Jimmy McNulty je napisao/la: ↑30 okt 2020, 19:36
Da se ne osvrćem ovo za prevare i probleme na poslu, ne da mi se pisati o tome (iako suosjećam sa tobom) jer sam to apsolvirao već jučer na nekom od postova gdje sam opisao kakva iskustva doživljavam svaki dan. Ne bih poželio ni najvećem dušmanu, nešto poput tvog samo lično meni dosta gore ali elem nejse.
I da, znam da svakom baš njegovi problemi djeluju većim i težim nego problemi drugog čovjeka.
Zvuči smiješno, ali da se osvrnem na prvi post...ja čak i zavidim tebi. Zašto? Pa zato što si kroz svoje najveće nedaće imao nekog uz sebe na kraju dana...nekog ko će ti reći ne brini se...nekog ko će te zagrliti...ko će ti dati podršku...nekog ko će biti tu za tebe...nisi bio sam.
Ja sam čitav život izuzev jednog perioda koji je završio ranije ove godine sam. Taman kad sam pomislio kako je i mene sreća pogledala šutnut sam...bio je to kratkokrajni uzlet pred još gori pad nego ikad.
Trenutno prolazim kroz najgori period u životu i nemam nikog uz sebe...nikog...nemam nikog da stane na moju stranu...malo se potrudi da me nasmije...da me ohrabri...da bilo šta uradi za mene makar to bila najmanja sitnica. Žudim za zagrljajem i za malo podrške...a nikad to nisam imao... i to što sam malo imao bolje da nisam...
A bezze sam reagovao...ali vidim kako djevojku kojoj je već 26 a nikog nije imala hrabrite...znam da je surovo reći joj da će vrlo vjerovatna ostat sama čitav život ali to je realnije nego da zavoli sebe i da će onda naići neko...jer vjerovatno neće. Život je takav, ne potrefe se karte svakome... i to je tako. Nema ništa gore nego osobu kojoj se život ne desi hranit lažnim nadama.
Nema potrebe da mi i ti govoris kako cu zavrsiti sama i da me unaprijed svrstavas medju one "forever alone".
Bezveze od mene i molim te oprosti mi. Vjeruj mi da sam se malo pronašao i ako ti šta znači u dijelu koji si boldala nekako sam mislio na sebe, a napisao to što sam napisao.
Izvini još jednom. Siguran sam da ćeš pronaći nekog ko će te voljeti svim svojim bićem. Još si mlada i kako vidim nisi se predala...fortuna nagradi takve.
Jimmy McNulty je napisao/la: ↑30 okt 2020, 20:02
Lažna nada je sve ono što je napisano forumašici Ariel. I bit iskren i svjestan svojih limita nije defetizam...a privuć nekog nisam nikad mogao bez obzira na raspoloženje i faze života u kojima sam se nalazio. I ne pričam o nekoliko mjeseci nego o cijelom desetljeću.
Savjeti mijenjaj posao i okolinu nisu savjeti nego provociranje ali ne krivim tebe ni ostale što to kažu, jebiga svaki dobar film počinje kad glavni lik napusti Zenicu i platu od 800 maraka i ode u Gračanicu na platu od 800 maraka i slučajno dok šeta glavnom džadom sudari se sa prelijepom crvenokosom djevojkom, njoj ispadnu papiri i knjige...osmijeh, smiješak, hu ha, vjenčanje, rozi kadilak, djeca, unuci... ma ide to ko halva
Čuj sad provociranje...
Nije ti lijepo na poslu, prave ti problem, šta da ti kažem drugo?
Ako je tvoj limit, da te maltretiraju na poslu, onda se ispričavam, slovo više neću napisati...
Zakljućujem iz onoga što si napisao ovdje...
Pa godinama vrti jednu te istu pricu,ne mogu da vjerujem..
Bilo je tako likova spuca djevojkama socijalu sve bi mu dale..
E ne znam ja idem sa pretpostavkom da je svako na forumu iskren, jer sam sama uvijek iskrena sto se ozbiljnih tema tice, a ovo je ja mislim jedna od tih tema
Pa godinama vrti jednu te istu pricu,ne mogu da vjerujem..
Bilo je tako likova spuca djevojkama socijalu sve bi mu dale..
E ne znam ja idem sa pretpostavkom da je svako na forumu iskren, jer sam sama uvijek iskrena sto se ozbiljnih tema tice, a ovo je ja mislim jedna od tih tema