Sarajevski tramvaj
Moderator/ica: Moderator
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31199
Re: Sarajevski tramvaj
Nama u Interlinqui, engleski predavao Amerikanac, iz/sa Aljaske...
I pita on nas da li plaćamo kartu u tramvaju?
A tada, fakat, iks puta mi se desilo da želim platiti, ali mi ono samo mahne da prođem... i kontrole nisu bile tako česte, skoro niko u društvu nije plaćao, i mi smo njemu tako ispričali...
Dolazi on nakon par sedmica, ljut, valjda se švercovao, pa ga uhvatili, svađao se, zvali i policiju, ispala velika frka, bio je ubjeđen da su ga uhvatili na zub jer je stranac
Vjerovatno i jesu :ha
5
5
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- hani_jong_un
- Pjur seks

Mozda, kazem mozda, jedna ili nijedna osoba na ovom forumu zna gdje ide ovaj tramvaj.
Jedan iznemogli iz dusevne bolnice Jagomir u avijaticarskoj uniformi se sjeca zvona i tutnjave tramvajskih kola u kretanju, ali nezainteresovano osoblje u sarajevskoj ludnici nerado slusa njegove price o Napoleonu, admiralu Nelsonu, Edgaru Huveru i mnogim drugim istorijskim licnostima.
Tu negdje iza drvenih taraba prema Muzejima, igrao se u parku novinar Pavle Pavlovic sa rajom iz Vilsonovog, na mjestu gdje su od davnina bila groblja. Pored crkve i skole Slavisa Vajner Cica nalazilo se igraliste za fudbal gdje su Zulici(Campo, Lili i Mali) ganjali krpenjacu. Najmladji od Daltona je glumio u Kusturicinom filmu Sjecas li se Dolly Bell.
Preko puta kasarne Marsal Tito, izmedju oficirskih paviljona i Filozofskog fakulteta gdje je mladjani Tunjo predavao, bilo je grmlje gdje je vojnicka majka Suhra ordinirala.
O braci Todorima i okrsaju sa Zulicima drugi put.
Novi stanovnici grada na Miljacki posjeduju tako malo uspomena o Sarajevu, vecinom su to cadjavi sumraci i zagadjeni zrak, mracni stanovi, sive i prljave ulice pune smeca kojima tumaraju skrofulozna djeca, zalosne i vulgarno obucene djevojke zigosane razvratom i nemoralom koje sanjaju o bogatim muskarcima, automobilima, skupoj gardarobi, a ne o ljubavi, nezaposlena, lijena i depresivna lica koja sjede nepomicna kao vostane lutke godinama po kaficima i shisha barovima, i od svih ostavljena i zaboravljena treca mladost, izmrcvareni i ponizeni penzioneri.
Cemu bi ovim ljudima bila potrebna sjecanja na sarajevski tramvaj?
2
1
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?
Jedinica - kao i cetvorka - nije kasnila, nego su bila samo dva vozila u prometu na liniji Zeljeznicka stanica - Bascarsija. Znaci, ta linija je saobracale u intervalima od petnaest do osamnaest minuta.Dina je napisao/la: ↑01 sep 2021, 20:05 Vazda je kec kasnio, mislim da je kec onaj do stanice, uhhh, vec sam zaboravila
U trojci je mali udario glavom u šipku, to mi je druga asocijacija![]()
Imala sam ključ od stana skriven u podrumu samo zato da ako mi ukradu torbu u tramvaju, ne ostanem na ulici
Toliko uspomena![]()
Visina rukohvata u ceskim tramvajima je bila 190cm. u sredini vozila, i 185cm. do prozora.
2
1
1
1
Zadnja izmjena: grunf, dana/u 06 sep 2021, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
Kako se pise "Ti si idiot"?
- hani_jong_un
- Pjur seks

ispricaj @Socratesu brt za todore i zulicegrunf je napisao/la: ↑06 sep 2021, 09:51
Mozda, kazem mozda, jedna ili nijedna osoba na ovom forumu zna gdje ide ovaj tramvaj.
Jedan iznemogli iz dusevne bolnice Jagomir u avijaticarskoj uniformi se sjeca zvona i tutnjave tramvajskih kola u kretanju, ali nezainteresovano osoblje u sarajevskoj ludnici nerado slusa njegove price o Napoleonu, admiralu Nelsonu, Edgaru Huveru i mnogim drugim istorijskim licnostima.
Tu negdje iza drvenih taraba prema Muzejima, igrao se u parku novinar Pavle Pavlovic sa rajom iz Vilsonovog, na mjestu gdje su od davnina bila groblja. Pored crkve i skole Slavisa Vajner Cica nalazilo se igraliste za fudbal gdje su Zulici(Campo, Lili i Mali) ganjali krpenjacu. Najmladji od Daltona je glumio u Kusturicinom filmu Sjecas li se Dolly Bell.
Preko puta kasarne Marsal Tito, izmedju oficirskih paviljona i Filozofskog fakulteta gdje je mladjani Tunjo predavao, bilo je grmlje gdje je vojnicka majka Suhra ordinirala.
O braci Todorima i okrsaju sa Zulicima drugi put.
Novi stanovnici grada na Miljacki posjeduju tako malo uspomena o Sarajevu, vecinom su to cadjavi sumraci i zagadjeni zrak, mracni stanovi, sive i prljave ulice pune smeca kojima tumaraju skrofulozna djeca, zalosne i vulgarno obucene djevojke zigosane razvratom i nemoralom koje sanjaju o bogatim muskarcima, automobilima, skupoj gardarobi, a ne o ljubavi, nezaposlena, lijena i depresivna lica koja sjede nepomicna kao vostane lutke godinama po kaficima i shisha barovima, i od svih ostavljena i zaboravljena treca mladost, izmrcvareni i ponizeni penzioneri.
Cemu bi ovim ljudima bila potrebna sjecanja na sarajevski tramvaj?
0
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

@storm i ja imamo lijepu uspomenu na sarajevski tranvaj 
@Iskra jesi li se ti vozala sa stormom u tranvaju
@Iskra jesi li se ti vozala sa stormom u tranvaju
2
2
1811
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10618
Ovo ako nije poslije Marijin dvora, ne znam gdje bi moglo biti.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
jel vas reva bez karte uhvatila?
2
2
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Kaže... Ma kratko ćemo, neće ih biti...
Ajde da kupim karte...
Jok...
Ama neugodno mi...
A jesi lud...
I izbaci me ninja revizor ko zadnjeg klošara
Oj sramote' :face
6
6
a on im'o mjesecnu