Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
Re: Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?
a bgm sto bi se druzijo sa zenom osim ako necu da je ozenim 
4
4
1811
pusti ga- sto ima prijatelja -sve mu zene..
1
1
Ma do sad je trebo postati
Nikad nucit
0
I say what I think, I think what I say
Hoće li ovi što su glasali Da, da nam malo obrazloze?
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10396
Ni odgovori nekada nisu dovoljni, sa nekom ženskom osobom si prijatelj jednostavno tako. Postoje određene stvari koje vas vežu, a da se vremenom ne pojavi neki dublji razlog zašto bi bili privlačni jedno drugom, i takav odnos vam jednostavno prija, izbalansiran vam je i ne narušava emotivni život, niste naročito vzani za tu osobu. Iako nikako ne treba isključiti seksualnu privlačnost kao jedan od uslova zašto bi nas prijateljica privlačina na taj način ili ne. Često muškarci, ali i žene, lažu o tim stvarima, i onda pretendiraju oubičajen udruštvenu frazu (kao odbrabeni mehanizam) tipa "Ona mi je kao sestra" dok je u suštini gleda drugim očima i gaji osjećaje suprotne od onoga što tvrdi. To se najbolje može primjetit po prisustvu druge muške osobe među vama, kojoj u određenom momentu tokom koncerzacije vaša prijateljica pridaje više pažnje nego vama.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:20 Ni odgovori nekada nisu dovoljni, sa nekom ženskom osobom si prijatelj jednostavno tako. Postoje određene stvari koje vas vežu, a da se vremenom ne pojavi neki dublji razlog zašto bi bili privlačni jedno drugom, i takav odnos vam jednostavno prija, izbalansiran vam je i ne narušava emotivni život, niste naročito vzani za tu osobu. Iako nikako ne treba isključiti seksualnu privlačnost kao jedan od uslova zašto bi nas prijateljica privlačina na taj način ili ne. Često muškarci, ali i žene, lažu o tim stvarima, i onda pretendiraju oubičajen udruštvenu frazu (kao odbrabeni mehanizam) tipa "Ona mi je kao sestra" dok je u suštini gleda drugim očima i gaji osjećaje suprotne od onoga što tvrdi. To se najbolje može primjetit po prisustvu druge muške osobe među vama, kojoj u određenom momentu tokom koncerzacije vaša prijateljica pridaje više pažnje nego vama.
Napokon smislen odgovor.
Jesam li dobro shvatila, proširio si temu ukljucujuci i z-z prijateljstva koja potencijalno mogu biti nešto više?
0
Svakako da je moguce,samo ako se od pocetka i jedno i drugo postave kao prijatelji.
Jedno sta je vazno tu,od pocetka definisati odnos prema suprotnom polu.
Jedno sta je vazno tu,od pocetka definisati odnos prema suprotnom polu.
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Moguće, nesvjesno, mada me interesuje na koliko pitanja medicina može pružiti odgovor. Malo bi proširio i smisao onoga što sam htio reći, ali ću pričekati pravi trenutak.Iskra je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:23Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:20 Ni odgovori nekada nisu dovoljni, sa nekom ženskom osobom si prijatelj jednostavno tako. Postoje određene stvari koje vas vežu, a da se vremenom ne pojavi neki dublji razlog zašto bi bili privlačni jedno drugom, i takav odnos vam jednostavno prija, izbalansiran vam je i ne narušava emotivni život, niste naročito vzani za tu osobu. Iako nikako ne treba isključiti seksualnu privlačnost kao jedan od uslova zašto bi nas prijateljica privlačina na taj način ili ne. Često muškarci, ali i žene, lažu o tim stvarima, i onda pretendiraju oubičajen udruštvenu frazu (kao odbrabeni mehanizam) tipa "Ona mi je kao sestra" dok je u suštini gleda drugim očima i gaji osjećaje suprotne od onoga što tvrdi. To se najbolje može primjetit po prisustvu druge muške osobe među vama, kojoj u određenom momentu tokom koncerzacije vaša prijateljica pridaje više pažnje nego vama.
Napokon smislen odgovor.
Jesam li dobro shvatila, proširio si temu ukljucujuci i z-z prijateljstva koja potencijalno mogu biti nešto više?
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:30Moguće, nesvjesno, mada me interesuje na koliko pitanja medicina može pružiti odgovor. Malo bi proširio i smisao onoga što sam htio reći, ali ću pričekati pravi trenutak.
Ukoliko u m-z relacije ili uopćeno u međuljudske , ubacimo stavove kliničke psihologije, onda na dosta rekla bih. No uvijek postoji ono " individualno" ....pa.iznenadimo svojom kompleksnoscu0 sami sebe i mnogi klinički postulati tada blijede.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Hajdemo samo m-z, posebno iz psihologije/neurologij/i sl, to prepuštam kompetentnijim (tebi), zanemarimo sada vlastita iskustva, to su stvari subjektivnog doživljaja.Iskra je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:33Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:30
Moguće, nesvjesno, mada me interesuje na koliko pitanja medicina može pružiti odgovor. Malo bi proširio i smisao onoga što sam htio reći, ali ću pričekati pravi trenutak.
Ukoliko u m-z relacije ili uopćeno u međuljudske , ubacimo stavove kliničke psihologije, onda na dosta rekla bih. No uvijek postoji ono " individualno" ....pa.iznenadimo svojom kompleksnoscu0 sami sebe i mnogi klinički postulati tada blijede.
0
Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:37Hajdemo samo m-z, posebno iz psihologije/neurologij/i sl, to prepuštam kompetentnijim (tebi), zanemarimo sada vlastita iskustva, to su stvari subjektivnog doživljaja.
Moze
Napišem nešto kasnije
0
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
Pisala sam nekoliko puta na ovu temu..
kada se intimiziram s nekim do te mjere da mi postane prijatelj, to znači da ta osoba posjeduje mnogo osobina koje su mi privlačne i da mi je izuzetno ugodno u njezinom društvu...a intimnost, privlačnost, opuštenost i sigurnost vode ka ljubavnom odnosu jer smo različitih spolova, jave se i romantična osjećanja i prosto postanemo partneri...
neodrživo mi je s muškarcem biti toliko povezana i bliska, a da se ne javi potreba za zagrljajem, poljupcem, čestim druženjem i sl.
zaljubim se i zavolim...
kada se intimiziram s nekim do te mjere da mi postane prijatelj, to znači da ta osoba posjeduje mnogo osobina koje su mi privlačne i da mi je izuzetno ugodno u njezinom društvu...a intimnost, privlačnost, opuštenost i sigurnost vode ka ljubavnom odnosu jer smo različitih spolova, jave se i romantična osjećanja i prosto postanemo partneri...
neodrživo mi je s muškarcem biti toliko povezana i bliska, a da se ne javi potreba za zagrljajem, poljupcem, čestim druženjem i sl.
zaljubim se i zavolim...
4
3
1
1
lejlamo je napisao/la: ↑09 aug 2020, 10:15 Pisala sam nekoliko puta na ovu temu..
zaljubim se i zavolim...
Apsolutno se slažem. Zato sam I napisala da je moguće ali samo u smislu da ne predje u prisan odnos ali je tada pitanje da li se takva relacija onda i može nazvati prijateljstvo.
1
1