SNSD/ Milorad Dodik

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

storm
Administrator
Reactions: 38083

Re: SNSD/ Milorad Dodik

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 25 nov 2020, 12:24 Koja budala majko.moja.
Samo neka laprda....kopa si jamu, sam ne zna.
Sasvim je u redu, da i svijet zna, s kim se ima posla.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 25 nov 2020, 12:25
Preslusaj majke ti.

Pa izazvao haos reakcije. Lud 100%
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Ommadawn je napisao/la: 22 nov 2020, 13:44
laga-nini je napisao/la: 22 nov 2020, 13:39 ..a cuj mozda ti se did izjašnjava pa i caca ko Hrvat nije isključeno..tako je bilo do 68..nagadjam ne tvrdim..
Jedan je ubijen 5 maja 1992. Taj, i pored dobrih odnosima sa Hrvatima (pogotovo emigrantima u Austriji) se izjašnjavao kao Bosanac a prije toga ne znam.

Drugi je umro prije 15 godina. Taj je već bio tvrdokorni komunist, Jugosloven. Do zadnjeg. Iako vrlo kritičan prema jugoslovenskom društvenom uređenju “na papiru jedno, za govornicom drugo a u stvarnosti treće” - kako je to u zadnjim danima svog života meni fino objasnio.

Stari je Bosanac a prije 1968 “neopredijeljen” kako je morao pisati.
ja nedavno nadjoh licnu od pradeda i u licnoj pise da je srbin po nacijonalnosti. eto stari mi bosnjak, a ja hrvat. sta ti je sudbina
2
2 slika
1811
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Ima Srbiju, ima Rusiju iza njega. On laprda vec 20 godina unazad. A Inzko je samo zabrinut.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Iskra je napisao/la: 25 nov 2020, 12:26

Preslusaj majke ti.

a moze mu se, zna da nece bit sankcija, na taj nacin ostaje na vlasti. da je kojim slucajem taj pedi esdaun, za kojeg kaze da je kriminalac, visoki predstavnik ne vjerujem da bi tako prico. pedi se nije libio da iskoristi bonske ovlasti, smijenio je 200 funkcionera, od toga dva predsjednika haha dok je incko indiferentan, vjecno zabrinut i normalno da ce ga mile maltretirat 🙄
1
1 slika
1811
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Hannibal je napisao/la: 25 nov 2020, 12:36
Iskra je napisao/la: 25 nov 2020, 12:26
Preslusaj majke ti.

a moze mu se, zna da nece bit sankcija, na taj nacin ostaje na vlasti. da je kojim slucajem taj pedi esdaun, za kojeg kaze da je kriminalac, visoki predstavnik ne vjerujem da bi tako prico. pedi se nije libio da iskoristi bonske ovlasti, smijenio je 200 funkcionera, od toga dva predsjednika haha dok je incko indiferentan, vjecno zabrinut i normalno da ce ga mile maltretirat 🙄

Ma.samo se vruka.a i drzavu jos vise.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

Hannibal je napisao/la: 25 nov 2020, 12:31
Ommadawn je napisao/la: 22 nov 2020, 13:44

Jedan je ubijen 5 maja 1992. Taj, i pored dobrih odnosima sa Hrvatima (pogotovo emigrantima u Austriji) se izjašnjavao kao Bosanac a prije toga ne znam.

Drugi je umro prije 15 godina. Taj je već bio tvrdokorni komunist, Jugosloven. Do zadnjeg. Iako vrlo kritičan prema jugoslovenskom društvenom uređenju “na papiru jedno, za govornicom drugo a u stvarnosti treće” - kako je to u zadnjim danima svog života meni fino objasnio.

Stari je Bosanac a prije 1968 “neopredijeljen” kako je morao pisati.
ja nedavno nadjoh licnu od pradeda i u licnoj pise da je srbin po nacijonalnosti. eto stari mi bosnjak, a ja hrvat. sta ti je sudbina
..to znaci da si najpametniji od vas troje .. :hihi
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

laga-nini je napisao/la: 25 nov 2020, 12:43
Hannibal je napisao/la: 25 nov 2020, 12:31

..to znaci da si najpametniji od vas troje .. :hihi
pa sad
3
:max
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Podrinjac je napisao/la: 25 nov 2020, 12:32 Ima Srbiju, ima Rusiju iza njega. On laprda vec 20 godina unazad. A Inzko je samo zabrinut.
Nemoj biti siguran, da ce jos dugo biti tako. :kava
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Moram se quotati....kako rekoh...

Ko sa Rusijom "spava" sam ogoli svoju politiku: Medvjeđa usluga Dodiku i čas bunila pred UN-om
S. Hambo

Ko sa Rusijom "spava" sam ogoli svoju politiku: Medvjeđa usluga Dodiku i čas bunila pred UN-om
Ma koliko god se svi oni koji brane i grade državu Bosnu i Hercegovinu trudili da ukažu na sve blokade s kojima se suočavaju ni blizu nisu uspješni u poređenju s nastupom Milorada Dodika koji je sam demaskirao svoje postupke i svoj način vođenja politike.

Sjednica posvećena Dejtonu pred ambasadorima zemalja Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koja je sazvana na prijedlog ruskog ambasadora Vasilija Nebenznyje odaslala je mnogo jače poruke nego se to pretpostavljalo u najavi tog događaja. Odaslane su poruke u korist ove države, a na štetu rušilaca izgradnje i jačanja BiH.

Kada u nekim standardnim okvirima slušamo reakcije i kritike međunarodne zajednice na račun onih koji blokiraju procese ka NATO-u, EU i slično, teško možemo steći pravi dojam i sliku kao kada posmatramo uživo kako predstavnici međunarodne zajednice reagiraju na poteze onih koji otežavaju napredak ove države. Tako smo do sada često mogli čuti osude Dodikovih blokada većine članica Vijeća za implementaciju mira (iuzuzev Rusije). Ipak, zatvorenost za medije uz suhi komunike ne daju stvarnu sliku kakva bi možda trebala biti.

OPET TRAŽIO DA ODEjučer
Skandalozno obraćanje Dodika pred UN-om: Izvrijeđao Inzka, nazvao ga monstrumom

Milorad Dodik je ushićen pristao na učešće na online sastanku pred članicama Vijeća sigurnosti, ohrabren da je to organiztirao i moderirao upravo ruski ambasador. Opremio je i scenografiju, pa se pohvalio znakovitom kartom entiteta RS pokušavajući naglasiti neku posebnost. Da li je Dodik bio pod dojmom značajnog udarca kojeg je doživio na izborima gubitkom nekih ključnih gradova ili je izgubio kompas pa je zamislio da na međunarodnom planu sa ambasadorima može razgovarati kao kada drži lekcije koalicionim partnerima po RS-u, nije ni važno.

Važna je poruka koja je otišla, a to je da je Dodik sam otkrio s kakvim stajalištima nastupa u BiH, da mu je vrijeđanje visokih predstavnika ustaljena praksa te da teze koje iznosi nemaju uporište.

Odavno je Dodik na svoju stranu počeo privlačiti i Dragana Čovića i hrvatske probleme, a sve kako bi prenaglasio svoju verziju ugroženosti i navodne štetnosti zbog generalnog postojanja funkcije visokog predstavnika. Tako je otvoreno naglasio da bi Hrvati trebali dobiti treći entitet, jer je to po njemu pravdeno. Uvidjevši pogubnost takvih poruka čak je i Dragan Čović u svom izlaganju naglasio da to nije cilj te da se to Hrvatima "neopravdano imputira".

A i sam format sastanka naišao je na kritike. Iznesene su zamjerke što poziv nije upućen članovima Predsjedništva, a ne predstavnicima stranaka. To je bio razlog da Bakir Izetbegović, koji je dobio poziv odbije učešće. I samim odbijanjem poziva maksimalno je naglasio ono što je vjerovatno i želio postići.

Tokom sastanka je čak i Valentin Inzko kazao da ukoliko je poziv poslan predstavnicima stranaka koji predstavljaju konstitutivne narode, zbog čega nisu pozvani predstavnici Ostalih.

Ambasadori, izuzev ruskog su otvoreno podržali rad visokog predstavnika Valentina Inzka i na najbolji način oslikali protutežu politika u BiH. Poslane su poruke osude veličanj aratnih zločinaca, pozvali su na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida, podržan je rad Ustavnog suda sa stranim sudijama, osuđene sve blokade poput one o formiranju nove vlade u FBiH i upućeni pozivi na provođenje presude Sejdić-Finci.

Slika i prilika bh. političke realnosti nenadano je naglašena na velikoj sceni, gdje je Rusija na koji se Dodik oslanja učinila medvjeđu uslugu te možda ubrzala određene konkretne reakcije međunarodne zajednice.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..koje zemlje su podržale otvoreno kolioo sam ja pročitao tri..!!!??
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 26 nov 2020, 21:33 ..koje zemlje su podržale otvoreno kolioo sam ja pročitao tri..!!!??
Podržale, što?
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

.

Ambasadori, izuzev ruskog su otvoreno podržali rad visokog predstavnika Valentina Inzka i na najbolji način oslikali protutežu politika u BiH. Poslane su poruke osude veličanj aratnih zločinaca, pozvali su na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida, podržan je rad Ustavnog suda sa stranim sudijama, osuđene sve blokade poput one o formiranju nove vlade u FBiH i upućeni pozivi na provođenje presude Sejdić-Finci...koje..
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

laga-nini je napisao/la: 26 nov 2020, 21:44 .

Ambasadori, izuzev ruskog su otvoreno podržali rad visokog predstavnika Valentina Inzka i na najbolji način oslikali protutežu politika u BiH. Poslane su poruke osude veličanj aratnih zločinaca, pozvali su na usvajanje zakona o zabrani negiranja genocida, podržan je rad Ustavnog suda sa stranim sudijama, osuđene sve blokade poput one o formiranju nove vlade u FBiH i upućeni pozivi na provođenje presude Sejdić-Finci...koje..
Inzko je najavio u kratkom roku (ma šta to njemu značilo) rezoluciju o zabrani negiranja genocida...
Mada je dojam, da je njegovo gotovo, davno je to trebao uraditi.
Šuška se da je na redu diplomat iz redova nijemaca, kudikamo energičniji...
Dodikova zasluga za takve je poteze nemjerljiva... Zato lajk od mene.
Jer do sad je uglavnom, jedno pričao u međunarodnim krugovima, a drugo u bih.
Sad su maske pale.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10638

Post Postao/la WhiskeyPete »

Željno iščekujem da se stranci više angažuju oko situacije sa BIH, tenzija koje Dodik stalno potencira, jer vidi da se vlast jedino tako može dugoročno održati, uz naravno zdušnu podršku Beogradskih kvinslinga. Ova dugogodišnja letargija je pro-fašističkim snagama dala fin zalet da nastave sa praksom negiranja genocida za koji je presuđeno u Hagu. Treba ispuniti želju Miloradu da se Inzko povuče, ali da se na njegovo mjesto dovede neko ko zna adekvatno da odgovori izazovima.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Evo dva brata po kriminalu, opet zajedno...

1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14920

Dodikova pozlaćena ikona: Evo šta je tačno Ambasada Ukrajine poslala MVP-u BiH

Post Postao/la Socrates »

IMG_20201217_080752-740x389.jpg

Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini uputila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH notu u kojoj mole za pružanje detaljne informacije o porijeklu predmeta iz ukrajinske kulturne baštine, a kojeg je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, tokom njegove posjete BiH 14. decembra, piše Avaz.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kako nam je potvrđeno, dobilo je diplomatsku notu od Ambasade Ukrajine u kojoj traže izjašnjenje o tome kako je ikona stara 300 godina našla u posjedu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ova diplomatska nota proslijeđena je Predsjedništvu BiH na izjašnjenje.

Ambasada Ukrajine, prema dopisu, koji je u posjedu “Avaza”, traži detaljne informacije

U reakciji Ambasade Ukrajine kaže se da nepružanje javnog, neodgodivog i nedvojbenog oprgavanja od strane najvišeg vodstva BiH informacije, a koja se povezuje s navedenim darom, posjedovanjem ili prenosom, na bilo koji način, kulturnih, povijesnih ili vjerskih vjednosnih predmeta, porijeklom s teritorija Ukrajine, koji privremeno se nalaze pod okupacijom Ruske Federacije, označavat će podršku agresivne politike i vojnih akcija Ruske Federacije protiv Ukrajine, što je već rezultiralo smrću mnogih hiljada ukrajinskih građana, najvišim rukovodstvom BiH- kaže se u reakciji Ambasade Ukrajine.

Radi se o pozlaćenoj ikoni staroj 300 godina, čije je porijeklo iz Luganska iz Ukrajine, na kojoj je utisnut i pečat, koji dokazuje originalnost.

Ikona je Lavrovu uručena tokom sastanka u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu kojem su prisustvovali i čelnici Vlade RS, te predsjednica tog bosanskohercegovačkog entiteta Željka Cvijanović.

w873-7.jpg

(pressmedia.ba)
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”