Kada je covjek uzrujan, tada ne bi trebao da govori ili pise. Ja sam to ucinio, i tako potpuno zaboravio na najbolji primjer o ovoj temi, ukljucujuci i sva pitanja u njoj.Iskra je napisao/la: ↑12 aug 2020, 21:24 U redu je komentirati sa svog stanovišta nešto, ali mislim da bismo naravno oni koji to žele, trebali malo pročitati o položaju žena u porodici Muhameda savs. Svaki musliman koji slijedi sunnet treba da ima.na umu da je Aisa bint Ebu Bekr bila "pravnica", ona je učestvovali u bojnim pohodima, držala predavanja iz tefsira i muškarcima.i ženama, praunuka mu je bila.prva žena liječnica itd
Položaj žena u Muhamedovoj asvs porodici i njegov odnos prema.njima treba biti primjer svim muškarcima, i to ne samo muslimanima.
Ko je bolje poznavao kako se Poslanik s.a.v.s ponasao prema zenama, nego bas njegove zene, pogotovo Aisa, koja je nakon Poslanikove s.a.v.s smrti, poducavala ashabe.
I da dodam, sam Poslanik je rekao: "Najbolji od vas je onaj koji je najbolji prema svojim zenama, a od svih vas ja se nabolje odnosim prema svojim".