smajlic je napisao/la: ↑18 nov 2020, 08:27
napisala mi je psihologinja mail
pa sam joj se naebala mamice
sad je ona kao protiv da tetka ide sa mnom jer eto ima taj strah koji je ipak prezivjela u bosni najvise
treba ona njoj dolaziti da joj pare daje a nista joj ne pomaze
eto karitas ce je obilaziti jednom sedmicno i komsinica koju tetka ne dozivljava
i rodbina koja joj je dosla jednom u 6 mjeseci da je obidje
i lijepo sam joj napisala da ipak ja pare dajem za terapije i da zbog mene barem do nje dodje
a ne zbog nje
jer da je ona u ova dva mjeseca valjala ne bi tetka isti strah i dalje imala, ne bi plakala po citav dan i zatvarala se u mracan stan
i da ne mogu da vjerujem da misli kako joj je bolje samoj ovdje nego sa porodicom tamo
cak sam joj i pisala da cu je tamo voditi psihijatru
a ebem li joj mamicu i titulu
Smajlić majko, psiha je jeebena stvar i to je proces koji fakat može biti dugotrajan. Sad, da situacija nije takva kakva jeste, po pitanju okruženja, promjena stručnjaka bi bila poželjna.
No tebi je možda bolje da je voziš za BiH, makar tamo ima nekoga (tj. vas) i gledaj kakvog dobrog stručnjaka da joj nađeš (ne sumnjam da ih nema, iako ih je dobar dio napustio).
Kod nje je, kako se meni čini iz tvoje priče PTSS a terapija za to zna uzeti vremena.
A vrlo je vjerovatno da će joj biti bolje ako ode u BiH ali neka ne bude isključena mogućnost da joj može biti i gore ako se nađe na mjestima koja su uzrok PTSS-u.
A tebi svaka čast! Kapa do poda!