Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5686

Re: Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara

Post Postao/la Šabović Adis »

De, de, ne prepisuj od Grunfa.
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
storm
Administrator
Reactions: 38099

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 17:53
storm je napisao/la: 18 apr 2026, 17:38

Šaboviću
Nemoj trolat, izjest će te bijes.
Vidiš ja sa Jugoslavijom i nemam neki problem, a ponajmanje je uništena iz Slovenije.
Slovenija se samo nije dala više prcati Beogradu, od kojeg su u međuvremenu pobjegli svi.
Znači nije baš isključivo do Slovenije bilo, zar ne?
Najpreči sam jedino ja sebi i moja obitelj.
Da radim, uživam, putujem, te da me ni jedna ideologija ne jebe u zdrav mozak
I da... apsolutno ti može proći Slovenija first, čak dobiješ i poticaj za razvoj infrastrukture, kulture, prepoznatljivosti, ali kad si u zakonskom okviru, na koji si pristao prilikom ulaska u EU.
Nešto se ne mogu sjetiti, da je netko natjeran u istu.
Tvoj drug orban je to dobro znao, no volio je gušiti medijske slobode, odbijanje zajedničkih stavova, blokade svega i svačega, no što je najbolje, madžarima je bilo dosta.
Negdje pročitah znakovit status.
Orban je pao zbog kobasica!
Desetljećima su dolazili hrvati i ostali kupovati kobasice u Hun...zadnjih godina madžari dolaze u hr kupovati kobasice, a i ostalo.
Onda besramno bogaćenje fidesz klike...a na kraju, eto vidiš, tu ima ideologije - kontriraš civilizaciji šurujuči sa autokratom, od Vučića do Putina.
Možeš koliko hoćeš, ne i dokle hoćeš .

A čemu vojska na granicama, pitao bih te?
Kad možeš preko granice cestom, bez da te netko nešto pita?
Jesi ti već bio uopće u EU?
Ili samo neke naučene mantre tjeraš?
Šta bolan...ti fakat ne razumiješ šta te pitam? :valja
Gdje ti je Tolar kojim doklazuješ neovisni monetarni i ekonomski sistem? Imate li svoj satelit koji je isključivo u vašim rukama, koji ne može neko u Briselu ili Vašingtonu isljučit kad mu se ne svidi to što radite s njim? Svoj avion? Tenk svoj za koji ne plaćate licencu i koji koristite isključivo za vlastite potrebe? Imate jezik i teritoriju, imate li svoj kalibar? Neki slovenački koji nije ni 7,62 ni 5,56? Imate li hljeba? Jel ga sami proizvodite il ga kupujete od najjeftinijeg ponuđača? Sami ga pravite, a jel imate brašno? Šta, nemate pšenice? I to kupujete? Zar nemate oranica? Nemate?
Ništa onda, jbg, jedite Bugatije. I kolače... :valja
Imamo?
Tipično patnja od kolektivizma i ostali egalitarni sindromi :zbunj
Imamo sa bratom četiri bagera, pet kombija, daf kamion sa hiab dizalicom i tako te opreme.
Kruh je dobar, vidim policija nosa neke pištolje, vjerujem da nisu prazni saržeri...

Eh sad se sjetih razgovora od neki dan ... jesi čuo za pištolj arex?
Aj malo guglaj.
To što ti nešto ne znaš, ili nije sputnjik trol farma pustila u eter, ne znači da ne postoji....
Okrutno je to
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17126

Post Postao/la Ommadawn »

MunDzi je napisao/la: 18 apr 2026, 17:16
Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 17:03

Svaka beznačajna sitna boranija ikad.

Pa jes, na zapadu te špijunira za tvoje dobro a u Rusiji za njegovo. Ima logike.

Iz istog razloga iz kojeg i svaki virtuelni behaljubac živi u inostranstvu a ne u beha.
Pises gluposti.
Pa kad je šta pisao pametno?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

storm je napisao/la: 18 apr 2026, 19:31
Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 17:53

Šta bolan...ti fakat ne razumiješ šta te pitam? :valja
Gdje ti je Tolar kojim doklazuješ neovisni monetarni i ekonomski sistem? Imate li svoj satelit koji je isključivo u vašim rukama, koji ne može neko u Briselu ili Vašingtonu isljučit kad mu se ne svidi to što radite s njim? Svoj avion? Tenk svoj za koji ne plaćate licencu i koji koristite isključivo za vlastite potrebe? Imate jezik i teritoriju, imate li svoj kalibar? Neki slovenački koji nije ni 7,62 ni 5,56? Imate li hljeba? Jel ga sami proizvodite il ga kupujete od najjeftinijeg ponuđača? Sami ga pravite, a jel imate brašno? Šta, nemate pšenice? I to kupujete? Zar nemate oranica? Nemate?
Ništa onda, jbg, jedite Bugatije. I kolače... :valja
Imamo?
Imamo sa bratom četiri bagera, pet kombija, daf kamion sa hiab dizalicom i tako te opreme.
Kruh je dobar, vidim policija nosa neke pištolje, vjerujem da nisu prazni saržeri...

Aj malo guglaj.
To što ti nešto ne znaš, ili nije sputnjik trol farma pustila u eter, ne znači da ne postoji....
Okrutno je to
Nemate vi ništa. Imate samo priču, sloboda govora i ti folovi. Trump na najjače. Imate sve samo na Tik-Toku i Netflixu. Dok vam i to ne ukinu.
Ako i postoji konstanta u Evropi onda je to vaša uobražensot i umišljenost. To su bolesti za koje nema lijeka - osima batina.
U stvarnosti, nestajete s jednim klikom mišem...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 21:43
storm je napisao/la: 18 apr 2026, 19:31

Imamo?

Aj malo guglaj.
Okrutno je to
Nemate vi ništa. Imate samo priču, sloboda govora i ti folovi. Trump na najjače. Imate sve samo na Tik-Toku i Netflixu. Dok vam i to ne ukinu.
Ako i postoji konstanta u Evropi onda je to vaša uobražensot i umišljenost. To su bolesti za koje nema lijeka - osima batina.
A da ti nisi u nekoj projekciji?
Ok, mi nestajemo klikom miša
A tko ste vi koji ostajete?
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

I nemoj me više kvotati, nešto sam viška vremena danas imao, pa rekoh ajde malo trola hraniti...
Sad počinje vikend i službeno 😁
0
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

storm je napisao/la: 18 apr 2026, 22:42
Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 21:43

A da ti nisi u nekoj projekciji?
Ok, mi nestajemo klikom miša
A tko ste vi koji ostajete?
Ja u projekciji?

Izvini, majketi, jel ja govorim (maštam/sanjarim) o nanošenju strateškog poraza Rusiji? O tome kako je Rusija prevelika, da ima previše prirodnih bogatstava, da su Rusi niža bića, orci, fašisti itd itd? Znamo mi dobro ko su fašisti. Znamo mi dobro ko su niža biće a to nisu Rusi, a znamo i odakle ta priča dolazi. Zamo i ko paktira s neprijateljskim državama. Šta, ne znaš šta je neprijateljska država? Jbg, da nisi život protraćio jureći evropske droljice, dobra kola i longplejke znao bi - pročešljaj malo dokument zvan Povelja Ujedinjenih Naroda. U Članu 53. tog dokumenta jasno je definisano šta je neprijateljska država, postoje dvije takve na svijetu, a to što vi paktirate s njima ne može da vam služi na čast. Baš naprotiv, samo vas eksponira, tako da prije nego kreneš lijepiti etikete prvo se pogledaj u ogledalo. S kim si takav si!
Ne pucaju Rusi na vas zato što žele da vam priđu već zato što ste im vi prišli preblizu. Na puškomet, takoreći. Osjeti se vaš smrad do Moskve, zaudarate na gej parade i čipkane gaće. Vas niko ne želi da vidi takve, niko vas ne želi u svojoj blizini zato oni koji mogu i pucaju po vama. Većina svijeta vam je kivna do srži, pojma nemate. Ako se ne opametite pa ne pohvatate spodobe tipa Kaje Kalas (znaš ona kvočka što se pravi da ne zna da su Sovjeti porazili naci Njemačku, kao ne zna ni za 20.000.000 Kineza), Berbok, fonder Lajen, ne povješate tu marvu gubavu naglavačke kako su (poneki) Talijani Musolinija, bog nek vam je na pomoći. NIje '45. neće Jenki opet dolazit da vas spašava od pomahnitalih Rusa (a nije da se ne zna stav Jenkija da se "borio protiv pogrešnog neprijatelja"), noup, Jenki se distancirao od vas. Faktički, ne zna se ko vas više prezire - Jenki ili Rujo - s tim da vi fakat ne znate kad trebate ušutit i prestat s provokacijama pogotovu kad vas niko ni zna šta ne pita. Nastavite li s provokacijama (provokacija, to ti je prozivka na našem...znaš ono, kad prozivaš Rusi ovo, Rusi ono, Rusi vaki, Rusi naki...e to ti je provokacija) i isprovociraće te ih. Bićete spaljeni za 15 minuta, nema SVO, ništa specijalno, samo WMD. To se koristi protiv štetočina i to kad se namnože previše i postanu preglasni. Kamen na kamenu od vas ostat neće. Kontaš? Treba znat ušutit. I kontmeplirat o vlastitoj egzistenciji i kako ti ista o koncu visi.
Na to ja mislim kad pričam o prioritetima, a ti nastavi fićo-jugo ako hoćeš...baš ti dobro ide. :valja
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14901

Post Postao/la Socrates »

Kad se poluobrazovan lik dohvati tastature, to se ovako manifestira. Ne moraš biti četnik da širiš četničku propagandu. Dovoljno je da si glup k'o kjurac, da imaš internet i volju za skribomanijom o stvarima koje ne razumiješ.

Prvo, o nezavisnosti. Ili neovisnosti, kako kome odgovara. Što se tiče regiona, on nikad nije bio nezavisan. Neki žive u zabludi da jeste, ali to ne mjenja proste činjenice. Ni Titova Jugoslavija nije bila neovisna. Nije valjda da neki ortodoksni glupani još uvijek vjeruju da se Crvena Armija bojala vojne snage Titove Jugoslavije. Tito rek'o "Ne" i Staljin se usr'o u gaće? Dotukli Hitlerovu vojsku do nogu, a bojali se Jugoslavije? Kad samo napišem to, izaziva mi smijeh. Dokle sa jebenim bajkama?

Staljin bi pregazio Jugoslaviju k'o plitak potok da nije bio siguran da Zapad to neće dozvoliti ni po koju cijenu. Znači, dogovorili se Staljin i Churchill fifty-fifty što se tiče Jugoslavije i to je bilo to. To je bio odnos snaga u svijetu, i samo zbog toga je Jugoslavija i postojala, takva kakva je bila. Ni SSSR-u ni Zapadu nije padalo napamet da krše taj dogovor. Staljin jeste vršio pritisak, i privatni i diplomatski, na Tita, ali dalje od toga nije smio zbog Zapada. Dakle, nikakvog govora o nezavisnosti nije bilo. Postojiš takav kakav jesi zbog Hladnog Rata. Titu treba odati priznanje što je vješto plivao u takvim vodama. Mada, takav bi aranžman samo idiot upropastio.

Nije samo Jugoslavija plivala u takvim vodama. Isto je bilo i sa Grčkom, recimo. Turskom, isto. Pa čak i Italijom. Obje fucking Njemačke. Japanom. Sve su to zemlje koje je Staljin mogao gaziti (izuzimajući Istočnu Njemačku, njih jeste gazio) i gazio bi ih da je smio, ali nije smio jer Zapad bi ratovao za njih. To bi trebalo biti jasno i najglupljem čovjeku koji samo površno zna istoriju.

Jedina donekle nezavisna zemlja na tom području (a i šire, kao što vidimo) je bila Albanija nakon destaljinizacije SSSR-a. Nije im baš puno koristilo. Jad i bijeda bili, čak i u poređenju sa bijedom iz Varšavskog Pakta. Potpuna nezavisnost takvih zemalja nerijetko znači i beznadežno jebeno siromaštvo. Da gaća nemaš. Samo kompletni poluobrazovani idioti se zanose šupljim pričama o nezavisnosti. To je za one bez grama zdravog mozga. Da je Jugoslavija tada zaista bila nezavisna, u pravom smislu te riječi, ne bi je se vi takozvani Jugosloveni ni sjećali (ili bi je pljuvali) jer bi bila slična otprilike Albaniji za vrijeme Envera Hodže, ako bi uopšte i opstala. Vjerovatno ne bi opstala.

Drugo, Jugoslavija je ekonomski preživljavala isključivo zbog američkih dolara. Dakle, ni financijski nisu bili nezavisni. Čim je Bush Stariji odlučio zavrnuti pipu zbog geopolitičkog zemljotresa izazvanog padom Željezne Zavjese, jugoslovenska ekonomija je krenula u sunovrat. Iste sekunde. Titova greška je što ekonomski nije približio zemlju zapadnoj Evropi. Trebao je pametnije koristiti američke dolare u vrijeme kad je Jugoslavija bila kućni ljubimac Zapada. Tek to bi možda Jugoslaviju spasilo raspada sa dolaskom devedesetih. Ako ne raspada, možda bar krvavog rata.

Znači, svo ovo bjesomučno baljezganje kako Slovenija (ili bilo koja druga EU zemlja) danas nije nezavisna je samo to - bjesomučno baljezganje ljudi koji nijednu sivu ćeliju ne koriste da razmišljaju i nemaju blagog pojma ni o istoriji ni o sadašnjosti. Istinski je nezavisno jedino nekoliko zemalja u svijetu. Čak bih doveo u pitanje i da li su Njemačka i Francuska potpuno nezavisne. Cijela poanta jebene EU je da se dio nezavisnosti žrtvuje zarad zajedničkog interesa. Ako odmaknemo izvan EU, da li su zemlje u ruskoj zoni interesa nezavisne? Jesu, al' u kurcu.

Da nastavim o Jugoslaviji. Zadnji voz za ekonomsko približavanje Jugoslavije Evropi je ponudio James Baker Miloševiću. Na noge mu je došao, nudio Jugoslaviji ubrzano ekonomsko vezivanje sa Evropom, čak i članstvo u Evropskoj Uniji. Miloševiću se tada ratovalo i bio je željan genocida. Barem dva. Da ne zaboravimo, administracija Busha Starijeg je do kraja podržavala očuvanje Jugoslavije. Čak je i embargo na uvoz naoružanja uveden zbog takvog stava Bushove administracije.

I tu dolazimo do teme ko je srušio Jugoslaviju. Naime, danas je jasno i budali da je Srbija pod Miloševićem počela rasturanje Jugoslavije. Jel' treba navoditi primjere, istorijske činjenice? Neki su, istina, takav rasplet događaja jedva dočekali. A neki su se bogami ni krivi ni dužni našli pod četničkim noževima.

Što se tiče ovih komunističkih budalaština o očuvanju Jugoslavije. Na stranu to što njihove budalaštine o Jugoslaviji skoro bez izuzetka počnu smrditi na četništvo. Zašto? Pa zato što se i Milošević deklarirao kao Jugosloven i u ratove je fol-gol krenuo da sačuva Jugoslaviju. Fol-gol. A bio je i komunista. Fol-gol. Ne bi koristio Šešelje i Arkane i ostalu bagru da je bio Jugosloven i komunista. Ali njima, takozvanim Jugoslovenima i komunistima, ni to ne otvara oči.

A druga stvar je što se nije skupilo ni deset tih komunističkih Jugoslovena da brane Jugoslaviju. Ni deset. Nijedan nije poginuo u nekoj armiji za očuvanje Jugoslavije. Puna usta antifašizma, a kad su se trebali suočiti sa fašizmom koji je dolazio iz Srbije uglavnom su ili pobjegli ili šutili. K'o zadnje pizde.

Jasno je i kretenima kad su se trebali skupiti i kako su trebali braniti Jugoslaviju. Kad je Srbija krenula u rasturanje iste. Ali, nisu. Da ne griješim dušu, bilo ih je među onima koji su ratovali protiv četničke bratije. Ali, takvi, skoro po pravilu, ne jedu govna danas na internetu o tome kako su svi drugi, a ne upravo Srbija i sve srpske institucije uključujući podivljalu JNA, i srpski narod koji je podržavao Miloševića počeli rasturanje Jugoslavije. Sve ostalo je bilo samo posljedica. To čak ni srpski intelektualci danas ne poriču, pa čak ni oni koji su bijesni na ostale narode. Srbima, kao što Nemanja Kusturica jasno i glasno reče, Jugoslavija jednostavno više nije odgovarala. Pa su njihove tadašnje vođe krenule u zauzimanje što više teritorija, etničko čišćenje i na kraju i genocid.

Ali uvijek se nađe kretena na internetu koji će budalesati o svemu i svačemu, ali o ovome neće.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 19 apr 2026, 07:36, ukupno mijenjano 7 puta.
Tražili smo se po prethodnim životima
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

Socrates je napisao/la: 18 apr 2026, 23:24 (kme, ciju, žvrlj)
Sarmat!
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Tek Putlerovac i navodni antifašista i komunista je apsurdno ljudsko biće. I Orbanovac, još da začini.

Nije ni čudo.

Takve ljudske ološe bi Tito strijeljao bez suđenja. A kunu se u njega. :valja
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

MunDzi je napisao/la: 18 apr 2026, 16:35
Šabović Adis je napisao/la: 18 apr 2026, 15:58

Ne budi smiješna, ne znaš ko ti nad glavom zvrnda i ko te satelitom špijunira, sekunda ti fali da te dronom opali po vugli a ovamo se voze Čironi i SF- devedesetke?
Klasični sindrom papagaja u zlatnom kavezu...
Pa sta. Nek me spijunira. Zaboli me strina.

Vise volim da me spijunira dok zivim na zapadu; nego da zivim u Rusiji i da me tamo spijunira. Meni samo nije jasno zasto ni jedan virtuelni forumski rusoljubac do sada nije otisao da zivi u Rusiji. :hm
Zato što Putler prvo takve šalje u Ukrajinu. Masovno. Rok trajanja na frontu im je u prosjeku četiri mjeseca. Eno, najfriškiji izvještaj upravo o tome govori. Usrali se ovi internet junaci. Lakše je biti Putlerova kučka na tastaturi u srcu Evrope i ostatku Zapada. Bijeda i ološ.

Što se mene tiče, takve bih protjerivao u Rusiju direkt. Nikakve milosti. Nek' idu u pizdu materinu. Čak bih im platio avionsku kartu. Sirotinja. Nek' idu u rusko blagostanje o našem trošku.
0
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 19 apr 2026, 08:04, ukupno mijenjano 3 puta.
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

Socrates je napisao/la: 19 apr 2026, 01:17 Tek Putlerovac i navodni antifašista i komunista je apsurdno ljudsko biće. I Orbanovac, još da začini.

Nije ni čudo.

Takve ljudske ološe bi Tito strijeljao bez suđenja. A kunu se u njega. :valja
Brt, tebi nije hajra prijetit smrću, jel? Mockingbird much? :valja

BTW, ono ti je šah bio. Mat u dva poteza slijedi.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ne znam brt šta si ti umislio da si, ali lupa te žestoko ova navala neviđenih gluposti.

Hajd' bježi, nemam više volje komunicirati sa nesuvislim likom poput tebe.

Ti se kuneš u Tita, ne ja. On bi te strpao na Goli Otok, ne bi ni trepn'o. Da radiš nešto korisno za širu društvenu zajednicu.
0
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

Socrates je napisao/la: 19 apr 2026, 03:03 Ne znam brt šta si ti umislio da si, ali lupa te žestoko ova navala neviđenih gluposti.

Hajd' bježi, nemam više volje komunicirati sa nesuvislim likom poput tebe.

Ti se kuneš u Tita, ne ja. On bi te strpao na Goli Otok, ne bi ni trepn'o. Da radiš nešto korisno za širu društvenu zajednicu.
Šta, ti nisi za Goljaka? U koga se ti kuneš?
(Odgovori, kasnije ću ti otpisati na one provale od prije)
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Ni u koga se ja ne kunem. Al' mi smiješno kad poluobrazovani lunatic priča o stvarima o kojima pojma nema.

Našao se lik da baljezga o slovenskoj nezavisnosti. Osim par primjera, države koje su zaista nezavisne u Evropi su sve primjeri totalnog besmisla. Ili rahat patnje, kao što Bosanci kažu.
0
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar

Socrates je napisao/la: 19 apr 2026, 03:15Ni u koga se ja ne kunem. Al' mi smiješno kad poluobrazovani lunatic priča o stvarima o kojima pojma nema.
TI si neki autoritet, jel?
Kad ne bih znao da nema ni teoretske šanse da si autoritet možda bih i povjerovao u to, al na tvoju žalost nisam laik.
Našao se lik da baljezga o slovenskoj nezavisnosti. Osim par primjera, države koje su zaista nezavisne u Evropi su sve primjeri totalnog besmisla. Ili rahat patnje, kao što Bosanci kažu.
Od čega, bolan, nezavisne? Od milosti i nemilosti velikih sila?

Da ti pričam priču - bio jednom jedan pas. I vazda lajo kad god prođem mahalom u kojoj živim. I ja mu prijetio pištoljem. Al glupava džukela ništa ne konta, laje li laje. I znaš šta je onda bilo? Moro sam ga upucat...šta zna džukela šta je prijetnja i pištolj. I velika sila. :valja
Isto tako neki ni Sarmat ne kontaju. I samo laju. Al skontaće, kad ih sunce obasja usred noći.

Da se vratim na one fašiste, komuniste, četnike i ostalo koje si kao sasvim slučajno sve zadrobio u isti koš - hoće to kod demokratskih demagoga koji su naučili da predavanja drže pred bušmenima u afrikama gdje niko pojma nema ni o čemu, a ti, druže, zaudaraš na demokratiju, osjetiš se na hiljadu kilometara. Iz vaseljene se čuješ na nju.
Za tvoju informaciju, jedino u demokratiji je moguće da četnik bude antifašista i heroj. U komunizmu nema boga (pun intended!) da to može. Jedino u demokratiji Stepan Bandera može biti heroj a ne kvislinško smeće poput četnika i antinarodni element. Jedino demokratski demagozi (to ti je pleonazam, demagozi su uvijek demokrate) izjednačavaju četnike s komunistima, komuniste s boljševicima, boljševike s četnicima itd. itd. no bojim se da si isuviše nepametan da shvatiš "filigrane razlike" o kojima je riječ. Kažem filigrane - za tebe - za mene su kao nebo i zemlja. Jedino nepamatni demokratski demagozi ne kuže da i fašisti i nacisti i kvislinzi porijeklo vode sa iste ideološke oranice - demokratije - i da su to u suštini jedna te ista govna. Vaša govna. Demokratska. Ako ti nije jasna demokratija, to ti je vladavina naroda, a tamo gdje se narod nešto pita, gdje narod odlučuje o svemu i vlada, gdje narod donosi zakone tamo i može biti da narod odluči da su Židovi zlo, Rusi niža bića (i orci?), uopšteno Sloveni, nacisti heroji, četnici heroji, ustaše, banderisti...pitanje je samo o kojem se narodu radi. Uistinu narod nigdje ne vlada, narod ne zna ko mu glavu nosi a kamoli šta drugo. To demagozi samo stvaraju privid da se narod nešto pita krijući se iza naroda uime kojeg tobože laprdaju. E takvi, druže, idu na Goljak. Takvi kao ti, ne ovakvi kao ja.
I ovo da ti kažem, poznato je ko je kuda bježao prije osamdesetak godina, koje su četničke destinacije, zna se šta je ustaške emigracija ili ukrajiska, ko im je i gdje pružao azil i na svaki način pokušavao da ih vrati da nastave da se bore za nacionalnu stvar, bila to Srbija, bila Hrvatska, Slovenija ili Ukrajina. Princip je isti - valja se boriti protiv bezbožne crvene pošasti. Demokratski. Aferim!
BTW, maple syrup, jeste izručili Hunku i ostalu nacističku žgadiju kojima azil pružate već osamdeset godina? Ili svoj antifašizam još uvijek iskazujete stojećim ovacijama istovremeno mantrajući o ruskoj propagandi?
Pitanje je retoričko...
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Jel' to smandrlljano nigdje ništa ni sa čim trebalo biti odgovor na nešto?

Hajd' pokušaj opet. Smiješno mi odgovarati čovjeku koji kaže da nije laik, a onda napiše ovo propagandno smeće. Kao što rekoh, poluobrazovan, jbg. Ne može alkoholičarska euforija i internet skribomanija zamjeniti obrazovanje. Smiješne su mi i tvoje idiotarije o miješanju četnika i partizana, a ja to nigdje nisam uradio, a onda, u istom postu, zbućkuraš i Putina i komunizam u tu ideološku papazjaniju u tvojoj glavi. :valja

Samo bih primjetio da tebi toliko ne smeta ovisnost drugih zemalja o velikim silama, ako je u pitanju ovisnost o Rusiji. Dakle, i licemjeran si.

Ove Sarmat idiotarije prosipaj nekom drugom. Niko se više ne boji ruskog fašizma i Sarmata i kuraca palaca. Možeš da podlegneš tim idiotarijama, to ti nije zabranjeno. Svaki glupak podliježe. Jbg. Svaki glupak želi da podliježe. To je njihovo pravo. Da budu glupaci.
1
1 slika
Zadnja izmjena: Socrates, dana/u 19 apr 2026, 06:02, ukupno mijenjano 9 puta.
Zaključano

Natrag na “Svijet”