Hrabra sam. Ne hvalim se, znam.da jesam. Oduvijek sam takva, od malena... ali...danas sam na koljenima, pala....
Jave mi danas da mi je rodjak imao nesrecu na poslu, i da su ga primili u bolnicu u kojoj se nalazim. Kazu slomio ruku. Ustanem, srce lupa cujem ga u usima, ali hladno...ruka, pa sta, sve ok...kad su mi rekli na kojem je odjelu i da ga vec "rade", postala sam nesvjesna svega oko sebe. Saslusala sta je sve polomio, prognoze...i pobrinula se da ga zbrinu najbolji....sat i po sjedila ispred.operacione, razmisljajuci kako mu moja dinabeticarska krv ne moze biti od koristi, i shvatim da sam.samoj sebi lagala :dijabetes je stanje, nije bolest, lahko ces ti to...Al opet hladna ko led. Kamen. U Bosni kazu...nesreca ne dolazi sama, tako sam u tim trenucima pokusala rijesiti jos nesto, od cega sam se raspadala iznutra...mozak se valjda brani, cudan je to "stroj"....Kazu u Bosni...na troje nek zavrsi. Maloprije mi pred bolnicom covjek razbi retrovozor, sav uspanicen izvinjava se, platit ce, dovezao majku ....Gospodine, ne brinite, sve je u redu...uvedem covjeka unutra, uzmem mu kafu na aparatu, sjedem.malo s njim...sve se da popraviti, samo zdravlje tesko.
STA hocu da vam kazem...Ne sekirajte se za odluke i odredbe koje dolaze od ljudi, sve se to rijesi, sve se da popraviti. Ne brinite i ne bojte se. Plasite se samo odluka Svevisnjeg, u Njega je moc, On odredjuje. I Cuvajte zdravlje. Sve drugo bude i bit ce.