In memoriam/ Počivali u miru..
In memoriam/ Počivali u miru..
.. UMRO je Rajko Dujmić.
On je prije nekoliko dana imao tešku prometnu nesreću. Umro je u bolnici.
On je prije nekoliko dana imao tešku prometnu nesreću. Umro je u bolnici.
3
3
Re: Počivali u miru..
Tužna vijest stiže iz glavnog grada Srbije. Isidora Bjelica (52) umrla je u stanu njenih roditelja na Novom Beogradu, nakon duge i teške bolesti.
3
3
Isidora Bjelica?
Ona što je podržavala Miloševićevu politiku?
Ona što je podržavala Miloševićevu politiku?
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Jako teska osoba "za provaliti". Poznati su njeni fasisticki istupi, ali bilo je i puno drugacijih reakcija.
Ali ipak, mislim da Aleksandar zna bolje:
Pisac Aleksandar Hemon u svome djelu "Knjiga mojih života" pisao je o ovom događaju, koji je na njega ostavio traumatičan i neizbrisiv trag. Evo šta je Hemon napisao na kraju poglavlja u kojem se bavio "fašističkim rođendanom" u stanu slavljenice, sada već pokojne Isidore Bjelice.
"Još dugo su me proganjale sumnje u istinitost cijele priče. Nije bilo od pomoći to što je Isidora, sada u Beogradu, na kraju postala iskreni, neskriveni fašista. Devedesetih godina Beograd je bio plodno tlo za najotrovniji oblik fašizma, a ona se tu osjećala kao kod kuće. Imala je javne performanse u kojima se slavila bogata tradicija srpskog fašizma. Furala je s likom koji će postati vođa grupe srpskih dobrovoljaca, koljača i silovatelja poznate kao 'Beli Orlovi' (riječ je o Dragoslavu Bokanu, koji je i danas aktivan i javno prisutan propagandist srpskog fašizma, op. 'SB') i koja je tokom rata djelovala u Hrvatskoj i Bosni. Kasnije će napisati memoare pod naslovom 'Verenica ranog zločinca'. Naše prijateljstvo odavno je bilo prestalo, ali se nisam mogao prestati pitati šta se desilo, možda se ideja o fašističkoj zabavi začela u fašističkom dijelu njene ličnosti, meni tada nepoznatom..."
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
isidora mi je bila jako zanimljiva ličnost. povremeno bih bacila oko na njezine istupe u javnosti, pročitala sam i dvije-tri knjige koje je napisala.
posebno me zanimalo njezino nošenje sa teškom bolešću..stekla sam dojam da je pravi hipersenzibilac, osoba koja sve duboko proživljava... načitanost, iskustva koja je sticala putovanjima i druženjima sa intelektualcima, poznatim osobama i sl. uticali su na to da ima šta da kaže...
određeni politički stavovi jesu diskutabilni, ali nisam ulazila u detalje...i ta proslava osamnaestog rođendana koja joj se spočitava meni je nigdje veze....svi prisutni su više zaslužni za taj dojam od nje same...djeteta od 18 godina...
uglavnom, živopisan lik....meni skroz simpa.
posebno me zanimalo njezino nošenje sa teškom bolešću..stekla sam dojam da je pravi hipersenzibilac, osoba koja sve duboko proživljava... načitanost, iskustva koja je sticala putovanjima i druženjima sa intelektualcima, poznatim osobama i sl. uticali su na to da ima šta da kaže...
određeni politički stavovi jesu diskutabilni, ali nisam ulazila u detalje...i ta proslava osamnaestog rođendana koja joj se spočitava meni je nigdje veze....svi prisutni su više zaslužni za taj dojam od nje same...djeteta od 18 godina...
uglavnom, živopisan lik....meni skroz simpa.
1
1
Bjelicu niti sam čitao niti mislim čitati.
Šta sad trebam reći “počivala u miru”? Rest in peace? Neka puši q-ratz, i meni je pola rodbine pobijeno da bi ona izdala knjigu, jebala je knjiga.
Šta sad trebam reći “počivala u miru”? Rest in peace? Neka puši q-ratz, i meni je pola rodbine pobijeno da bi ona izdala knjigu, jebala je knjiga.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
Zanimljiv komentar. Zao mi je cuti o stradanju tvoje rodbine.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Doktor Muhamed al Mashaali preselio je u svom voljenom Egiptu gdje je 50 godina besplatno liječio siromašne gradjane, i bio poznat kao Doktor siromašnih.
Allahumme inni Mohammed fii zimmetike ve habli dživarike fekihii min fitnetil-kabri ve ‘azabin-nari. Ve ente ehlul-vefaa’i vel-hakki, fagfir lehu verhamhu , Inneke entel-gafuurur-rahiim!
Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un .
4
2
2
2
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Jedan od najdražih glumaca. Baš mi ga je žao 
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
jedan od najljepsih vokala bivse Yu :( .. pokoj mu dusi
0
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth

1
2