Ja jesam tip koji vise voli slusati druge dok pricaju, ono nije mi problem, volim cuti drugu stranu, ali bude nekad bas ruzno i nekulturno kad ti ne mozes doci do rijeci da nesto kazes (nisu svi bili takvi ali vecina jeste), a ja nisam tip da kazem hej stani malo da ja koju prozborim dosta si ti pricao
Da li je i zašto teško naći srodnu dušu?
Re: Da li je i zašto teško naći srodnu dušu?
0
Znam da putuješ. Što se mene tiče, potreban i dovoljan uslov.vjesticanametli je napisao/la: ↑11 nov 2020, 23:32Bome ja nisam u filmukako kome i zavisi sta ocekujes.....
0
Hajde, barem si naučila o automobilima sve šta treba...Ariel je napisao/la: ↑11 nov 2020, 23:33Ja jesam tip koji vise voli slusati druge dok pricaju, ono nije mi problem, volim cuti drugu stranu, ali bude nekad bas ruzno i nekulturno kad ti ne mozes doci do rijeci da nesto kazes (nisu svi bili takvi ali vecina jeste), a ja nisam tip da kazem hej stani malo da ja koju prozborim dosta si ti pricao![]()
1
1
Grijesis,jako dobrih dusa je ovdje ako nista drugo
3
3
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
sam sam dok te ljubi drugi neko
ti si sad za mene samo san
ti si sad za mene samo san
1
1
1811
Tema uopće ne govori o traženju srodne duše na forumu niti na društvenim mrežama, bar je ja tako zamislila nisam.
Forum groblje?
0
Pa forum je tehnička igračka koja radi na struju. Svi smo mi na forumu virtualni, struja.
Ako struja ima dušu, onda griješim.
0
Vjerujem da je ponešto i u vlastitom stavu i odnosu prema forumasima.
1
1
O tome i govorim. Teško je forumaše posmatrati kao ljude jer su avatari. Naravno, drugo je za one koje neko poznaje u stvarnom životu. Ali neko ko je samo protok elektrona, i uz to ne koristi svoj stvarni identitet (ime i prezime) nego pseudonim teško je posmatrati kao stvarnu osobu.
Pa ako nekome kažem "budalo" nisam to rekao toj osobi nego njegovom avataru. Ili kada meni neko kaže "budalo", niej rekao meni nego nekom sandemanu koji, u stvari, ne postoji.
Naravno, teoretski je to lako, sa druge strane naš ego je dovoljno velik da se mi smatramo istom osobom i u stvarnom životu i na forumu. Pa nas naljuti kada nam neko uvrijedi pseudonim...
A najgore je to ako naši avatari i pseudonimi opisuju šta mislimo i želimo da jesmo a ne šta jesmo. Pa nas onda vrijeđa šta nam drugi kažu na forumu jer vrijeđaju ono šta mislimo da jesmo.
A pravila foruma budu prave diktature, stroža nego u stvarnom životu. Što mi je poprilično glupo.
Sve ove virtualne društvene mreže, bilo instagrami bilo forumi, nisu zdrave.
0
Ne bih se složila s tobom. Ja forumase promatram kao individue, svakog za sebe, i nikog ne stavljam.u isti koš i to mi je apsolutno ispravan stav. Istina...ne zalazim ni u čiju intimu, niti me takve st ari zanimaju. Svoj stav formiram isključivo prema.onome šta pišu i kakva mišljenja iznose i jedino mi je to relevantno. Rekla Kazala je.jikada nije zanimalo.Sandeman je napisao/la: ↑12 nov 2020, 13:49O tome i govorim. Teško je forumaše posmatrati kao ljude jer su avatari. Naravno, drugo je za one koje neko poznaje u stvarnom životu. Ali neko ko je samo protok elektrona, i uz to ne koristi svoj stvarni identitet (ime i prezime) nego pseudonim teško je posmatrati kao stvarnu osobu.
Pa ako nekome kažem "budalo" nisam to rekao toj osobi nego njegovom avataru. Ili kada meni neko kaže "budalo", niej rekao meni nego nekom sandemanu koji, u stvari, ne postoji.
Naravno, teoretski je to lako, sa druge strane naš ego je dovoljno velik da se mi smatramo istom osobom i u stvarnom životu i na forumu. Pa nas naljuti kada nam neko uvrijedi pseudonim...
A najgore je to ako naši avatari i pseudonimi opisuju šta mislimo i želimo da jesmo a ne šta jesmo. Pa nas onda vrijeđa šta nam drugi kažu na forumu jer vrijeđaju ono šta mislimo da jesmo.
A pravila foruma budu prave diktature, stroža nego u stvarnom životu. Što mi je poprilično glupo.
Sve ove virtualne društvene mreže, bilo instagrami bilo forumi, nisu zdravi.
Suprotno od tebe ja sam se posvjedočila i uvjerila da itekako ovdje postoje dobre duše.
0
One forumaše koje znam lično, to jeste onu jednu forumašicu koju znam u stvarnom životu mogu posvjedočiti da je dobra duša. Ai zato što je znam u stvarnom životu. Ostale forumaše, osim sa jednim izuzetkom ali to je duga priča, posmatram kao avatare, ne kao osobe.
Svako ima pravo na svoje.
0
Sandeman je napisao/la: ↑12 nov 2020, 13:49O tome i govorim. Teško je forumaše posmatrati kao ljude jer su avatari. Naravno, drugo je za one koje neko poznaje u stvarnom životu. Ali neko ko je samo protok elektrona, i uz to ne koristi svoj stvarni identitet (ime i prezime) nego pseudonim teško je posmatrati kao stvarnu osobu.
Boga ti...stavit o meni govori moj avatar?
Avatare valjda biramo po sličnom senzibilitetu a ne.po neostvarenim ambicijama.
0
Zadnja izmjena: Iskra, dana/u 12 nov 2020, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.
Da imam takvo mišljenje o forumima, ne bih se nikada ulogirala ni na jedan... Nijednom.Sandeman je napisao/la: ↑12 nov 2020, 13:49O tome i govorim. Teško je forumaše posmatrati kao ljude jer su avatari. Naravno, drugo je za one koje neko poznaje u stvarnom životu. Ali neko ko je samo protok elektrona, i uz to ne koristi svoj stvarni identitet (ime i prezime) nego pseudonim teško je posmatrati kao stvarnu osobu.
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Sandeman je napisao/la: ↑12 nov 2020, 14:01 One forumaše koje znam lično, to jeste onu jednu forumašicu koju znam u stvarnom životu mogu posvjedočiti da je dobra duša. Ai zato što je znam u stvarnom životu. Ostale forumaše, osim sa jednim izuzetkom ali to je duga priča, posmatram kao avatare, ne kao osobe.
Uostalom, zašto je potrebno ulaziti u fenomen duše da bismo komunicirali na forumu? Zar to nije zadiranje u intimu i klasifikacija prema površnim informacijama?
0
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25305
Dakle ja sam avatar. Ako nista saznao sam ko sam hehe.
2
2
abysmal depths are flooded
Sto pisem ovdje,takav sam i u stvarnosti.
Ne vjerujem da i ostali imaju svoj neki alter ego ovdje,mozda neki
Ne vjerujem da i ostali imaju svoj neki alter ego ovdje,mozda neki
1
1
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Kao prvo, ne ide podpitanje/anketa uz naslov/pitanje teme. Zasto? Jer srodna dusa ne znaci nuzno partnera/ljubavnika.
Cak sta vise, rjetko se desava da nekome bas partner bude i srodna dusa. To moze bit i prijatelj, brat i ko god, nevezano za ljubav/vezu.
I ne bih rekla da je bas tesko "naci" srodnu dusu jer ne vjerujem da to neko bas i trazi. Osim ako pogresno misli pa povezuje ljubav sa tim. Neke stvari il se dese il se ne dese. Isto i sa srodnim dusama. Mozda je to neko, kog znate citav zivot, mozda je to osoba sa kojom ste samo jednom slucajno uspjeli da popricate i izmjenite misljenje.
A sto se partnera tice. To je jos najlakse. Naci partnera, mislim. Al naci dobrog, e to je vec nesto sasvim drugo. O "pravom" ne bih da gubim rijeci jer svaki je pravi do onog momenta kad to vise nije.
Cak sta vise, rjetko se desava da nekome bas partner bude i srodna dusa. To moze bit i prijatelj, brat i ko god, nevezano za ljubav/vezu.
I ne bih rekla da je bas tesko "naci" srodnu dusu jer ne vjerujem da to neko bas i trazi. Osim ako pogresno misli pa povezuje ljubav sa tim. Neke stvari il se dese il se ne dese. Isto i sa srodnim dusama. Mozda je to neko, kog znate citav zivot, mozda je to osoba sa kojom ste samo jednom slucajno uspjeli da popricate i izmjenite misljenje.
A sto se partnera tice. To je jos najlakse. Naci partnera, mislim. Al naci dobrog, e to je vec nesto sasvim drugo. O "pravom" ne bih da gubim rijeci jer svaki je pravi do onog momenta kad to vise nije.
2
2