Ali narod je osuđen na Pomozi.ba, država postoji radi stranaka i povlaštenih, i njihovih lokalnih porodica kojima namještaju tendere. Nedavno mi drug iz fotokluba priča o svom drugu iz osnovne, koji im je kao štreber govorio da će propasti u životu ako ne budu učili. Taj isti mali danas je u dubokom kriminalu građevinske mafije u Sarajevu (ne mogu se sjetiti prezimena porodice), kaže da kada ga je školski drug vidio na ulici osjetio je stid i sram govoreći mu što mu je neugodno što ga mora vidjeti u drutšvu 10 gorila koje ga okružuju, jer se ne smije sam kretati po gradu. Zamisli kada ti neko takav kaže da se mora svojim "tjelohraniteljima" pavdati za to što se pozdravio sa njim. Momak je zažalio što je ikada ušao u takav krug ljudi, jer sada nema šanse da izađe iz svega toga bez posljedica.Ommadawn je napisao/la: ↑29 nov 2025, 12:02Prošle godine 20 ljudi izgubi živote u Jablanici zbog nelegalnog kamenoloma koji je vlasništvo lika koji je u maskopiji sa SDA - niko ništa!WhiskeyPete je napisao/la: ↑29 nov 2025, 11:11
Nemoj da se zamjeramo. Jebem ga, niko nije ovako brzo prešao preko hrđavih djela i nepravde, a neki su među njima postali čak i gori, iz nekih "pacifista" izrasli su etno-fašisti, a da još nisu upoznali datu terminologiju.
Oni starci nastradaše nekidan u onom Domu penzionera u Tuzli koji su do tada živjeli u totalno nehumanim uslovima - niko ništa!
A znaju se skupiti i pjevati “Zlatne strune” i “U meni jesen je”.
Jašta ba.
Druže moj, vidiš da danas više niko ne spominje one Skaj prepiske od proljetos, ljude koji su bili povezani sa njima, niti bilio šta vezano za plijenidbu stanova u Bulevaru na Stupu, zaplijenjenih mašina za rudarenje Bitcoina, Bube i Jale, Šmrka, i ljudi iznad njega.... Država u omči mafije.