Evo gledao sam juce utakmicu Spanija - Francuska, jedino mogu reci da Spanija stvarno igra jako cisto, ostali u 5 deka, i Francuzi su imali bas prljavih startova. Ja stvarno mislim da je to suplja, jos je neko provukao ovu paralelu sa Izraelom i sad ih svi kao mrze, a objektivno Izrael podrzava vecina zapadnih drzava a nisam cuo da neko njihovim reprezentacijama to nabija na nos. U BiH vecina uvijek navija za svabe, a eno oni donose neke zakone gdje mozes zavrsiti u zatvoru ako si protiv Izraela i podrzavas Palestinu, ali to je Njemacka i za njih se navija a Argentina se pljuje.MunDzi je napisao/la: ↑14 jul 2026, 14:20Suplja je upravo ova tvoja prica. I nisu svi u 5 deka.Spock je napisao/la: ↑14 jul 2026, 14:11
Suplja koja se plasira iz razloga sto su jaki, sto je Messi goat i ljude to nervira, onda pocinje prica kako ih neko gura, kako sudjenje nije fer, da su prljavi, i kad je Barcelona bila dominantna tako se i za njih svasta govorilo, uspjeh se tesko prasta.
Ono sto sam gledao utakmica, svi su u 5 deka po pitanju prljave igre, svi zele da prodju i sredstva se ne biraju, samo je pitanje o kome ce se najvise pricati.
Valjda je problem cim nije neka zapadna sila, odmah se mora popljuvati.
Paragvaj je takodjer igrao jako prljavo protiv Francuske.
Da ponovim, ljubitelji dobrog fudbala znaju ko je sklon prljavom fudbalu. Reputacija se stice zaslugom, kako dobra tako I losa.
Da ne govorim o onim licemjerima iz Egipta kao nesto pred utakmicu podrzavaju Palestinu, a oni granice sa njima i mogli su otvoriti granice da hoce, mogu im pomoci samo da hoce. Zato ne mogu tog licemjerja i supljaka, trazenja kao nekih politickih izgovora zasto se za nekog ne treba navijati, kad tom logikom ne bismo trebali skoro ni za koga jer vecina zapadnih drzava vodi manje vise fasisticku politiku.
Zato ja gledam fudbal, Argentina mi je draga jos iz vremena Batistute koji mi je tad bio najdrazi igrac, sad imaju Goata, imali su uvijek zanimljivih igraca i igraju na oko lijepo i napadacki, ne igraju autobus u odbrani, zato ih podrzavam, ne bavim se politikom u fudbalu.

1
1