeta i čašu rakije? 
1
1
Bogami ja kod Sebilja 2019 nigdje ne nađoh alkohol. Možda su sad počeli služiti.lejlamo je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:44u ferhadiji imaš bruku pabova, barova, kafana u kojima se nudi alkohol..Ommadawn je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:30
Nisam napisao da je diskriminacija ali eto recimo od Ferhadije do Baščaršije nemaš više restorana gdje se služi alkohol a prije ga je bilo.
u birtiji pored sebilja možeš ispijati pivu...![]()
na čaršiji sumnjam da će iko tražiti svinjetinu da jede, zato vjerujem da vlasnici ne žele nuditi nešto što neće prodati...a ne znam ima li, moguće.
Nije cijelo Sarajevo stalo u par metara čaršije ali taj dio nekako najviše predstavljaju.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Pa nije da nismo poznati po konzumiranjem i jednog i drugog.
Pogotovo rakije.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
- Crvena Nit
- Etablirani član

Kako ti je neobično prezime?Iskra je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:44 Ja ne znam kakvo je Sarajevo bilo prije, ali meni je sasvim ok sada, sto se tice diskriminacije i ostalog. Najbolja prijateljica mi je katolkinja, druga napola pravoslavne, treća pokrivena od 15 godine i odlično fercerano skupa. Vise sam ja kao muslimanka koja je došla iz islamske zemlje doživjela predrasuda i sikaniranja, radi " neobicnog" imena i prezimena , od muslimana nego od ljudi koji to nisu . Isto tako ne vidim diskriminaciju prema nemuslimanima u Sarajevu. Ne kažem da je nema, one tihe i precutne, kakvu sam i sama doživjela, ali to je sve u sferi pojedinačnih slučajeva.
0
- lejlamo
- Komorebi

to što nisi našao ne znači da nema.Ommadawn je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:53Bogami ja kod Sebilja 2019 nigdje ne nađoh alkohol. Možda su sad počeli služiti.lejlamo je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:44
u ferhadiji imaš bruku pabova, barova, kafana u kojima se nudi alkohol..
u birtiji pored sebilja možeš ispijati pivu...![]()
Nije cijelo Sarajevo stalo u par metara čaršije ali taj dio nekako najviše predstavljaju.
navela sam ti neke od lokala, čak i u aščinici dženita možeš drmnuti ljutu
1
1
Svaki je plakat religioznog sadržaja glupost..Crvena Nit je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:02Plakat u Bužimu je bio doslovno postavljen na glavnoj cesti, nije postavljen na trgu, ili negdje unutar naselja.storm je napisao/la: ↑06 jan 2022, 13:42 Oj svašta.
Mislim ono u Bužimu je bila glupost, postavljati uopće plakat sa čestitkom za božić, ako tamo nema katolika ni u tragovima. Još veća kasnije micati isti...
Političko nabijanje, kao i u Zenici, ali Ženica je adekvatno odgovorila, koliko sam vidio.
Za svinjetinu ne znam, ali sam siguran da je uvijek ima, taman kolika je potražnja za istom. Ostalo su samo još jedne gluposti u nizu.
Zbog toga nije bio glupost. Glupost je drugačiji motiv stranaka za postavljanje plakata.
Zar nam za to trebaju billboardi?
0
BiH a narocito Sarajevo je idealno za skupljanje poena,kako politickih tako i drustvenih.Trajace to jos jako dugo,nekad mi je smijesno,nekad zalosno 
0
ne moraju billboardi, mogu i saobracajni znakovi 
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- Crvena Nit
- Etablirani član

Meni ne smetaju.storm je napisao/la: ↑06 jan 2022, 15:03Svaki je plakat religioznog sadržaja glupost..Crvena Nit je napisao/la: ↑06 jan 2022, 14:02
Plakat u Bužimu je bio doslovno postavljen na glavnoj cesti, nije postavljen na trgu, ili negdje unutar naselja.
Zbog toga nije bio glupost. Glupost je drugačiji motiv stranaka za postavljanje plakata.
Zar nam za to trebaju billboardi?
0
Vala ne smetaju ni meni, svatko za svoje? (dobro to je diskutabilno) pare narucuje i stavlja sadržaj na billboard, ali pridržavam si pravo, da to smatram glupošću, pogotovo u bih, jer savršeno znamo čemu služi...
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ja sam se upitala, zar je moguće da je narod istog mjesta toliko glup, jer mu smeta.
0
Nije da nešto volim svinjetinu i jako je rijetko jedem, kao i ostalo mastno meso...
Ali često se pitam, kako prolazite sa suhomesnatim proizvodima...
Nemate valjda pršut od ovce...
A koliko znam, čak i goveđe salame imaju dio svinjskog mesa...
Ako ipak nekad skrenem prema Bosni, mislim da ču izbjegavati sendviče...
Ali često se pitam, kako prolazite sa suhomesnatim proizvodima...
Nemate valjda pršut od ovce...
A koliko znam, čak i goveđe salame imaju dio svinjskog mesa...
Ako ipak nekad skrenem prema Bosni, mislim da ču izbjegavati sendviče...
0
https://visoko.co.ba/stav-suhog-mesa-im ... u-visokom/Mehaning je napisao/la: ↑06 jan 2022, 16:30 Nije da nešto volim svinjetinu i jako je rijetko jedem, kao i ostalo mastno meso...![]()
Ali često se pitam, kako prolazite sa suhomesnatim proizvodima...![]()
Nemate valjda pršut od ovce...![]()
A koliko znam, čak i goveđe salame imaju dio svinjskog mesa...![]()
Ako ipak nekad skrenem prema Bosni, mislim da ču izbjegavati sendviče...![]()
0
I say what I think, I think what I say