Oči-ogledalo duše
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
Oči-ogledalo duše
poznata izreka.
slažete li se?
na temu me podstaklo jutrošnje postavljanje selfija....prvo na šta obratim pažnju su oči...boja, oblik, pogled i energija koju daju licu i osobi sa slike...
inače, kod ljudi, pa i životinja, najviše pažnje obraćam na oči i pogled.
na temu možemo gledati sa religijskog aspekta, psihološkog, ali i našeg, iskustvenog viđenja.....
ima li išta što možemo vidjeti u očima? kako gledate na različite boje očiju? ima li ikakvo značenje za vas?
slažete li se?
na temu me podstaklo jutrošnje postavljanje selfija....prvo na šta obratim pažnju su oči...boja, oblik, pogled i energija koju daju licu i osobi sa slike...
inače, kod ljudi, pa i životinja, najviše pažnje obraćam na oči i pogled.
na temu možemo gledati sa religijskog aspekta, psihološkog, ali i našeg, iskustvenog viđenja.....
ima li išta što možemo vidjeti u očima? kako gledate na različite boje očiju? ima li ikakvo značenje za vas?
3
3
Re: Oči-ogledalo duše
Hoćemo li to imati posebnu temu za fotke očiju 
2
1
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- lejlamo
- Komorebi

Oci govore mnogo toga o nama.I to kako mozemo da ljude procitamo koliko su iskreni.
Ja svaki put dok razgovaram s nekim gledam u oci,odmah se moze vidjeti dali nesto mulja ili laze
Ima ona izreka...Ne citaj s usana.Usne izgovore stotinu lazi.Citaj iz ociju,oci ispricaju stotinu Istina.
Ja svaki put dok razgovaram s nekim gledam u oci,odmah se moze vidjeti dali nesto mulja ili laze
Ima ona izreka...Ne citaj s usana.Usne izgovore stotinu lazi.Citaj iz ociju,oci ispricaju stotinu Istina.
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
A ti imas plave oke
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25327
Jesam li ja jedini koji ne vidi nista u ocima ?
3
3
abysmal depths are flooded
Ja volim kad oči zacakle..
onda tek sve kažu. 
Pravim te od zvezdica
što na nebu sijaju
mislim, to su oci tvoje
još me gledaju.

Pravim te od zvezdica
što na nebu sijaju
mislim, to su oci tvoje
još me gledaju.
3
3
- lejlamo
- Komorebi

- lejlamo
- Komorebi

- lejlamo
- Komorebi

Tek sada sa maskama, volim bas gledati i tražiti te oči koje cakle, oči koje se smiješe.. ima ih.. stvarno...
One nikad ne lažu..
2
1
1
1
oci fakat jesu ogledalo duse, kod ovog lika se iz aviona vide lose namjere. .... uh, kako me iznervirala ova tuka sto ga nije odmah skontala vec je nasjela na šuplju

ja se inače uživim kad gledam film

ja se inače uživim kad gledam film

4
1
3
3
- lejlamo
- Komorebi

Aaaa, vidjela si fotku, tamo?
Kod mene su šućmuraste - jel se tako kaže?! Ono, zavisno od svjetla - plave, sive ili zelene...
Ne smijem ni pitati šta to znači
On topic...
Naravno da pogled puno toga govori, ja imam problem da kada neko ono baš intenzivno bulji u mene, počnem crveniti
A onda mi bude neugodno pa zbog toga nastavim se dalje crveniti :face
0
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.