Rusija

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
storm
Administrator
Reactions: 38083

Re: Rusija

Post Postao/la storm »

I tako...
To sam htio reći
Note that Putin has not appeared in public since November 7, and Russian state propaganda is actively replaying archival footage of his less recent appearances.

Meanwhile, Western-supplied Ukrainian missiles are striking military targets on Russian territory, and the Kremlin's useful idiots on social media are once again howling about a "WWIII," while Putin seems to have vanished.

This is precisely what happens to Russia every time things go badly. Inept appeasers always assume that Putin "will respond reciprocally." They think he'll flash his homoerotic bare torso and show the world what a macho strongman he is.

Instead, every time, what happens is exactly what you would expect when a cocky street thug gets a solid punch in the face and lands on his ass.

Putin retreats and disappears from the public eye to avoid being associated with humiliation and weakness. Later, he does everything he can to pretend nothing special happened, appearing on TV to open honey fairs or similar trivial events.

This happened when the Russian army was routed near Kyiv, Kharkiv, and Kherson.

This is what happened after the sinking of the Black Sea Fleet flagship, after drone strikes on the Kremlin, and initially after the Wagner mutiny. Our cocky big guy tsar tucks his tail between his legs and slinks away as soon as he takes a gut punch.

And this is exactly what escalation managers stubbornly refuse to see and understand.

You do not "escalate" the war by helping Ukraine. You escalate it when you make it clear to the cowardly thug that you are weak, that you fear him, and that you want to appease him—when you signal that you would rather let Ukraine bleed out than allow Putin to be driven into retreat.

That's why we still have this terrible war.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 21 nov 2024, 11:34 Meanwhile, in reality:

https://www.kyivpost.com/post/42599

Ura za nuklearni armagedon, volim gljive više neg pare! :valja
Ja, i?
To nešto novo od moskovije?
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6246

Post Postao/la Duh »

Ovi rusi stalno prijete, ko Dodik o Otcijepljenu ers...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 21 nov 2024, 21:31 Evo friško sa Vikipedije, prije pola sata kreiran članak:

https://en.wikipedia.org/wiki/Oreshnik_(missile)

Ipak nije ICBM nego IRBM. Neću, šmrc... :valja
Šta je nestalo iranskih?
Kepec iz Kremlja vrišti da je sad sukob globalan, a odavno pušta iranske projektile, korejske mine itd...
Šta bi sa jubilarnom pedesetom red line?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Inače čitam nešto
USA na održavanje, unapređenje i ostale zahvate nuke arsenala troši godišnje cca 50 milijardi
Ruski komplet budžet cca 100 milijardi ( USA 800mlrd)
Onako kažem...
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

oni su poludjeli tako jednom, zbog pepsi cole...
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Jeftin je vala i jedan Rus. Pogotovo u Rusiji. Uvijek bio.
I ja samo kazem.
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

tu je to negdje.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 22 nov 2024, 15:08 Eto, nek su Ukrajinci skupi...
Pa izgleda dosta skuplji.
NATO vojnik košta oko milijun dolara - običan vojnik.
O više rangiranim i osposobljenim možemo samo nagađati. Takva je doktrina. Tehnika ide prva.
Dok je kod Rusa povijesno metak skuplji od čovjeka.
Nije njih izginulo milijune i milijune protiv nacista, zbog strašne moći istih...već zbog suludih jurišanja, gdje su samo prvi redovi imali oružje.
Čitao sam ispovjesti njemačkih vojnika, zgranutih načinom juriša Rusa.
Doslovno piše...ispred njih mi, iza njih komesari...kreću li naprijed pucamo mi, kreću li nazad, pucaju na njih njihovi...
Tako da ruski život, ni ptije ni sada, nije na cijeni.
Nije njih desetak milijuna bezveze na zapadu...ako sam dosta i rekao.
Samo u USA preko tri milijuna....
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Inače treba odati priznanje ruskoj vlasti.
Vrhunske rakete, a pola države nema kanalizaciju...
Umijeće je tako narod preveslati uz sve te resurse...
Sa druge strane vamo svemir, a od bijele tehnike nisu sposobni mikser napraviti...

Onda se netko smije, kad kažem benzinska pumpa koja glumi državu...
Šaci putinovih oligarha sve, narodu kita...

I da...naganja manjine na front...i tu će puknuti, samo polako.
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

ako je vjerovati to o 5. kolini, onda su ih najvise imali rusi. bome ih natamanili.
a ovo o osiguranjima je pitanje slobode. mozes da placas, a mozes da ne placas. tvrdi se da je u rusiji osiguranje besplatno, ali da ga placa poslodavac (5.1%).
malo skuceni ljudi sce tvrditi kako u Svici moras sam sebi platiti osiguranje, a u Austriji npr ne moras (plati ga poslodavac od tvoga bruta). U Svici moras ga imati, ali tvoje je da odabers koje i koliko ces para dati, koliko troskova prvo sam pokriti. (mogu o tome idetaljnije)
kod ovijeh sa besplatnim osiguranjem cesto preporucuju da imas i dopunsko...jer i nije nesto.
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Ne blamiraj se...
Poznaješ li ti uopće američki zdravstveni sustav?
Uopće kako idu prihodi, porezi, pa i kako se osigura zdravstvo?
Nema zdravstvene osiguranje onaj tko ga nije uplatio... zanimljivo
Onako botovski lupaš o Americi, a gle čuda ponajbolji svjetski doktori ili su tamo, ili se tamo školovali...

Sad ti moram reći, guglaj malo, educiraj se, popričaj sa nekim amerikancem, makar naše gore list, možda će znati objasniti....
Mada znam i da mnogi naši tamo znam da ne kontaju...jer fino je bruto plaču strpati u džep...

Jedino što tamo za plaćeno osiguranje i dobiješ uslugu, kod nas uzmu pa opet platiš iz svog džepa, ako želiš da valja.
Ali to je druga tema...

Kako vas šopaju sa amerikom, sve znate a makli niste nikuda...
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

tipicni balkanci, samo da im je besplatno oisguranje i nekih tableta.
duse napacene
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Duh je napisao/la: 22 nov 2024, 18:15 ako je vjerovati to o 5. kolini, onda su ih najvise imali rusi. bome ih natamanili.
a ovo o osiguranjima je pitanje slobode. mozes da placas, a mozes da ne placas. tvrdi se da je u rusiji osiguranje besplatno, ali da ga placa poslodavac (5.1%).
malo skuceni ljudi sce tvrditi kako u Svici moras sam sebi platiti osiguranje, a u Austriji npr ne moras (plati ga poslodavac od tvoga bruta). U Svici moras ga imati, ali tvoje je da odabers koje i koliko ces para dati, koliko troskova prvo sam pokriti. (mogu o tome idetaljnije)
kod ovijeh sa besplatnim osiguranjem cesto preporucuju da imas i dopunsko...jer i nije nesto.
Ništa na svijetu nije besplatno...
Samo je pitanje načina, i šta dobijaš za svoj novac...

Da, Švica je dosta teška po tom pitanju tj skupa, i nikad nije potpuno pokriveno.
Prijatelj mi ima ful najveći mogući paket, strgo koljeno, operacija 22000 CHF, osiguranje pokriva 18000 CHF, 4000 je morao dodati....
Dobro, na njegovu zaradu ništa posebno, ali tako je...

U Sloveniji tu, još uvijek kofol YU sistem, ali je financijski u kolapsu, doktori stalno u nekom štrajku...
Fakt
Ovo besplatno baš i ne pije vode.
Puno veći prostor za muljaže, to je sad valjda jasno...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Samo update... Kuba danas više nema struje nego što ima...
Kako to liječenje onda izgleda, ne znam...

A jebeno je u Americi, znam
Nerad se ne plaća...užas
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 22 nov 2024, 18:51
storm je napisao/la: 22 nov 2024, 18:23 Ne blamiraj se...
Poznaješ li ti uopće američki zdravstveni sustav?
Uopće kako idu prihodi, porezi, pa i kako se osigura zdravstvo?
Nema zdravstvene osiguranje onaj tko ga nije uplatio... zanimljivo
Onako botovski lupaš o Americi, a gle čuda ponajbolji svjetski doktori ili su tamo, ili se tamo školovali...

Sad ti moram reći, guglaj malo, educiraj se, popričaj sa nekim amerikancem, makar naše gore list, možda će znati objasniti....
Mada znam i da mnogi naši tamo znam da ne kontaju...jer fino je bruto plaču strpati u džep...

Jedino što tamo za plaćeno osiguranje i dobiješ uslugu, kod nas uzmu pa opet platiš iz svog džepa, ako želiš da valja.
Ali to je druga tema...

Kako vas šopaju sa amerikom, sve znate a makli niste nikuda...
Jel plaćaš ti porez? Ako plaćaš, zapitaj se zašto ga ne kupuješ. Znaš, to je jedna od onih stvari koje samo plaćaš ali ne kupuješ, koji ti neko naplaćuje ali ti ne prodaje. Razmisli, pa će onda komunista (kapitalista apsolvent!) da ti objasni temelje kapitalizma.

I ovo da ti kažem, u amerikama se ne liječi onaj ko je bolestan već onaj koji ima para...apropo položene Hipokratove zakletve i "zdravstvenog sustava".
Kako se uopšte možeš zaposlit a izbjeć Zdravstveno osiguranje?

Naravno da su mu odmah za vrat skočili, jer šta on ima kojikua pomagat, socijalsitičko kopile:

https://www.learnexportcompliance.com/o ... p-to-cuba/

:valja
Kupujem sa porezom sljedeće:
Hrpu uhljeba u državnom aparatu
Penziju koja nije dostojna mojih 40 godina rada
I ono nešto što ostane, za zdravstvo.

Dakako postoje države, u kojima to funkcionira
Skandinavske monarhije
Funkcionira jer nemaju socijalističko samoupravni sklop u mozgu

Primjećujem da žestoko brkate socijalnu državu i socijalizam...
Ne dragi, to ti nije isto :cool

Uglavnom i na zapadu postoji više modela, koji egzistiraju u kapitalizmu....i više manje fercera.
Ima anomalija, ali Danac neće emigrirati u BiH, Srbiju, Bjelorusiju, sačuvaj me bože u Rusiju

Dok u obrnutom smjeru ide silovito od Filipina do ovamo...kako to?
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

a jesi ti zapeo za osiguranje.
oni u americi, koji nemaju osiguranje najcesce nece da ga placaju, jer tako imaju ko fol vise para. ako vec obole, tesko im naci osiguranje, jer nece ih niko na veliki trosak.
ima i onih koji nece placati osiguranje, jer imaju dosta para da mogu sami snositi placanje racuna i birati doktore.
da u bosni ponude npr narodu svicarski model-svi bi prihvatili, a pola bi ih placalo minimalnu svotu (jer moraju).
naravno u rusiji su doktori sigurno humani...ko na balkanu. ides ono sa miloscom...i kuvertom.
0
Odgovori