Poslije duge veze

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Odgovori
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 483

Re: Poslije duge veze

Post Postao/la Jimmy McNulty »

Ja i ne baš, svjestan sam svih svojih nedostataka, a u ogledalu izgledam očajno.

Šta znam...kaže voli sebe...ne mogu...nemam šta volit...kao je uspješnoj i ostvarenoj osobi koja je sretna i koja ima ljubav reći voli sebe...nama s druge strane to izgleda i zvuči kao kad osobi koja puca po šavovima od depresije kažeš ma nije to ništa, idi kopaj i biće bolje itd... jah.
1
1 slika
I expect nothing and I'm still let down.
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

:heidi2
Iskra je napisao/la: 28 okt 2020, 15:18

Ne znam. 6 godina su oni bili u vezi. Još od srednje škole. Imam.osjecaj da je ona za to vrijeme odrsla i sazrela a on nije. Uvijek je bila ta koja vuče naprijed...i nakon svega on je hladno zaključio da to više nije to. Ona se uopće ne snalazi.
Samo da kazem prvo, da je lejla jako lijepo objasnila.

Normalno. I bio toliko fer da joj to kaze, a ne zavlaci i vuce jos koju godinu pa se mozda rodi i dijete pa sta onda. Nije on kriv sto je ona tokom veze izgubila sebe u tolikoj mjeri, da se sad ne snalazi nikako.

Meni to nikad nece biti jasno ali NIKAD. Mozda sto sebi nikad to dozvolila ne bi (i nisam) da zavisim tako od nekog/neke veze/ljubavi. Ko ne zna da bude kvalitetno sam, nece znati bit ni kvalitetno u vezi. Zasto to pricam? Zato sto onda dolazi do takvih scena. Skoro svaki je raskid bolan i tezak (za nekog), al nije kraj zivota. Ne bi trebalo da se sve vrti oko partnera.

Zaparalo mi malo ono usi "nakon svega". Pa nakon svega, da. Ti znas njenu stran price, njegovu ne (pretpostavljam). Sta je trebao? Da idu kod bracnog savjetnika? Da pokusaju jos? Nema se sta pokusati kad jedna strana kaze dosta. I dovoljno je tuzno to, da ona nije ocigledno ni naslucivala sta se desava, sto je jako cudno. Nisu jucer bili super, ljubav, vo no, a danas je gad ostavio, bez objasnjenja. A sve i da jeste tako, za cemu ona onda zali?

Strasno se iznerviram kad su ovakve teme u pitanju i posebno kad je zensko u pitanju jer gledam to svaki dan. Pa kad ostane sama, nema vise za sta ziviti, ne zna kud ce sa sobom, kako ce bez njega. Helouuu, bila si bez njega i prije njega. I bice njega i poslije njega. Ma tesko objasnim, nisam ja za te fazone. Evo, nanervirah se samo tako. Da je moja drugarica, a srecom nije, ne bih je milkila i tjesila a jadna, jadna. Sta jadna. Sretna da bude sto je ostavio i sto joj nije uzeo jos koju godinu zivota. Nek pogleda malo u sebe i sa sobom neke stvari rascisti, kad to bude uradila ovo ce joj bit piece of cake.

I da se razumemo, neka tuguje, odboluje.. i treba. A prvo da je streses i objasnis neke stvari. Pokazi joj da moze drugacije. Nije ni napunila 30, zivot tek pocinje za nju. Sta da su bili zajedno 20 godina, dvoje djece.. ubila bi se? Ne kontam stvarno. Ja nisam zensko, ocigledno.

I nista licno, samo je moj stav onakav kakav je. Ne mogu si pomoci.
4
2 slika 2 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

ali voljeti sebe je preduslov da te neko zavoli i da ti možeš nesmetano voljeti drugog.

a kako započeti sa voljenjem sebe?
kreneš od prihvatanja, taki sam, imam te i te osobine....ne dopada mi se to, dat ću sebi vrijeme da poradim na tome....automatski počinjemo i mijenjati svoje emocije i odnos prema samome sebi. znamo, da ako radimo na nečemu kontinuirano, nekakav progres mora se pojaviti....a to je cilj, tako dobiješ samopouzdanje, i, vidiš sebe i u drugom svjetlu..

ne volimo da nas drugi sažaljevaju, zašto bismo sami sebe? zašto bismo odustali od sebe?
ako bi, onda je potrebno potražiti stručniju pomoć od one koju sami sebi možemo pružiti.

važno je raditi na bilo čemu, posebno na sebi.
10
7 slika 2 slika 1 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Bravooo :apl
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

:ehe Ukratko sto se tice izgleda :opa
original.gif
3
2 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član

lejlamo je napisao/la: 30 okt 2020, 14:23 ali voljeti sebe je preduslov da te neko zavoli i da ti možeš nesmetano voljeti drugog.

a kako započeti sa voljenjem sebe?
kreneš od prihvatanja, taki sam, imam te i te osobine....ne dopada mi se to, dat ću sebi vrijeme da poradim na tome....automatski počinjemo i mijenjati svoje emocije i odnos prema samome sebi. znamo, da ako radimo na nečemu kontinuirano, nekakav progres mora se pojaviti....a to je cilj, tako dobiješ samopouzdanje, i, vidiš sebe i u drugom svjetlu..

ne volimo da nas drugi sažaljevaju, zašto bismo sami sebe? zašto bismo odustali od sebe?
ako bi, onda je potrebno potražiti stručniju pomoć od one koju sami sebi možemo pružiti.

važno je raditi na bilo čemu, posebno na sebi.
Gluposti koje služe za tješenje ljudi koji će ostati zauvijek sami i kojima ništa ne ide od ruke.

Voli sebe bla bla bla, privlačiš kako zračiš i slični nonsensi.
Na sve ovo zalijepit još samo video Jordana Petersona i krug je potpun.
3
1 slika 1 slika 1 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

ako pažljivije pročitaš, napisala sam i smjernice kako sebe poboljšati i kako doći do samozadovoljstva. ali razumijem da ti se ne čita.
2
2 slika
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član

Napisala si hrpu šuplje ko i svi ostali.
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Jimmy McNulty je napisao/la: 30 okt 2020, 14:46 Napisala si hrpu šuplje ko i svi ostali.
pa dobro brt

jel imaš neki dugoročni plan, da li imaš neku strast u životu za nečim, za bilo čim??

najlakše se predat i govoriti oooo sudbo kleta....

Šta misliš da je život kod nekog drugog med i mlijeko..
jest al u k...

moraš malo otrest od sebe te gluposti i razmišljanja o smislu života u pogrešnom smjeru..

Smisao je borba, da sebi učiniš dunjaluk podnošljivijim.
3
3 slika
I say what I think, I think what I say
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

dobro. ti misliš da ne postoji način da osoba poboljša svoje mentalno zdravlje i odnos prema sebi i drugima?
0
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Jimmy McNulty je napisao/la: 30 okt 2020, 14:46 Napisala si hrpu šuplje ko i svi ostali.
Ne znam za izgled, samopouzdanje i ostalo, ali ja bih od tebe bježala u RL jer djeluješ grubo, otresito, neljubazno i egoistično... Izvini, ali meni fakat tako djeluješ nekada, barem po postovima, ne kažem da si stvarno takav...

Htjedoh još nešto napisati, ali vjerujem da te ne interesuje, pa neću...
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

ako smijem primjetiti
imamo evo na ovom malom forumu 3 osobe koje jako slično razmišljaju i ne mogu da svarim nikako takve načine razmišljanja. Ok nismo svi isti i HB da je to tako, ali imam osjećaj da oni krive sve pa su onda tu krivnju prebacili na sebe.

Ne ide ba to tako.

Smatram da je njihov koncept razmišljanja "Za svako rješenje imamo problem" a ne kontra, kako bi trebalo biti.

Dajte malo, trznite se majka mu stara, ne ide ne ide ne ide 5 puta, 6 put će proć...
3
3 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi

Post Postao/la lejlamo »

haj kasmo zagazili u psihologiju, a bilo bi dobro da moderatori sa psihologije otvore prigodnu temu pa prebace postove.

najbitnije je utvriditi uzrok kod ovakvih izrazito negativnih stavova prvo prema sebi, pa rema svemu ostalom. a da bi utvrdio uzrok, osoba se mora upoznati.

mislim da napredak i mogućnost ne vidi upravo zbog nepoznavanja sebe i pogrešnog pristupa.

trebamo shvatiti da ono što nas uče roditelji, ili nastavnici, a sve prema nekom zamišljenom prosjeku, ne mora biti učinkovito i primjenjivo na nama.

ali, u tom slučaju moramo tražiti vlastiti način.

teško jeste.
4
4 slika
Mehaning
Proleter
Reactions: 6637

Post Postao/la Mehaning »

Ako sam ja, koji se ne želi promijeniti ni milimetar, našao osobu, koja me može voljeti i poštovati, onda to svi mogu... :meha2

A vjerujte mi, stvarno sam teški karakter. Ovdje na forumu se zajebavam i glumim budalu, ali u reali je sve jako puno drugačije... :meha2
5
3 slika 1 slika 1 slika
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član

Max je napisao/la: 30 okt 2020, 14:50
jel imaš neki dugoročni plan, da li imaš neku strast u životu za nečim, za bilo čim??

jest al u k...

moraš malo otrest od sebe te gluposti i razmišljanja o smislu života u pogrešnom smjeru..

Kakve veze strasti u životu imaju sa ovom temom, da li to samo oni koji su strastveni zaslužuju ljubav... ili? Šta...evo ja imam strast za gledanjem ptica i jahanjem konja i ja sam čovjek, a neko koga je život pregazio pa nema vremena misliti o strastima...on još ne zaslužuje ljubav...jebiga nek prvo bude stravstven... nek voli sebe :valja pa će ga volit i neko drugi... neka hvala, ne treba mi ni tad.

naravno da nije svima med i mlijeko...ali u poređenju s onim kroz šta prolazim ja lično mnogima jest...ko kad mi jaran kojem ide sve od ruke žali se na kolegu koji jede bijelo luk na poslu, a ja lično proživljavam pakao svaki dan, dođem kući i odem vrištat u jastuk i isplakat se pa onda pit kafu i tuširat se.

I šta fali predaji...nema ništa nečasno u njoj...borba...borio sam se ja predugo, ko malo ko pa gdje me to tačno dovelo u životu. Kakva borba, pun mi je qrac borbe i nadanja... sve što bih želio jest da me neko zagrli i kaže "e biće ok, posložit će se stvari" ali nemam ni to i onda čitaš kako je to što nisi strastven, što ne voliš sebe bla bla bla...daj ba pusti šupljake, neki ljudi su oduvijek sami i tako im je suđeno ostat...tim ljudima treba pomoć da se pomire s tim a ne punit im glavu glupostima da je ljubav moguća i davati im lažnu nadu.
lejlamo je napisao/la: 30 okt 2020, 14:50 dobro. ti misliš da ne postoji način da osoba poboljša svoje mentalno zdravlje i odnos prema sebi i drugima?
Naravno da postoji ali kakve veze to ima sa temom. Da si hiljadu puta najkvalitetniji na svijetu ako ti je tako suđeno ostat ćeš sam, gledat oko sebe kako svima ide sve od ruke...kako sci imaju nekog za zagrljaj a ti navečer lezi i grli jastuke.

Znači svako ko je ostao sam i ko nije osjetio ljubav...on ne voli sebe....fuj...kako je to ružno za tvrditi.
Dina je napisao/la: 30 okt 2020, 14:51 Ne znam za izgled, samopouzdanje i ostalo, ali ja bih od tebe bježala u RL jer djeluješ grubo, otresito, neljubazno i egoistično... Izvini, ali meni fakat tako djeluješ nekada, barem po postovima, ne kažem da si stvarno takav...

Zašto djelujem tako? Zato što napisem istinu koju ne volite čut? Zato što sam iskren prema sebi i svjestan koliko je glupo tvrditi voli sebe i volit će te neko drugo.
Napiši baš kad si krenula, interesuje me i nemoj ostavljat nedovršeno.
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Max »

Jimmy McNulty je napisao/la: 30 okt 2020, 15:38
Max je napisao/la: 30 okt 2020, 14:50

jest al u k...

Kakve veze strasti u životu imaju sa ovom temom, da li to samo oni koji su strastveni zaslužuju ljubav... ili? Šta...evo ja imam strast za gledanjem ptica i jahanjem konja i ja sam čovjek, a neko koga je život pregazio pa nema vremena misliti o strastima...on još ne zaslužuje ljubav...jebiga nek prvo bude stravstven... nek voli sebe :valja pa će ga volit i neko drugi... neka hvala, ne treba mi ni tad.

naravno da nije svima med i mlijeko...ali u poređenju s onim kroz šta prolazim ja lično mnogima jest...ko kad mi jaran kojem ide sve od ruke žali se na kolegu koji jede bijelo luk na poslu, a ja lično proživljavam pakao svaki dan, dođem kući i odem vrištat u jastuk i isplakat se pa onda pit kafu i tuširat se.

I šta fali predaji...nema ništa nečasno u njoj...borba...borio sam se ja predugo, ko malo ko pa gdje me to tačno dovelo u životu. Kakva borba, pun mi je qrac borbe i nadanja... sve što bih želio jest da me neko zagrli i kaže "e biće ok, posložit će se stvari" ali nemam ni to i onda čitaš kako je to što nisi strastven, što ne voliš sebe bla bla bla...daj ba pusti šupljake, neki ljudi su oduvijek sami i tako im je suđeno ostat...tim ljudima treba pomoć da se pomire s tim a ne punit im glavu glupostima da je ljubav moguća i davati im lažnu nadu.
lejlamo je napisao/la: 30 okt 2020, 14:50 dobro. ti misliš da ne postoji način da osoba poboljša svoje mentalno zdravlje i odnos prema sebi i drugima?
Naravno da postoji ali kakve veze to ima sa temom. Da si hiljadu puta najkvalitetniji na svijetu ako ti je tako suđeno ostat ćeš sam, gledat oko sebe kako svima ide sve od ruke...kako sci imaju nekog za zagrljaj a ti navečer lezi i grli jastuke.

Znači svako ko je ostao sam i ko nije osjetio ljubav...on ne voli sebe....fuj...kako je to ružno za tvrditi.
Dina je napisao/la: 30 okt 2020, 14:51 Ne znam za izgled, samopouzdanje i ostalo, ali ja bih od tebe bježala u RL jer djeluješ grubo, otresito, neljubazno i egoistično... Izvini, ali meni fakat tako djeluješ nekada, barem po postovima, ne kažem da si stvarno takav...

Zašto djelujem tako? Zato što napisem istinu koju ne volite čut? Zato što sam iskren prema sebi i svjestan koliko je glupo tvrditi voli sebe i volit će te neko drugo.
Napiši baš kad si krenula, interesuje me i nemoj ostavljat nedovršeno.
Nisi me razumio
Mislio sam upravo strasti za tim gledanjem ptica npr, ne strast kao ljubav i to...

Ali vidim da je bilo šta napisano tebi uzaludno jer ne prihvataš prijateljske savjete.

Sa ovom temom ja sam završio.
0
Jimmy McNulty
Perspektivni član
Perspektivni član

Prijateljski savjet nije nit će ikada biti: nađi strast i nemoj mislit da je drugima bolje.
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”