Nauka će jednoga dana katapultirati čovjeka iz njegovih lažnih uvjerenja.Iskra je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:37Trafalgar Law je napisao/la: ↑09 aug 2020, 09:37
Hajdemo samo m-z, posebno iz psihologije/neurologij/i sl, to prepuštam kompetentnijim (tebi), zanemarimo sada vlastita iskustva, to su stvari subjektivnog doživljaja.
Moze![]()
Napišem nešto kasnije
Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10628
Re: Musko-zenska prijateljstva? Realna mogućnost ili iluzija?
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Naravno da može... 
Kod prijatelja tražim druge kvalitete i ne privlačnost...
Kod prijatelja tražim druge kvalitete i ne privlačnost...
0
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
Moguće je, zašto da ne. Pa ne može ti baš svaki muškarac ili žena biti privlačan. Naravno, ne mislim sada da vise skupa po vazdan, tu neko mora neku glupost napraviti. Ali da su dobri, paze se, pomažu, povremeno popiju kafu, zašto da ne?!
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31199
meni je vala svaka zena privlacna
3
3
1811
Jedno je sta ti tražiš a drugo sta dobijas ili sta ona u toj relaciji misli a ne govori.
0
Kod mene jedno govoriti a drugo misliti i inače ne pali...
0
Hoću da kažem...Da nikad ne možeš znati u toj relaciji, njene misli. Pogotovo ako ona hoće da ih skriva.
0
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10628
Niko ne zna šta nadilazi njegova očekivanja, nerijetko to zna biti poput nekog zanosa ili iznenadnog udara groma.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31199
da znam da me hoce iskoristit sad bi se sprijateljijo s nekom
1
1
1811
Da da...
Sve se tuku, koja će me prva iskoristiti...
2
2
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
kako misliš ne privlačnost, misliš na seksualnu?
pa postoje i ljudi kod kojih se seksualna privlačnost javi nakon ostalih privlačnosti... intelektualne, duhovne....a upravo one i prave spone među ljudima...
ne znam čemu se čudiš.
0
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 10809
- Kontakt:
to prvo, realna mogućnost.. prisnost ne uključuje nužno, bar ne kod svih ljudi, seksualni naboj kao ni niz drugih pojava specifičnih za ljubav.. najbolji primjer je odnos između brata i sestre, gdje, u pravilu, prisnosti ima, a romantičnih primisli nema.. muško-žensko prijateljstvo je, po meni, dosta slično tom odnosu, možda nešto manje intenzivno.. s druge strane, romantična ljubav je nešto sasvim drugačije, nešto što čovjeka raspameti, približi ludilu, ispuni strašću, obaspe inspiracijom.. prijateljstvo/srodstvo i ljubav - dva lijepa ali po mnogo čemu različita svijeta..
4
3
1
1
I što onda...
0
medvjed23 je napisao/la: ↑09 aug 2020, 11:54 to prvo, realna mogućnost.. prisnost ne uključuje nužno, bar ne kod svih ljudi, seksualni naboj kao ni niz drugih pojava specifičnih za ljubav.. najbolji primjer je odnos između brata i sestre, gdje, u pravilu, prisnosti ima, a romantičnih primisli nema.. muško-žensko prijateljstvo je, po meni, dosta slično tom odnosu, možda nešto manje intenzivno.. s druge strane, romantična ljubav je nešto sasvim drugačije, nešto što čovjeka raspameti, približi ludilu, ispuni strašću, obaspe inspiracijom.. prijateljstvo/srodstvo i ljubav - dva lijepa ali po mnogo čemu različita svijeta..
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27367
Ma moguce je ako su osobe odrasle, zrele, osvijestene I znaju sta zele od zivota.
Prvo trebamo shvatiti sta je prijateljstvo neovisno u kojoj kombinaciji.
Ako zelimo pravo prijateljstvo, moramo posjedovati hrabrost da budemo neomiljeni s tim sto mu kazemo sto mislimo, a ipak se
ophodimo ljubazno I predano.
Mmoga prijateljstva pocivaju samo na popularnosti, zelja za paznjom, a nesuglasice I razmirice se poturaju pod tepih, pa se ljudi cude kad nesto pukne.
Imam prijatelja vec 12 godina.
Prvo trebamo shvatiti sta je prijateljstvo neovisno u kojoj kombinaciji.
Ako zelimo pravo prijateljstvo, moramo posjedovati hrabrost da budemo neomiljeni s tim sto mu kazemo sto mislimo, a ipak se
ophodimo ljubazno I predano.
Mmoga prijateljstva pocivaju samo na popularnosti, zelja za paznjom, a nesuglasice I razmirice se poturaju pod tepih, pa se ljudi cude kad nesto pukne.
Imam prijatelja vec 12 godina.
0
Iz ličnog iskustva, koliko god ta prijateljstva bila "nevina", s vremenom obično zasmetaju partnerima...
Naravno, može ostati taj drugarski odnos, ali neka dublja bliskost i zajedničko provođenje vremena je upitno od onoga momenta kada jedno od njih uđe u ozbiljniju vezu ili brak...
Dobro rješenje je da se taj krug proširi i uključi partnere, ali rijetko se to uspije sve poklopiti tako da svima odgovara...
Naravno, može ostati taj drugarski odnos, ali neka dublja bliskost i zajedničko provođenje vremena je upitno od onoga momenta kada jedno od njih uđe u ozbiljniju vezu ili brak...
Dobro rješenje je da se taj krug proširi i uključi partnere, ali rijetko se to uspije sve poklopiti tako da svima odgovara...
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.