Toxic's Gallery

Vrijedni i(li) nadareni forumasi, u svom izričaju... Foto teme, natjecanja, autorski radovi...
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Re: Toxic's Gallery

Post Postao/la toxic »

storm je napisao/la: 10 mar 2021, 15:14 Taj je dosta skup....
Ja razmišljam o EF 70-200mm f1/2,8....u kombinaciji sa 2x konverterom.
Pa kad ti treba dužina, sa konverterom imaš 140-400mm , a ovako je odličan za sve, od portreta nadalje.
Kako sam tu upratio cijene, tu je negdje onaj sam, i ovo dvoje skupa...cca1200€ polovno naravno ali u solidnom stanju.
Ja nikad te konvertore nisam koristila, pa ne znam.. Uticu li na kvalitet fotke?
Mene portreti nesto i ne zanimaju, bitno mi je za wild life da ima dobar zoom i brzo fokusiranje.
Ovaj tamron je 18-400mm f3.5-6.3, ok je, al' bas izgubi na kvalitetu kad je nazumano, em spor automatski fokus, za moje potrebe nikakav :zbunj
1
1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Nijagarini vodopadi, Mart 2021

slika

slika

slika

slika
16
3 slika 13 slika
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

toxic je napisao/la: 11 mar 2021, 15:54
storm je napisao/la: 10 mar 2021, 15:14 Taj je dosta skup....
Ja razmišljam o EF 70-200mm f1/2,8....u kombinaciji sa 2x konverterom.
Pa kad ti treba dužina, sa konverterom imaš 140-400mm , a ovako je odličan za sve, od portreta nadalje.
Kako sam tu upratio cijene, tu je negdje onaj sam, i ovo dvoje skupa...cca1200€ polovno naravno ali u solidnom stanju.
Ja nikad te konvertore nisam koristila, pa ne znam.. Uticu li na kvalitet fotke?
Mene portreti nesto i ne zanimaju, bitno mi je za wild life da ima dobar zoom i brzo fokusiranje.
Ovaj tamron je 18-400mm f3.5-6.3, ok je, al' bas izgubi na kvalitetu kad je nazumano, em spor automatski fokus, za moje potrebe nikakav :zbunj
Ja sam ih posudio par puta, i što se same fotografije tiče, ništa problematično...u principu je to još jedno staklo (leča) izmedju aparata i objektiva, koje optički produžava fokalnu dužinu.
Ima jedna caka f/blendom....
Ako upotrebljavaš recimo telekonverter x1,4, moraš i za toliko umnožiti blendu objektiva....recimo f 5,6, preko telekonvertera x1,4 ...imaš uradak sa f8....
Najčešće se koriste x1,4, i x2....rijetko x3
Gubi nešto na ostrini, ali najveća je mana bokeh, koji je tu već osjetno hendikepiran, a zna i autofokus usporiti.
Tako da...popriličan kompromis, ali može biti koristan u torbi svakako. Svi ovi moji wildlife ih nosaju sa sobom, kažu zatreba kad tad :oo
Ako ti 70-200 nije zanimljiv, 100-400 je svakako ono što trebaš....još na cropu si, pa racunaj da imaš onda 160-640mm...znači komarca u trepavicu :ooo
Jedno je pravilo oko telekonvertera....ako se već ulazi u to, gotovo pa obavezno uzeti namjenski za konkretan objektiv...onda su to i solidni rezultati, bio original, bio neki kopija...
I još nešto...zašto sam spomenuo f2,8....dobro je koristiti opcionalno telekonverter kod što svjetlosno jačih objektiva, gdje imaš nešto fore sa blendom... recimo kod kombinacije f5,6 i telekonvertera x2, prelazi f11, a kod većine DSLR aparata tu možeš zaboraviti na AF....moraš onda manualno izoštravati....dosta velika mana na terenu.
0
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4008

Post Postao/la Username »

Arslan_11 je napisao/la: 10 mar 2021, 13:07 Tox odlicne slike BGM.
Nesto mi je zapelo za oko na jednoj slici i zelio bih malo da se nasalim. Smijem li?
Smijes

Vjestica je mafijas

Mod sam u temi i svim mafijasima se mozemo rugat
3
3 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

storm je napisao/la: 11 mar 2021, 19:23 Ja sam ih posudio par puta, i što se same fotografije tiče, ništa problematično...u principu je to još jedno staklo (leča) izmedju aparata i objektiva, koje optički produžava fokalnu dužinu.
Ako upotrebljavaš recimo telekonverter x1,4, moraš i za toliko umnožiti blendu objektiva....recimo f 5,6, preko telekonvertera x1,4 ...imaš uradak sa f8....
Gubi nešto na ostrini, ali najveća je mana bokeh, koji je tu već osjetno hendikepiran, a zna i autofokus usporiti.
Tako da...popriličan kompromis, ali može biti koristan u torbi svakako. Svi ovi moji wildlife ih nosaju sa sobom, kažu zatreba kad tad :oo
Ako ti 70-200 nije zanimljiv, 100-400 je svakako ono što trebaš....još na cropu si, pa racunaj da imaš onda 160-640mm...znači komarca u trepavicu :ooo
Jedno je pravilo oko telekonvertera....ako se već ulazi u to, gotovo pa obavezno uzeti namjenski za konkretan objektiv...onda su to i solidni rezultati, bio original, bio neki kopija...
I još nešto...zašto sam spomenuo f2,8....dobro je koristiti opcionalno telekonverter kod što svjetlosno jačih objektiva, gdje imaš nešto fore sa blendom... recimo kod kombinacije f5,6 i telekonvertera x2, prelazi f11, a kod većine DSLR aparata tu možeš zaboraviti na AF....moraš onda manualno izoštravati....dosta velika mana na terenu.
Koju kameru ti koristis?
Ja bih najvise volela da mogu nesto mini nabaviti, a da su rezultati kakvi zelim :oo
jos pogotovo sto ja nikad ne idem namenski nesto da fotkam, sve je usputno, ono sto mi je pri ruci u momentu tim raspolazem, samo da imam sto manje cimanja s menjanjem i montiranjem objektiva:)
Svakako hvala za informacije :ok
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

toxic je napisao/la: 12 mar 2021, 22:03
storm je napisao/la: 11 mar 2021, 19:23 Ja sam ih posudio par puta, i što se same fotografije tiče, ništa problematično...u principu je to još jedno staklo (leča) izmedju aparata i objektiva, koje optički produžava fokalnu dužinu.
Koju kameru ti koristis?
Ja bih najvise volela da mogu nesto mini nabaviti, a da su rezultati kakvi zelim :oo
jos pogotovo sto ja nikad ne idem namenski nesto da fotkam, sve je usputno, ono sto mi je pri ruci u momentu tim raspolazem, samo da imam sto manje cimanja s menjanjem i montiranjem objektiva:)
Svakako hvala za informacije :ok
Trenutno imam dvije canon 6D...
Bio sam prisiljen uzeti još jednu, zbog nekih angažmana, gdje je backup kamera uvjet, mrtav si ako nemaš a zataji nešto :D
A neki compact onda?
0
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

storm je napisao/la: 12 mar 2021, 22:23 Trenutno imam dvije canon 6D...
Bio sam prisiljen uzeti još jednu, zbog nekih angažmana, gdje je backup kamera uvjet, mrtav si ako nemaš a zataji nešto :D
A neki compact onda?
huh... cuj sto se razbacujemo :oo
Ja gledala 5D Mark IV al' sve to malo mnogo.
Bilo koji predlog ja cu uzeti u razmatranje i uporediti, eto znas otrpilike sta mi je potrebno :d
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

toxic je napisao/la: 12 mar 2021, 22:35
storm je napisao/la: 12 mar 2021, 22:23 Trenutno imam dvije canon 6D...
A neki compact onda?
huh... cuj sto se razbacujemo :oo
Ja gledala 5D Mark IV al' sve to malo mnogo.
Bilo koji predlog ja cu uzeti u razmatranje i uporediti, eto znas otrpilike sta mi je potrebno :d
Uh markIV je makina, iako stariji, još uvijek top shit...
Znaš da su neke scene kod Dr. House, snimane sa canon 5D markIV :D

A 90D?
Odličan crop, koji ima sve što imaju "veliki" ...
Novi procesor, vremenski otporan, 1/8000 SS
Plus poprilično laganiji i manji nego full frame mašine, a jako moćna sprava.
Ja sam ga prije kontao za back uzeti, ulicu, i tako za uvijek nositi uza sebe.
A ni 80D nije loš izbor, malo stariji, ali ništa drastično lošiji.
Tebi bi crop preporučio zbog zooma....sve ti objektive "produži"
32,5MPX
AF sa 45 križnih točaka
baš se preporuča za zoom prirode...uostalom, da ne drobim :oo

https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-90d-review
2
1 slika 1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35170

Post Postao/la dmr »

Mirorlessi su kompaktniji i laganiji :fiju

#justsayin :keke
1
1 slika
:damir
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

dmr je napisao/la: 13 mar 2021, 07:21 Mirorlessi su kompaktniji i laganiji :fiju

#justsayin :keke
Super vam ide ako vam je namera da me zbunite :valja
videcu, tek sam povrsno gledala, moram iscitati pa cu vas pitati za savete ako mi nesto bude zbunjitis.
Ja hocu samo dobar zoom i da dobro zamulja background :ooo

@storm kad si spomenuo bokeh, meni su to najdraze.
Bas volim iskoristiti kad je u pozadini dobar izvor svetlosti. Postavim kasnije neke ovde.
a inace od ovih sto imam za bokeh naj mi se pokazao EF 50mm f/1.8 STM , i super je za portrete.
2
1 slika 1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10051

Post Postao/la WhiskeyPete »

Mirror lens ima jedinstveni bookeh.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25305

Post Postao/la Russki »

odlične fotke tox :)
1
1 slika
abysmal depths are flooded
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Russki je napisao/la: 13 mar 2021, 18:39 odlične fotke tox :)
Hvala Russki,
lepo te videti tu opet :jupi
1
1 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

slika