Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5686

Re: Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara

Post Postao/la Šabović Adis »

Socrates je napisao/la: 19 apr 2026, 03:03 Ne znam brt šta si ti umislio da si, ali lupa te žestoko ova navala neviđenih gluposti.

Hajd' bježi, nemam više volje komunicirati sa nesuvislim likom poput tebe.

Ti se kuneš u Tita, ne ja. On bi te strpao na Goli Otok, ne bi ni trepn'o. Da radiš nešto korisno za širu društvenu zajednicu.
Šta, ti nisi za Goljaka? U koga se ti kuneš?
(Odgovori, kasnije ću ti otpisati na one provale od prije)
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14898

Post Postao/la Socrates »

Ni u koga se ja ne kunem. Al' mi smiješno kad poluobrazovani lunatic priča o stvarima o kojima pojma nema.

Našao se lik da baljezga o slovenskoj nezavisnosti. Osim par primjera, države koje su zaista nezavisne u Evropi su sve primjeri totalnog besmisla. Ili rahat patnje, kao što Bosanci kažu.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5686

Post Postao/la Šabović Adis »

Socrates je napisao/la: 19 apr 2026, 03:15Ni u koga se ja ne kunem. Al' mi smiješno kad poluobrazovani lunatic priča o stvarima o kojima pojma nema.
TI si neki autoritet, jel?
Kad ne bih znao da nema ni teoretske šanse da si autoritet možda bih i povjerovao u to, al na tvoju žalost nisam laik.
Našao se lik da baljezga o slovenskoj nezavisnosti. Osim par primjera, države koje su zaista nezavisne u Evropi su sve primjeri totalnog besmisla. Ili rahat patnje, kao što Bosanci kažu.
Od čega, bolan, nezavisne? Od milosti i nemilosti velikih sila?

Da ti pričam priču - bio jednom jedan pas. I vazda lajo kad god prođem mahalom u kojoj živim. I ja mu prijetio pištoljem. Al glupava džukela ništa ne konta, laje li laje. I znaš šta je onda bilo? Moro sam ga upucat...šta zna džukela šta je prijetnja i pištolj. I velika sila. :valja
Isto tako neki ni Sarmat ne kontaju. I samo laju. Al skontaće, kad ih sunce obasja usred noći.

Da se vratim na one fašiste, komuniste, četnike i ostalo koje si kao sasvim slučajno sve zadrobio u isti koš - hoće to kod demokratskih demagoga koji su naučili da predavanja drže pred bušmenima u afrikama gdje niko pojma nema ni o čemu, a ti, druže, zaudaraš na demokratiju, osjetiš se na hiljadu kilometara. Iz vaseljene se čuješ na nju.
Za tvoju informaciju, jedino u demokratiji je moguće da četnik bude antifašista i heroj. U komunizmu nema boga (pun intended!) da to može. Jedino u demokratiji Stepan Bandera može biti heroj a ne kvislinško smeće poput četnika i antinarodni element. Jedino demokratski demagozi (to ti je pleonazam, demagozi su uvijek demokrate) izjednačavaju četnike s komunistima, komuniste s boljševicima, boljševike s četnicima itd. itd. no bojim se da si isuviše nepametan da shvatiš "filigrane razlike" o kojima je riječ. Kažem filigrane - za tebe - za mene su kao nebo i zemlja. Jedino nepamatni demokratski demagozi ne kuže da i fašisti i nacisti i kvislinzi porijeklo vode sa iste ideološke oranice - demokratije - i da su to u suštini jedna te ista govna. Vaša govna. Demokratska. Ako ti nije jasna demokratija, to ti je vladavina naroda, a tamo gdje se narod nešto pita, gdje narod odlučuje o svemu i vlada, gdje narod donosi zakone tamo i može biti da narod odluči da su Židovi zlo, Rusi niža bića (i orci?), uopšteno Sloveni, nacisti heroji, četnici heroji, ustaše, banderisti...pitanje je samo o kojem se narodu radi. Uistinu narod nigdje ne vlada, narod ne zna ko mu glavu nosi a kamoli šta drugo. To demagozi samo stvaraju privid da se narod nešto pita krijući se iza naroda uime kojeg tobože laprdaju. E takvi, druže, idu na Goljak. Takvi kao ti, ne ovakvi kao ja.
I ovo da ti kažem, poznato je ko je kuda bježao prije osamdesetak godina, koje su četničke destinacije, zna se šta je ustaške emigracija ili ukrajiska, ko im je i gdje pružao azil i na svaki način pokušavao da ih vrati da nastave da se bore za nacionalnu stvar, bila to Srbija, bila Hrvatska, Slovenija ili Ukrajina. Princip je isti - valja se boriti protiv bezbožne crvene pošasti. Demokratski. Aferim!
BTW, maple syrup, jeste izručili Hunku i ostalu nacističku žgadiju kojima azil pružate već osamdeset godina? Ili svoj antifašizam još uvijek iskazujete stojećim ovacijama istovremeno mantrajući o ruskoj propagandi?
Pitanje je retoričko...
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Socrates
PRO behar
PRO behar

Jel' to trebalo biti odgovor na nešto?

Hajd' pokušaj opet. Smiješno mi odgovarati čovjeku koji kaže da nije laik, a onda napiše ovo propagandno smeće. Kao što rekoh, poluobrazovan, jbg. Ne može alkoholičarska euforija i internet skribomanija zamjeniti obrazovanje. Smiješne su mi i tvoje idiotarije o miješanju četnika i partizana, a ja to nigdje nisam uradio, a onda, u istom postu, zbućkuraš i Putina i komunizam u tu ideološku papazjaniju u tvojoj glavi. :valja

Samo bih primjetio da tebi toliko ne smeta ovisnost drugih zemalja o velikim silama, ako je u pitanju ovisnost o Rusiji. Dakle, i licemjeran si.

Ove Sarmat idiotarije prosipaj nekom drugom. Niko se više ne boji ruskog fašizma i Sarmata i kuraca palaca. Možeš da podlegneš tim idiotarijama, to ti nije zabranjeno. Svaki glupak podliježe. Jbg. Svaki glupak želi da podliježe. To je njihovo pravo. Da budu glupaci.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 19 apr 2026, 05:29, ukupno mijenjano 8 puta.
Socrates
PRO behar
PRO behar

Moram da dodam, samo nevjerovatan glupan može istovremeno biti i Putlerovac i self-proclaimed komunista.

Ne-vje-ro-va-tan. Glupan.

Marks bi ti lupio zidarsku šamarčinu zbog tog apsurdnog stanja svijesti.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Isto tako, ja demokratiju nisam nijednom spomenuo u svojim postovima. :valja

Dakle, pišeš o onome što ti smrdi u glavi već duže vrijeme, i ne odgovaraš na bilo šta što sam ja napisao. :valja

Nemam ništa protiv, izjadaj se još zašto si puk'o. :valja
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

I da te obavijestim, jedan od ljudi koje Putin najčešće citira sa najvećim poštovanjem je Ivan Alexandrovich Ilyin. Sad guglaj ko je bio taj lik.

Pa onda pričaj o Putlerizmu, fašizmu, komunizmu i demokratiji, bla, bla, bla, truć truć... :valja

Jbt, sa ovakvim se bućkuriš ideologija kladama moram raspravljati na ovom forumu.

Doduše, ti k'o da si religiozno čitao Ilyina. Skoro da i nema razlike. :zbunj
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”