Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
Re: Hoću da kažem!
Sta li ja jadan trebam ikome...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
iskra je pitala za one koji su preselili od covida, ne smiju ih gususlit i to...
kako?
a meni je iskra odgovorila na moj upit...
0
I say what I think, I think what I say
i ja sam te trazila pa nista 
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Aha... Pa to nije bez presedana u islamu. Naime, musliman koji umre od zarazne bolesti se smatra sehidom, te kao sehid se ne gusuli ionako. A, naravno, i onda druga strana, opasnost od zaraze takodjer nije bez presedana, jer je nekoliko puta u istoriji manji ili veci dio ljudi umro od zaraznih bolesti, i nikada se gusul nije obavljao, iz pomenutog razloga.
Tu je serijat jasan poprilicno.
3
3
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Gdje bona? Nisam tu stalno, pa ako nisi menSn, izgubim iz vida. Posaljes mi PP, kao i do sada.
4
1
2
1
2
1
meni samo smeta sto se stavljaju u limene sandukeFatih je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:55
Aha... Pa to nije bez presedana u islamu. Naime, musliman koji umre od zarazne bolesti se smatra sehidom, te kao sehid se ne gusuli ionako. A, naravno, i onda druga strana, opasnost od zaraze takodjer nije bez presedana, jer je nekoliko puta u istoriji manji ili veci dio ljudi umro od zaraznih bolesti, i nikada se gusul nije obavljao, iz pomenutog razloga.
al nejse....takav vakat dosao.
znam osobu kojoj su ukopali oca po tim propisima iako nije dosao test da je covid pozitivan već se samo sumnjalo, pa je naknadno htio da mejt prebaci u tabut.
teska tema
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

@IskraFatih je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:55Aha... Pa to nije bez presedana u islamu. Naime, musliman koji umre od zarazne bolesti se smatra sehidom, te kao sehid se ne gusuli ionako. A, naravno, i onda druga strana, opasnost od zaraze takodjer nije bez presedana, jer je nekoliko puta u istoriji manji ili veci dio ljudi umro od zaraznih bolesti, i nikada se gusul nije obavljao, iz pomenutog razloga.
1
1
Naravno, sve ovo pomalo tesko pada svima. Kada su nasi obredi u pitanju, pocev od tih mjera sa limenim sanducima, do dzamija bez punih safova, oko Kabe "saka" ljudi... Sve to ostavlja utisak da se zaista nesto veliko dogadja. Ovo nije zapamceno u islamskom svijetu. Ali, proci ce i ovo.Miss Y. je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:59meni samo smeta sto se stavljaju u limene sandukeFatih je napisao/la: ↑30 mar 2021, 12:55
al nejse....takav vakat dosao.
znam osobu kojoj su ukopali oca po tim propisima iako nije dosao test da je covid pozitivan već se samo sumnjalo, pa je naknadno htio da mejt prebaci u tabut.
teska tema![]()
1
1
i ovo se sa muškim igraš samo tašun tašun tanana

2
2
pa vidi @Danny jev odgovor. Sta bi bilo da sam vas ljubio.
2
1
1
1
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!

1