Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la Crvena Nit »

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 16:37
Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 12:00

Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....

Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.

Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
Jedno je unutarnje zadovoljstvo sobom, a drugo je postojanje istog u osobi koji zavolimo.

Boldirani dio nisam razumjela.
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10186

Post Postao/la WhiskeyPete »

toxic je napisao/la: 23 okt 2022, 16:17 Pa, sto?
Nije valjda da su mislili da ugrozavas neciju sigurnost? :)

E, i nemam neke aman avanturisticke fotke, sve je uglavnom usputno s hikinga, a ako su nedostajale fotke neba, ptica i sumetina aktiviracu temu opet :oo
Vjeruj da jesu, još im kažem da sam fizički izvan imovine SJJ Sarajevo, i da moje fotografisanje de facto ne predstavlja kršenje zakona, jer u suštini nisam striktno fotografisao imovinu aerodroma, već su u fokusu bili avioni. Da sam fotografisao recimo kontrolni toranj, ili neki drugi osljetljivi objekat, kao što su radari, hangari e to bi već i sam morao priznati kao krivično djelo. Štaviše, takav pristup se može smatrati i vidom špijunaže, čegam sam i sam svijestan. Zato sam strogo zaobilazio da se u kadrovima ne nalazi bilo šta drugo osim aviona. Većinu sam fotografisao izvan zone aerodroma, i to na oko 1 kilometra od piste, sa drugih lokacija.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Za svaki slučaj, otarasio sam se toga sa SD kartice...
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

Nisam imala pojma, ne secam se ni da sam nekad fotkala oko aerodroma, jedinu unutar al' za to nije niko opominjao.
Dobro je znati, i neka si se otarasio :ok

Podseti me na scenu letos kad sam zastala da ufotkam mesec kroz lisce cije je drvo bilo kraj neke kuce. Ja se taman namestila, a neka zena prilazi i pocinje da objasnjava kako ce sledece sedmice doci da im sredjuju ogradu, bla, bla, bla... Izvinjava se... Mislila da sam iz komunalne i da slikam ogradu. Objasnih joj da sam samo u prolazu i jos se ja njoj izvinjavam sto se uspanicila 😅
3
3 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25332

Post Postao/la Russki »

braćo i sestre

ugodna vam ova topla jesenja večer
2
1 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
mentalist
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2316
Kontakt:

Post Postao/la mentalist »

toxic je napisao/la: 23 okt 2022, 02:50 Osmeh se vratio u grad :sret
.

Odličan stih za početak pjesme
Evo pišem spontano:
......

Osmijeh se vratio u grad
Nikad nije bolje nego sad

Neka opet vreća smijeha
Dosadile nam staze grijeha
Osmijeh nam.se vratio u grad ...

......
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31150

Post Postao/la hani_jong_un »

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 16:37
Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 12:00

Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....

Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.

Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
nista nisam skonto
2
2 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31150

Post Postao/la hani_jong_un »

ja npr jedva cekam da se ozenim, dobijem dvoje djece, onda skontam da me zena vara, razvedemo se, pa se borim po sudova da vidjam djecu vikendom, i tako te male stvari koje cine zivot
2
2 slika
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Prestaneš izlaziti u Opium i vidjet ćeš kako ti se život mijenja....
2
1 slika 1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38023

Post Postao/la storm »

Hannibal je napisao/la: 23 okt 2022, 23:53 ja npr jedva cekam da se ozenim, dobijem dvoje djece, onda skontam da me zena vara, razvedemo se, pa se borim po sudova da vidjam djecu vikendom, i tako te male stvari koje cine zivot
Jel sad kupuješ karte, kad su nove šine?
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21605

Post Postao/la Miss Y. »

da li ste narucivali s iherba i koliko ste cekali narudzbu?
narocito ovi s balkana.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27205

Post Postao/la Heidi »

Dobro jutro. 🌧☔
Hodam jos u snu.