Ja -chek
Ostali-briga nas
Meza-chek , servirana , samo zdravo

brt nisam se odljutijo nego mi konji dali sluzbeni telefon sad kad im stanem racun nabijat, europska banka im nece moc pomoc bgm

brt ja jesam uvijek ljut al ne na vas bgm, pitaj smajlic.

Lakhko mi je za tebe kada poznaješ širu lapezu programa, ali ovaj PS mi se čini odličnom alternativnom za onaj oronuli Cmd. Nisam nikada bio siguran da sam uopšte sposoban da budem dobar koder, iako sam bio dosta zagrijan za HTML i CSS, ali je bio problem što mi je bez nekog poznatog razloga, splasnuo interes, odjednom. Mada sam to, sigurno znam, mogao relativno brzo savladati u osnovama.scorpio je napisao/la: ↑03 jan 2021, 20:35Svakako jeste olakšavajuća okolnostSleepy Joe je napisao/la: ↑03 jan 2021, 16:59
Hvala na pitanju. Zauzet sam trenutno drugim stvarima, čekam da pribavim još jedan prilgođen udžbenik za powershell i onda mogu polagano krenuti sa pripremama do Marta. Više se radi od nadogradnji znanja, što mi je opet olakšavajuća oklnost.
Ovisi sve i o tome u kojem će smjeru iči firma za koju radim. Ostao bih tu ako namjeravaju integrirati IT sektor u svoj posao.... samo lagano ... u povjerenju ;) sistemaca fali i uskoro će biti vrlo cijenjena roba ;) (već jesu ustvari) ... jer svi furaju programiranje
A kada smo već kod Power Shell -a, upravo me preznojio... pokrenuo jednu skriptu na produkciji i pala u sred izvršavanja sama od sebe
Evo kontam šta se desilo![]()
vjeruj mi da ja i sada učim ...Sleepy Joe je napisao/la: ↑03 jan 2021, 21:02Lakhko mi je za tebe kada poznaješ širu lapezu programa, ali ovaj PS mi se čini odličnom alternativnom za onaj oronuli Cmd. Nisam nikada bio siguran da sam uopšte sposoban da budem dobar koder, iako sam bio dosta zagrijan za HTML i CSS, ali je bio problem što mi je bez nekog poznatog razloga, splasnuo interes, odjednom. Mada sam to, sigurno znam, mogao relativno brzo savladati u osnovama.scorpio je napisao/la: ↑03 jan 2021, 20:35
Svakako jeste olakšavajuća okolnost... samo lagano ... u povjerenju ;) sistemaca fali i uskoro će biti vrlo cijenjena roba ;) (već jesu ustvari) ... jer svi furaju programiranje
A kada smo već kod Power Shell -a, upravo me preznojio... pokrenuo jednu skriptu na produkciji i pala u sred izvršavanja sama od sebe
Evo kontam šta se desilo![]()
Elem, čitav je život predamnom. Ne bojim se nešto da sam propustio naročito, za znanje nikada nije kasno, ono baš i ne pita za godine.
1
Tačno.lejlamo je napisao/la: ↑03 jan 2021, 20:36
naravno. i ovo što ona spomenu, ne možeš svakodnevno i prema svima biti isključivo ljubazan i raspoložen.
uredu je imati frustraciju pod kontrolom, ali skrivati svaku emociju koja bi pokazala da si i ti ranjiv, da si tužan, ljut, nesretan ....nikako ne može biti ok.

Ne.

Neki dan sam dosta razmišljao kada si napisao post poslije mene, a vezano je za samoedukaciju programiranja. Mislim, pa možda mogu i tvrditi kakO čitav proces učenja zapravo i zavisi od "samoukosti". Čak i da nekome platiš da ti do pokaže, na kraju se može ispostaviti kao neispaltivim, da zaparavo malo toga šta i naučiš.scorpio je napisao/la: ↑03 jan 2021, 21:06vjeruj mi da ja i sada učim ...Sleepy Joe je napisao/la: ↑03 jan 2021, 21:02
Lakhko mi je za tebe kada poznaješ širu lapezu programa, ali ovaj PS mi se čini odličnom alternativnom za onaj oronuli Cmd. Nisam nikada bio siguran da sam uopšte sposoban da budem dobar koder, iako sam bio dosta zagrijan za HTML i CSS, ali je bio problem što mi je bez nekog poznatog razloga, splasnuo interes, odjednom. Mada sam to, sigurno znam, mogao relativno brzo savladati u osnovama.
Elem, čitav je život predamnom. Ne bojim se nešto da sam propustio naročito, za znanje nikada nije kasno, ono baš i ne pita za godine.