CRNA HRONIKA

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Re: SIPA uhapsila Almira Čehajića Batka

Post Postao/la Socrates »

Naravno da treba drugim ljudima nasa pomoc.

Niko ne tvrdi da ne treba biti humanitaran, ako covjek ima mogucnosti. Samo, treba jako pazljivo birati. Lako je izmanipulirati dobrotu ljudi..

Ja sebi najvise vjerujem. I tako se i ponasam. Ne bih sad kako i koliko sam humanitaran.
2
2 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Socrates je napisao/la: 20 okt 2020, 17:51 Naravno da treba drugim ljudima nasa pomoc.

Niko ne tvrdi da ne treba biti humanitaran, ako covjek ima mogucnosti. Samo, treba jako pazljivo birati. Lako je izmanipulirati dobrotu ljudi..

Ja sebi najvise vjerujem. I tako se i ponasam. Ne bih sad kako i koliko sam humanitaran.
Za vece projekte, pojedinacna pomoc nije dovoljna...
Slazem se, treba birati, ali treba ponekad i vjerovati drugima...
Nisu svi lopovi i sl :nope
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Socrates
PRO behar
PRO behar

Dina je napisao/la: 20 okt 2020, 17:53
Socrates je napisao/la: 20 okt 2020, 17:51 Naravno da treba drugim ljudima nasa pomoc.

Za vece projekte, pojedinacna pomoc nije dovoljna...
Slazem se, treba birati, ali treba ponekad i vjerovati drugima...
Nisu svi lopovi i sl :nope
Ne znam kako je u Bosni, ali u Kanadi kad dajes humanitarnu pomoc, u dosta organizacija imas pravo da zahtjevas kako ce biti potrosena tvoja donacija, I da to nadgledas.

Imas pravo da specificiras namjene. Meni je bezveze kad das humanitarnu pomoc a onda saznas da je otisla u plate zaposlenih u organizaciji, drugim rijecima u administraciju. Direktor sebi nabio nerealnu platu I sad ja to treba da pokrivam.

Shvatam ja da I oni trebaju biti od necega placeni, ali ja ne zelim da moja donacija u to ide.
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar

Dakle, prvi uslov mi je da vidim finansijski godisnji izvjestaj humanitarne organizacije.

I to da ga je uradio nezavisni "auditor" (ne znam nasu rijec). Ako je izvjestaj uradjen amaterski, jos bih ih mogao I prijaviti, jer je humanitarnim organizacijama obaveza, barem u zapadnom svijetu, da svake godine urade detaljan finansijski izvjestaj svog poslovanja i da ga ucine dostupnim javnosti.
4
1 slika 3 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17530

Post Postao/la Ommadawn »

Miss Y. je napisao/la: 20 okt 2020, 17:46 Čovjek je stomatolog i to dobar.
Nekad su poroci i aferimi zeznuta stvar, on to vuče odavno kako rekoh i prije Humanitarne agencije
Ispaštaju nazalost i članovi porodice.
A potiče iz bas fine porodice.
Tuga šta čovjek moze sebi napraviti od rahat života.
Imao je neki dokumentarac gdje prica kako je upao medju kamatare, neka prica kako mu je trebalo za lijecenje djeteta, koje je na kraju nazalost preminulo.
Prilicno je zalosno to sve, pogotovo ako je covjek (primjerice ja licno) i sam roditelj. Medjutim nekako mi se sav taj dokumentarac ucinio pateticnim.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

A to davanje u humanitarne svrhe - rijetko kada dajem. Znam licno kome treba pa njemu/njoj posaljem.

Prije nekih 15-ak godina cujem za jednog covjeka da mu je zena tesko oboljela. Yebiga, on tada sam radio u nekoj fabrici, plata i nije neka, vozi nju stalno po terapijama, a valja i snositi troskove. Isprica mi jedan kolega, koji ga bolje zna, na poslu i govori da eto skupljaju neku pomoc za njega, eto da mu se nadje. Nisam sekunde razmisljao nego sam rekao kome trebam uplatiti. Nije mi stvarno bilo zao.
Hajde proslo to, kasnije se on cak i javio meni licno i zahvalio se. Kad nije proslo malo, opet cujem skuplja se za njega. Ja taj mjesec imao troskova, moralo se svasta nesto ali kontam na slijedecu platu kad legne, opet izdvojiti.
Taman to pricam prijatelju jednom onako uz kafu, kad ce ti meni on "Jarane... on ti svako jutro sa zenom na dorucak u kafic, pa to kafa, pa ovo, pa ono. Neki dan iz auta izvlaci nov plazma-televizor (pricamo o 2004-oj godini kad su ti televizori tad kostali oko 1500-2000 eura najmanje)... Pa sad razmisli u sta pare dajes. Sve je to okej ali njima ni milioni ne bi pokrili guzicu".
2
1 slika 1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8652

Post Postao/la R4IN »

A jest kukao kad su ga kamatari stegli i plakao po tv zrtvu glumio a znali su dobro oni sta on radi..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

R4IN je napisao/la: 20 okt 2020, 22:33 A jest kukao kad su ga kamatari stegli i plakao po tv zrtvu glumio a znali su dobro oni sta on radi..
Pa je li samo radi toga da spasi dijete išao kod kamatara?
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8652

Post Postao/la R4IN »

Ommadawn je napisao/la: 20 okt 2020, 22:42
R4IN je napisao/la: 20 okt 2020, 22:33 A jest kukao kad su ga kamatari stegli i plakao po tv zrtvu glumio a znali su dobro oni sta on radi..
Pa je li samo radi toga da spasi dijete išao kod kamatara?
Ma petljanac..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ne bih da ga javno vješam ali kad reče da su mu prijatelji koji su mu posudili novac, taj isti tražili nazad netom poslije dženaze - nekako mi to izgledalo previše prozirno.
1
1 slika
Zara
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 7586

Post Postao/la Zara »

Ne budite naivni.
Ko nije upoznat, čovjek je okorjeli kockar. Coloseum mu je bio druga kuća, kamatari su bili normalan slijed događaja.
3
3 slika
Shoot for the moon! Even if you miss, you'll land among the stars.
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Godinama od raje cujem price o njemu da ti se zgadi.
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15632

Post Postao/la Moonlight »

Batka prijavilo sedam pacijenata, svi traže povrat novca, radi se o stotinama hiljada maraka!

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprale više od pola miliona maraka.

Almir Ćehajić Batko, voditelj i humanista koji je jučer uhapšen u akciji kodnog naziva "Network", predat je jutros u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Batko je uhapšen zbog pranja novca i zloupotrebe položaja vezano za projekt „Otvorena mreža“, a uhapsili su ga jučer pripadnici SIPA-e. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Batko će u roku od 24 sata biti ispitan u Tužilaštvu KS nakon čega će postupajzuća tužiteljica predložiti mjere pritvora ili zabrane.

Ćehajić i njegov bliski saradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola miliona maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhapšen i sproveden u SIPA-u na krim obradu.

Gaj je odgovorna osoba u firmi "City - Otvorena mreža u sklopu koje je djelovala emisija "Udri muški" koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Saznajemo, iz izvora bliskih istrazi da je Ćehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od "Otvorene mreže" sada traže povrat novca. Riječ je o stotinama hiljada maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike. Pitanje je ko je bio na listama čekanja i ko je odlučio da prebaci novac.

Sada se utvrđuje zašto je novac namijenjen i uplaćivan za jedne pacijente, proslijeđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima su uplaćivani novci ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu vidjeli ni feninga.

No, Batko je to sve sinoć u SIPA -i demantirao.

Izvor: Dnevni Avaz
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

da ga nisi ti kamatarijo brt
1
1 slika
1811
Socrates
PRO behar
PRO behar

Kamatari shmamatari.

Sto je posudjivao ako ce kukat' zbog kamata.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21640

Post Postao/la Miss Y. »

Zara je napisao/la: 20 okt 2020, 23:13 Ne budite naivni.
Ko nije upoznat, čovjek je okorjeli kockar. Coloseum mu je bio druga kuća, kamatari su bili normalan slijed događaja.
tako je pralinice moja, a mi samo idemo tamo da vrckamo :zara
2
2 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Zara
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 7586

Post Postao/la Zara »

Miss Y. je napisao/la: 21 okt 2020, 16:44
Zara je napisao/la: 20 okt 2020, 23:13 Ne budite naivni.
tako je pralinice moja, a mi samo idemo tamo da vrckamo :zara
Upravo tako smokvice :lepa
0
Shoot for the moon! Even if you miss, you'll land among the stars.
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”