Najbolji ćevapi u BiH
Re: Najbolji ćevapi u BiH
Evo klasicna ubleha.
Izgledaju dobro, spakov'o ih k'o cigle, vjerovatno su i ukusni.
Ali, sumnjivo da Bog kaze. Cuveni Hari. Ovo treba na medjunarodnu inspekciju.
Izgledaju dobro, spakov'o ih k'o cigle, vjerovatno su i ukusni.
Ali, sumnjivo da Bog kaze. Cuveni Hari. Ovo treba na medjunarodnu inspekciju.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Tražili smo se po prethodnim životima
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Čuo sam još davno jednu zanimljivu priču/anegdotu na temu prepirke između sarajevskih čevabdžija. Naravno, između ostalih učestvovao je rahmetli Šain.
I veli jedan njemu, tipa: "Hadžija, ja u ćepave stavljam pažljivo birano meso, te od potkoljenice, te od buta, te od ovog, te od onog..."
Veli jedan drugi: "jest, ja stavljam od vrata, od ovog, od onog... a kod tebe Hadžija u ćevapu najviše kvasca, mljevenog hljeba i čega sve ne..."
A on njima odgovara, otprilike: "jeste, vaši ćevapi su sigurno bolji od mojih... možda bih i ja mijenjao recepturu ali nemam potrebe za tim, kod mene vazda puna radnja gostiju
"
Što i nije baš uvijek bio slučaj sa ostalim ćevabdžinicama.
Iako vjerovatno nije istinita priča (a i ja je prenosim ofrlje), te naizgled površna i šaljiva, ipak posjeduje određenu dozu dubljeg značenja i mudre pouke.
Kada izgradiš ime i reputaciju = tradiciju, i kada svi znaju za tebe, taman da počneš g**** prodavati imat ćeš dobar promet. Valjda "psihologija mase", šta li...
I veli jedan njemu, tipa: "Hadžija, ja u ćepave stavljam pažljivo birano meso, te od potkoljenice, te od buta, te od ovog, te od onog..."
Veli jedan drugi: "jest, ja stavljam od vrata, od ovog, od onog... a kod tebe Hadžija u ćevapu najviše kvasca, mljevenog hljeba i čega sve ne..."
A on njima odgovara, otprilike: "jeste, vaši ćevapi su sigurno bolji od mojih... možda bih i ja mijenjao recepturu ali nemam potrebe za tim, kod mene vazda puna radnja gostiju
Što i nije baš uvijek bio slučaj sa ostalim ćevabdžinicama.
Iako vjerovatno nije istinita priča (a i ja je prenosim ofrlje), te naizgled površna i šaljiva, ipak posjeduje određenu dozu dubljeg značenja i mudre pouke.
Kada izgradiš ime i reputaciju = tradiciju, i kada svi znaju za tebe, taman da počneš g**** prodavati imat ćeš dobar promet. Valjda "psihologija mase", šta li...
3
3
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Eh to je to.East_side je napisao/la: ↑11 okt 2020, 13:27 Čuo sam još davno jednu zanimljivu priču/anegdotu na temu prepirke između sarajevskih čevabdžija. Naravno, između ostalih učestvovao je rahmetli Šain.
A on njima odgovara, otprilike: "jeste, vaši ćevapi su sigurno bolji od mojih... možda bih i ja mijenjao recepturu ali nemam potrebe za tim, kod mene vazda puna radnja gostiju"
Što i nije baš uvijek bio slučaj sa ostalim ćevabdžinicama.![]()
Iako vjerovatno nije istinita priča (a i ja je prenosim ofrlje), te naizgled površna i šaljiva, ipak posjeduje određenu dozu dubljeg značenja i mudre pouke.![]()
Kod nas je u BL nekad bio najpoznatiji Mujin ćevap, a i danas dan je.
Međutim najbolji ćevapi u BL prije rata su bili kod Šome, Šoce, Bilog i kod Mahe, a nije loše bilo ni u ćevabdžinici Montenegro. Sve su to bile manje ćevabdžinice ali ćevapi ukusni.
Ipak najgore ćevape u životu sam pojeo u Travniku kada sam tek netom sišao sa autobusa, truckajući se dva dana od Švedske. I uđem u ćevabdžinicu Sport kod pijace... Bože sačuvaj, pola sam bacio.
No prošle godine tetak me odvede kod Bajre u Travniku - baš ukusni.
Iako nisam neki mušterija za ćevape, suđukice, pogotovo burek - ja sam nekako više za teletinu ili janjetinu, gulaše, čorbe... bar kad sam u BiH.
1
1
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Ćevap od kojeg imas muku i podrigivanje vazdan je pun sode. Jasno ko dan.
Meni su npr.Željini cevapi takvi.
Dok jedes ok, kasnije Bogu dušu On je neće.
Radije necu ni jesti.
Gazirano ako popijes pogotovo
Meni su npr.Željini cevapi takvi.
Dok jedes ok, kasnije Bogu dušu On je neće.
Radije necu ni jesti.
Gazirano ako popijes pogotovo
2
2
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
cevape pravim sam
kupim mljevenog,imam raznih zacina,posebno za cevape
po ukusu,bolji su mi nego bilo gdje...

kupim mljevenog,imam raznih zacina,posebno za cevape
po ukusu,bolji su mi nego bilo gdje...
2
2
A one Brajlovićeve što se prodaju po “El halaa habibi mashalla”-prodavnicama?
Ljetos ih jaran peče na roštilju a oni nabubrili ko vojnički kurčevi. Izvadi ih na tanjir, oni splasnuše... gledamo u njih, nit’ jest’ nit’ ne jest’...
Zato najbolje ako zna čovjek sam napraviti smjesu.
0
Ja eto nikako ne mogu piti gazirano uz ćevape. Ne sjećam se kako je u Sarajevu prije bilo ali u BL se kiselo mlijeko služilo uz ćevape, nešto kao kefir, ajran...
0
to bi bio pravi prilog,da ga tako nazovem
najbolje lezi ..
1
1
Prosli vikend sam bila kod Muje.
Nemam zamjerku na meso ćevapa.
Somun mi nije po mjeri.
0

Prijatelj iz Slovenije mi posla sliku.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ne pratis na času profesore.
Isto sam postavila jutros.
Sjedi jedan
Isto sam postavila jutros.
Sjedi jedan
1
1

Ćevapi na 30. mjestu najboljih tradicionalnih jela na svijetu, na ljestvici i Sarajevo

E. Sk.
Ćevapi na 30. mjestu najboljih tradicionalnih jela na svijetu, na ljestvici i SarajevoFoto: TasteAtlas
TasteAtlas, svjetski atlas hrane, objavio je godišnju ljestvicu najboljih tradicionalnih jela na svijetu.
Pizza Margherita iz Napulja, Italija proglašena je najboljim tradicionalnim jelom na svijetu. Turski Adana Kebap je drugi, a japanski Ramen treći.
Ćevapi su proglašeni 30. najboljim tradicionalnim jelom na svijetu. Bosanska kuhinja je proglašena 25. najboljom kuhinjom na svijetu, dok je Sarajevo proglašeno 28. najboljim gradom na svijetu za tradicionalnu hranu.
Ovdje možete pogledati popis svih bosanskih jela: https://www.tasteatlas.com/bih?utm_sour ... ium=Clanak
TasteAtlas sadrži bazu od više od 10,000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda. Top liste su složene na temelju 63,402 priznatih glasova korisnika.
Najbolji tradicionalni restorani
Pizza Napoletana u pizzeriji L'Antica Pizzeria da Michele (Napulj, Italija) proglašena je najboljim kultnim restoranskim jelom na svijetu. Drugi je Cheeseburger u restoranu Emily u New Yorku, a treći Hummus u Abu Hassanu u Tel Avivu, Izrael.
Cijelu listu najboljih tradicionalnih restoranskih jela i legendarnih restorana starijih od 100 godina pogledajte na https://www.tasteatlas.com/best?utm_sou ... ium=Clanak
Najbolja jela po kategorijama:
Najbolja tradicionalna kuhinja - Talijanska
Najbolja regija za tradicionalnu hranu - Emilia-Romagna (Italija)
Najbolji grad za tradicionalnu hranu - Pariz (Francuska)
Najbolji sir - Brillat-Savarin (Francuska)
Najbolji desert - Chocotorta (Argentina)
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31152
Re: Ćevapi na 30. mjestu najboljih tradicionalnih jela na svijetu, na ljestvici i Sarajevo
nismo odavno imali temu o cevapima haha
2
2
1811