Pa što je onda rješenje...?Ommadawn je napisao/la: ↑17 nov 2020, 20:38Jaro, vidi:storm je napisao/la: ↑17 nov 2020, 20:27
Pa možda i hoće, teško je znati sad, ali on najbolje zna, da će biti bivši, da će prva kazna stići već 2022 na parlamentarnim izborima,, ne budu li u skladu sa očekivanjima... Mislim, nakon 30 godina čekanja vlasti koja nešto radi, u redu je i ovima dati priliku... Mislim sda ih je imao više nego dovoljno.
Ali ima tu još onaj moment, koji očekujem da bi polako počeo pokretati bih naprijed...
Da nacionalne stranke postanu marginalne.
Sve ovo što bih ima tj nema, zasluge su njihove... Bošnjaci su prvi to osvijestili...
On ako i zasere (a recimo da hoce), stigne ga neka kazna na parlamentarnim izborima 2022, on je vec sebi obezbjedio koju paru i libo ga racku do kraja zivota.
I tad SDA ima sanse da ponovo dodje na vlast, jer ce narodu, koji ce tad biti razocaran, ponuditi neku novu pricu koja ce se fino poklopiti sa nekim incidentom u RS-u ili Zapadnoj Hercegovini i to je to.
Raspustiti parlament, podijeliti bih u tri dijela, tri partije i uživaj... Mislim, trojka bi se odmah složila.