SDA

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

storm
Administrator
Reactions: 38012

Re: SDA

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 26 sep 2020, 12:54
dmr je napisao/la: 26 sep 2020, 12:44 Treba mijenjati, ne valjaju, daj nove. Nikako ne razumijem argument, mislis da su ostali bolji. Pa ne znamo, mozda jesu, mozda nisu, ovi su 100x dokazali da ne valjaju.

Mijenjamo sve dok se ne namirimo na kvalitet, valjda tako svugdje u svijetu funkcionisu stvari, u svemu, osim eto kod nas.
Slazem se Damire. Ali, nekako kroz moje brojne aktivnosti, uvidio sam ovo sto sam napisao. Dao bih 10 godina svog zivota da nije tako, i da zaista dobijemo nekoga ko ce tu biti radi gradjana. Ali, zaista, nisam pesimista zato sto nagadjam. Nema Damire nikog. Jedino (sto je nemoguce), uzeti po par nize rangiranih politicara iz njihovih stranaka, da osnuju jednu stranku zajedno. Ima u svakoj stranci pokoji dobra politicar. Ali ni jedna stranka ne postuje svoje statute, koje su sami pisali, a kamoli da postuju nas.
Nema nikoga, jer i nema prostora. Nema nikoga, jer je grč daytona toliko jak, da ove nacionalne stranke, ne moraju ništa ni raditi, pa opet osvoje relativnu do apsolutnu većinu kroz koalicije. Nema nikoga, jer je većina politički glupa, što smo ponijeli iz jugoslavije...Nema nikoga, jer volimo obožavati nekoga...jer nam je politika ideal, a ne servis građana...jer će skandinavac rođenog ćaću brisati sa liste, a mi vičemo, samo nek je naš...
Pa otkud će se onda pojaviti netko?
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 26 sep 2020, 13:27
Fatih je napisao/la: 26 sep 2020, 12:54

Slazem se Damire. Ali, nekako kroz moje brojne aktivnosti, uvidio sam ovo sto sam napisao. Dao bih 10 godina svog zivota da nije tako, i da zaista dobijemo nekoga ko ce tu biti radi gradjana. Ali, zaista, nisam pesimista zato sto nagadjam. Nema Damire nikog. Jedino (sto je nemoguce), uzeti po par nize rangiranih politicara iz njihovih stranaka, da osnuju jednu stranku zajedno. Ima u svakoj stranci pokoji dobra politicar. Ali ni jedna stranka ne postuje svoje statute, koje su sami pisali, a kamoli da postuju nas.
Nema nikoga, jer i nema prostora. Nema nikoga, jer je grč daytona toliko jak, da ove nacionalne stranke, ne moraju ništa ni raditi, pa opet osvoje relativnu do apsolutnu većinu kroz koalicije. Nema nikoga, jer je većina politički glupa, što smo ponijeli iz jugoslavije...Nema nikoga, jer volimo obožavati nekoga...jer nam je politika ideal, a ne servis građana...jer će skandinavac rođenog ćaću brisati sa liste, a mi vičemo, samo nek je naš...
Slazem se u svemu sto si napisao. Zaista jeste tako. Medjutim, najveci je problem ovo sto sam uvecao iz tvog posta. Cevtrt stoljeca mi furamo ovo, vidimo da nas vodi u PM, i ipak se drizmo toga, kao pijan plota.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Brojne afere, lažna obećanja i bahati ispadi protekle dvije decenije, koji su kulminirali u zadnjih godinu dana (Bakir, Sebija, Asim, Fadil, Fikret, Fahrudin...) ukazuju na to da oni nemaju nimalo srama, da više i ne kriju svoje namjere da na, što je moguće više pozicija instaliraju svoje podobne uhljebe bez obzira na njihovo zvanje/znanje i usklađenost s tim pozicijama. A svi znamo da su takvi postupci društveno-pogubni, blago rečeno! Možeš biti Ajnštajn, Tesla, Gejts... ništa ti to ne vrijedi ako nisi njihov član. Mnogo si perspektivniji ako imaš samo završenu srednju školu a da si blizak Bakiru i njegovim ahbabima.

Možda nisu jedini krivci ali sigurno na svojim plećima nose ogroman dio zasluge što sve više ljudi napušta BiH. Barem ako govorimo o "njihovom" narodu.

Dakle, dosegli su vrhunac oholosti koju više i ne kriju. Kao da žele poručiti: "najjača smo stranka i radimo šta hoćemo, šta nam ko može!?"

Zaključio bih sa jednom prikladnom slikom:
IMG-f5dd209658dfda5d94bd4f1b08fef408-V.jpg
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 26 sep 2020, 13:32
storm je napisao/la: 26 sep 2020, 13:27

Slazem se u svemu sto si napisao. Zaista jeste tako. Medjutim, najveci je problem ovo sto sam uvecao iz tvog posta. Cevtrt stoljeca mi furamo ovo, vidimo da nas vodi u PM, i ipak se drizmo toga, kao pijan plota.
A razlog tome je stavka prije i još jedna prije toga :D
Nerviraju me ti kultovi....pa otac nacije, pa ovo pa ono...majke ti, takva su vremena došla, da nisi ti, netko bi drugi...
Zašto nije recimo Franjo bio otac nacije 1982, kad je bio toliko mudo, ili 1974?
3
3 slika
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

SDA je kriminalna organizacija. Da su oni u nekoj državi, normalnoj, davno bi završili svoje djelovanje i svi bi iza rešetaka bili. Ovdje može. Jer su uhljebili toliko tih uhljeba da su sebi osigirali komotno još 20 narednih godina vlasti. Plus da dodam nane i dede, koje se kunu u Allaha i SDA. Ne može se njih smaći tek tako. Samo revolucijom. Ali toga nema, niti ce biti.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Pa ova slika bi bila dostatna da se o ovoj stranci kaze sve sto treba. Ja poznajem jednog covjeka koji je clan SDA "od samog pocetka". Postenjacina kakvog covjek rijetko moze upoznati. Magistar IT. Covjek je i dan-danas u SDA, a ovi samo koriste njegovo postenje i da ga stave na svoje lice, a on nije cak ni na najmanjoj funkciji u MO ili OO.

Pitam ga jednom, "nemoj se ljutiti, ali zasto pristajes na ovo"? Kaze, "zbog nade". "Dosao sam u Alijinu SDA, drugaciju, vidim sada kuda sve to vodi, ali ne zelim da mislim da se nekada nece nesto promijeniti".

Nisam mu mogao nista reci na to. Da je bila sta drugo naveo kao razlog, imao bih neki argument da mu kazem nesto. Skolovan i pametan covjek. Ali, jos se nada. Eh, sta onda reci za one kojima je "SDA" svetinja, a nikada ne bi znali (ni za milion maraka) zbog cega.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31146

Post Postao/la hani_jong_un »

trenutno sam apolitican po pitanju politike
0
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Hannibal je napisao/la: 26 sep 2020, 13:50 trenutno sam apolitican po pitanju politike
Onda nas i ti yeb... . :haha
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 26 sep 2020, 13:46 Pa ova slika bi bila dostatna da se o ovoj stranci kaze sve sto treba. Ja poznajem jednog covjeka koji je clan SDA "od samog pocetka". Postenjacina kakvog covjek rijetko moze upoznati. Magistar IT. Covjek je i dan-danas u SDA, a ovi samo koriste njegovo postenje i da ga stave na svoje lice, a on nije cak ni na najmanjoj funkciji u MO ili OO.

Pitam ga jednom, "nemoj se ljutiti, ali zasto pristajes na ovo"? Kaze, "zbog nade". "Dosao sam u Alijinu SDA, drugaciju, vidim sada kuda sve to vodi, ali ne zelim da mislim da se nekada nece nesto promijeniti".

Nisam mu mogao nista reci na to. Da je bila sta drugo naveo kao razlog, imao bih neki argument da mu kazem nesto. Skolovan i pametan covjek. Ali, jos se nada. Eh, sta onda reci za one kojima je "SDA" svetinja, a nikada ne bi znali (ni za milion maraka) zbog cega.
Imam jedno iskustvo, poznanstvo igrom slučaja...
Kad sam nešto poslom dolazio 2015 u Sarajevo, preko bookinga uzmem apartman. Gazda, stariji, sijedi lik...i nema tu odsjesti i u grad.
Sjedi momak!
I priča...hajde što je enciklopedija grada, sve mi objasnio...odosmo na aktualni trenutak. Izvadi slike...čovjek je bio poduzetnik krajem 80ih, donirao mnogo u SDA, ustanovni član...fotografije sa svima iz vrha tada.
Ispričao mi sve, ali sve...najfrapantniji su mi bili detalji oko željezare Zenica...izbijena je iz ruku države i naroda za 1 KM!
A transakcije su bile u stotinama milijunima maraka. Uglavnom hrpu je toga znao, vidio kud ide i izašao...
2
2 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Fatih je napisao/la: 26 sep 2020, 13:56
Hannibal je napisao/la: 26 sep 2020, 13:50 trenutno sam apolitican po pitanju politike
Onda nas i ti yeb... . :haha
citam sad nekog frajera sto se kandidovo za vijecnika, kaze trenutno sam apolitican po pitanju politike haha pa sto si se onda kandidovo brt i sta ovo uopste znaci apolitican po pitanju politike, kakav je to pleonazam sto bi lejla rekla 😂 svakog puste da se kandiduje jbt
3
3 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

pojavijo se novi poslanik u zenici, nezir as
2
2 slika
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Hannibal je napisao/la: 26 sep 2020, 20:05 pojavijo se novi poslanik u zenici, nezir as
Hani, nemoj se brt zezati sa ovim. Mislim na ovo "a.s". Nemoj biti Bakir, brt.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

moram da vam prijavim da cu bit posmatrac na ovim izborima, i da cu se maksimalno potrudit da izbori na stupu prodju u najboljem redu i bez ikakvih afera
3
1 slika 2 slika
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Hannibal je napisao/la: 27 sep 2020, 13:17 moram da vam prijavim da cu bit posmatrac na ovim izborima, i da cu se maksimalno potrudit da izbori na stupu prodju u najboljem redu i bez ikakvih afera
Brt, ali nemoj da da ti neko tutne 100-200 KM da "odes zapaliti jednu-dvije". :bih1
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

razmisljam da predjem u asda
1
1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
1811
Zole
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak
Reactions: 2

Post Postao/la Zole »

A to kao neki progresivniji? Vehabijska stranka.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Hannibal je napisao/la: 27 sep 2020, 13:17 moram da vam prijavim da cu bit posmatrac na ovim izborima, i da cu se maksimalno potrudit da izbori na stupu prodju u najboljem redu i bez ikakvih afera
Znaju oni...
Ti s jednog mjesta vidiš u tri izborne jedinice :D
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”