Kako živjeti s Covid 19
Re: Kako živjeti s Covid 19
Kod mene je podstanar odmah na početku ovoga, u martu, dobio otkaz i odselio... Fin momak, nisam nikada bila mirnija nego s njim.
Prije sedmicu me zove, pita je li stan slobodan, opet je našao posao, doduše, potpisao na tri mjeseca pa će vidjeti dalje...
Prije sedmicu me zove, pita je li stan slobodan, opet je našao posao, doduše, potpisao na tri mjeseca pa će vidjeti dalje...
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Sto se tice ovih koji iznajmljuju, u Kanadi je jos od marta zabranjena deložacija, u svim provincijama, cini mi se, bez obzira da li iznajmljujes stan ili poslovni prostor za male biznise.
Za poslovne prostore, federalna vlada placa 50% iznajmljivacima prostora. Opet, vjerovatno mnogi, nisu bili u stanju da plate, i predvidja se da ce nastati veliki talas delozacija kad se opet dozvole.
Kako ce sudovi gledati na to, pitanje je.
Za poslovne prostore, federalna vlada placa 50% iznajmljivacima prostora. Opet, vjerovatno mnogi, nisu bili u stanju da plate, i predvidja se da ce nastati veliki talas delozacija kad se opet dozvole.
Kako ce sudovi gledati na to, pitanje je.
1
1
Čitam kako silne poticaje vlada Hrvatske dodjeljuje privredi. Apsolutno su odlučni da sačuvaju sva radna mjesta u zimskim periodu. Skraćeno radno vrijeme će uvoditi po potrebi, npr ako radnik radi 2 dana, poslodavac će od države dobiti naknadu za preostala 3 dana i bit će oslobodjen doprinosa na ime radnika.
0
EU daje milijarde...Iskra je napisao/la: ↑23 okt 2020, 10:46 Čitam kako silne poticaje vlada Hrvatske dodjeljuje privredi. Apsolutno su odlučni da sačuvaju sva radna mjesta u zimskim periodu. Skraćeno radno vrijeme će uvoditi po potrebi, npr ako radnik radi 2 dana, poslodavac će od države dobiti naknadu za preostala 3 dana i bit će oslobodjen doprinosa na ime radnika.
U ovom paketu cca 100 milijardi svim članicama...
Slovenija do sad cca 5 milijardi dobila..
Ali nemam dobar osjećaj, kad samo tako olako daju...
0
Evo u sanduce zakacise flajere....predizborna kampanja. Baš čitam....pozivaju se gradjani tad i tad na predizborni skup te i te stranke...govorit će taj i taj....okrecem prevrcem...ama da negdje ima bar upozorenje, maske, distanca....
Nevjerojatno!
Pa je li ovaj narod toliko glup i neobrazovani, toliko nesvjestan!
Nevjerojatno!
Pa je li ovaj narod toliko glup i neobrazovani, toliko nesvjestan!
1
1
Iskra, kod mene, u prizemlju zgrade, ima popularan lounge bar... Malo je reci da je sinoc bio krcat 
Imaju i nargilu...
Jos vazda krse odredbe o jacini zvuka, muzika je nenormalno glasna, ja na trecem spratu ne mogu zaspati od buke...
Razumijem da je to biznis, i da se ljudi zele druziti, ali bas onako, bez ikakve distance i zastite...
A onda djecu posalju kuci na on line nastavu...
Imaju i nargilu...
Jos vazda krse odredbe o jacini zvuka, muzika je nenormalno glasna, ja na trecem spratu ne mogu zaspati od buke...
Razumijem da je to biznis, i da se ljudi zele druziti, ali bas onako, bez ikakve distance i zastite...
3
2
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Dina je napisao/la: ↑23 okt 2020, 14:16 Iskra, kod mene, u prizemlju zgrade, ima popularan lounge bar... Malo je reci da je sinoc bio krcat
Imaju i nargilu...
A što ih ne prijavis? Vjeruj da bih Ja to učinila. Mene takve stvari ljute. Znači ja se odričem društvenog života iz straha da zarazu ne prenesem prvo na redu i nanu a na koncu i na bilo koga...slažem trud dakle...a neko sav taj trud baca u vodu jer dopušta takva okupljanja.
0
Prijavljuju drugi ljudi, to je 5 min od MUPa... Plate kaznu i nastave po starom...Iskra je napisao/la: ↑24 okt 2020, 12:09Dina je napisao/la: ↑23 okt 2020, 14:16 Iskra, kod mene, u prizemlju zgrade, ima popularan lounge bar... Malo je reci da je sinoc bio krcat
Imaju i nargilu...
A što ih ne prijavis? Vjeruj da bih Ja to učinila. Mene takve stvari ljute. Znači ja se odričem društvenog života iz straha da zarazu ne prenesem prvo na redu i nanu a na koncu i na bilo koga...slažem trud dakle...a neko sav taj trud baca u vodu jer dopušta takva okupljanja.
0
Dina je napisao/la: ↑24 okt 2020, 12:13Prijavljuju drugi ljudi, to je 5 min od MUPa... Plate kaznu i nastave po starom...Iskra je napisao/la: ↑24 okt 2020, 12:09
:smaja
0
Čitam razne nebuloze , ne ovdje naravno , pa zaista ne vjerujem kako.ljudi olako sebi daju za pravo da komentiraju nešto o čemu ne znaju. Pa šteta koju tako učine ne zaostaje mnogo za štetom.koju nam svima radi korona.
Zaista želim da kažem, da svi moramo dobro da razmislimo. Svi. Pitanje borbe s koronom je pitanje kolektivne i pojedinačne svijesti o istoj. Odgovornost prema društvu i zajednici počinje odgovornošću i brigom za vlastito zdravlje.. Pri ovome prvenstveno mislim.na nas koji smo mladi i zdravi. Targetirani smo kao prenosnici i to zaista i jesmo, što će reći da trenutna situacija u zemlji pada na nas račun. Nemojte misliti nema.korone, nemojte misliti neće mene, nemojte misliti "ma hajd"...Hoće. I mene i tebe I 5. I 10...Mislim I na ljude koji nisu zdravi, koji su kroničari, kojima.ako im.prenesemo virus možemo oduzeti život. To je realnost. Nije "ubleha" i nije mit.
O.stanju u zdravstvu zaista ne treba ni govoriti, svi znamo da ja katastrofa. Šta ćemo sa pacijentima kojima.tek treba da se dijagnosticira bolest npr? I za njih smo indirektno odgovorni.
Svako od nas, baš svako, treba da poštuje preporuke, nosite masku, držite distancu, strpimo se od izlazaka i grupnih okupljanja maximalno vise što možemo. To je jedini način da pokušamo ovu zvijer staviti pod kakvu takvu kontrolu. Čitam, Markel izjavila da gube kontrolu nad virusom, najavlju djelomično lockdown ...a sta cemo mi? Šta nas čeka? Ne smijem ni da mislim.
Danas u K Sarajevo rekordan broj zaraženih. A zima.jos ni počela.nije. Još nije kasno za ojačati imunitet, pazite sta jedete, hrana je gorivo, hrana je lijek... dok je ovih sunčanih dana izadjite u šetnju, relaksirajte se u prirodi...sve to će pomoći kod eventualne zaraze. Još jednom vas molim...maksimalna individualna odgovornost. Radi vas samih, radi ljudi koje volite i koji vas vole i na koncu radi zajednice u kojoj živite.
Zaista želim da kažem, da svi moramo dobro da razmislimo. Svi. Pitanje borbe s koronom je pitanje kolektivne i pojedinačne svijesti o istoj. Odgovornost prema društvu i zajednici počinje odgovornošću i brigom za vlastito zdravlje.. Pri ovome prvenstveno mislim.na nas koji smo mladi i zdravi. Targetirani smo kao prenosnici i to zaista i jesmo, što će reći da trenutna situacija u zemlji pada na nas račun. Nemojte misliti nema.korone, nemojte misliti neće mene, nemojte misliti "ma hajd"...Hoće. I mene i tebe I 5. I 10...Mislim I na ljude koji nisu zdravi, koji su kroničari, kojima.ako im.prenesemo virus možemo oduzeti život. To je realnost. Nije "ubleha" i nije mit.
O.stanju u zdravstvu zaista ne treba ni govoriti, svi znamo da ja katastrofa. Šta ćemo sa pacijentima kojima.tek treba da se dijagnosticira bolest npr? I za njih smo indirektno odgovorni.
Svako od nas, baš svako, treba da poštuje preporuke, nosite masku, držite distancu, strpimo se od izlazaka i grupnih okupljanja maximalno vise što možemo. To je jedini način da pokušamo ovu zvijer staviti pod kakvu takvu kontrolu. Čitam, Markel izjavila da gube kontrolu nad virusom, najavlju djelomično lockdown ...a sta cemo mi? Šta nas čeka? Ne smijem ni da mislim.
Danas u K Sarajevo rekordan broj zaraženih. A zima.jos ni počela.nije. Još nije kasno za ojačati imunitet, pazite sta jedete, hrana je gorivo, hrana je lijek... dok je ovih sunčanih dana izadjite u šetnju, relaksirajte se u prirodi...sve to će pomoći kod eventualne zaraze. Još jednom vas molim...maksimalna individualna odgovornost. Radi vas samih, radi ljudi koje volite i koji vas vole i na koncu radi zajednice u kojoj živite.
2
2
Genijalno
U Crnoj Gori masovno ljube i pipaju mrtvog Amfilohija, imao je koronu
Index Vijesti

Foto: EPA
MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, pred nekoliko tisuća vjernika i uz izravan prijenos na crnogorskom javnom servisu RTCG.
Mitropolit SPC-a u Crnoj Gori Amfilohije (83) preminuo je 30. listopada od posljedica koje je na njegovo zdravlje ostavio covid-19.
Na pokopu se okupilo više tisuća ljudi, a mnogi su željeli dodirnuti ili poljubiti mrtvog Amfilohija.
Tako su se ljudi tiskali pokraj mrtvog tijela, dirali ga rukama, ljubili te podizali djecu da ga i ona mogu poljubiti.
Index Vijesti

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Amfilohije sahranjen je u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, pred nekoliko tisuća vjernika i uz izravan prijenos na crnogorskom javnom servisu RTCG.
Mitropolit SPC-a u Crnoj Gori Amfilohije (83) preminuo je 30. listopada od posljedica koje je na njegovo zdravlje ostavio covid-19.
Na pokopu se okupilo više tisuća ljudi, a mnogi su željeli dodirnuti ili poljubiti mrtvog Amfilohija.
Tako su se ljudi tiskali pokraj mrtvog tijela, dirali ga rukama, ljubili te podizali djecu da ga i ona mogu poljubiti.
2
2
Yebem ti život, koji su ovo kreteni....storm je napisao/la: ↑01 nov 2020, 21:05 Genijalno![]()
Index Vijesti
I ono se čudi što je situacija kao q-rac na Balkanu...
Po pitanju Amfilohija, 30 godina prekasno je umro. Ne znam kako je njegovu smrt njegov prijatelj Radovan Karadžić primio... Ma zapravo boli me neka stvar.
3
1
2
2
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
I ne čudi... Srbovanje do kraja, pa kako bilo... SuludoOmmadawn je napisao/la: ↑02 nov 2020, 06:37Yebem ti život, koji su ovo kreteni....storm je napisao/la: ↑01 nov 2020, 21:05 Genijalno![]()
Index Vijesti
I ono se čudi što je situacija kao q-rac na Balkanu...
Po pitanju Amfilohija, 30 godina prekasno je umro. Ne znam kako je njegovu smrt njegov prijatelj Radovan Karadžić primio... Ma zapravo boli me neka stvar.
2
2
E sad patoloska klinika vise nema izgovor da ne radi covid obdukcije
Kad ovi ljube kovid kadaver mogu i oni obducirati
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10623
Neka su im nebesa na pomoći, ljudski leš i nema baš ugodan miris.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”