Žena u islamu

Vjeroispovijesti, i smisao...
blinkonce
Reactions:

Re: Žena u islamu

Post Postao/la blinkonce »

storm je napisao/la: 12 aug 2020, 19:36 Barem na religiji malo pristojnosti :ok
Kome to kazes?
blinkonce
Reactions:

Pitam u smislu da ako su jednaki on nema pravu nju udariti... izvinjavam se ako je drugacije zvucalo, nije mi namjera bila
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37835

Post Postao/la dmr »

Kako nema kad pise da ima? :hm
0
make your move :damir
blinkonce
Reactions:

dmr je napisao/la: 12 aug 2020, 19:43 Kako nema kad pise da ima? :hm
Pa Iskra kaze da su muskarac i zena jednaki.

I koji su tu uopste situacije kad bi muz udario zenu, tj. kad je dozvoljeno?
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 220

Post Postao/la Insomnia »

Pa pise ti. Kad postane neposlusna. Prvo je upozoris. Pa ne spavas sa njom pa ako nastavi
0
blinkonce
Reactions:

Insomnia je napisao/la: 12 aug 2020, 19:49 Pa pise ti. Kad postane neposlusna. Prvo je upozoris. Pa ne spavas sa njom pa ako nastavi
Kako neposlusna? Ne ocisti kucu, ne skuha? Sta?
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član

Pa kako god
0
blinkonce
Reactions:

Sto drugi nista ne pisu na tu temu... ali hvala Insomnia 🙂
storm
Administrator
Reactions: 38080

Post Postao/la storm »

blinkonce je napisao/la: 12 aug 2020, 19:40
Kome to kazes?
Nije tebe ništa išlo :ok
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

blinkonce je napisao/la: 12 aug 2020, 19:45

...
2
2 slika
1811
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

blinkonce je napisao/la: 12 aug 2020, 19:45

Ne postoji situacija kad je dozvoljeno udariti ženu. Kuran i šerijatska pravila u arapskim zemljama i ovom novo otkrivenom islamu tumače muškarci šovinisti. (Najblaže rečeno)
Dakle, umjesto da šerijatska pravila prilagode današnjici i vremenu, oni ih tumače selektivno i vade iz konteksta Kurana i Hadisa i prilagođavaju svojim potrebama. Pa tako normalno je da oni lumpuju, piju, provode se u vanbračnim vezama, a žene kamenuje rulja do smrti radi banalnosti.
No to ne prepisuje Islam i Kuran, nego "slobodni interpretatori", koji imaju korist od toga.
0
A sad adio :sara
blinkonce
Reactions:

Ja sad ne znam ko je u pravu ovdje... zbunjena sam sad
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član

Jesi to upravo negirala Kur’an?
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

„A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!…“
0
1811
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Taman se sjetih da sam rekao da cu obrazloziti ostatak pitanja...kad, imam sta i vidjeti. Ovdje @insomnia objasnjava islam. Dovoljno receno. Ne znam sta su ti primarni hobiji, koja polja znanja te interesuju, ali ti ovde eventualno mozes pitati nekoga, posto su ti zakljucci plitki kao opanci.

Prije par godina, bio sam moderator na jednom forumu, gdje sam zaista pokusavao da PDF "Religija" drzim aktivnim i da odgovorim svima, na svako moguce pitanje, ako sam u stanju. I tamo je bio jedan clan, kojeg je islam interesovao tek toliko da provocira. Postavljao bi pitanja, ja odgovarao. Kada dobije mnogo detaljan i dobro "potkovan" odgovor, on bi jednostavno samo ustanovio nesto sasvim nevezano za to, i trazio odgovor na to. Uopste se ne bi osvrcao na moj prethodni odgovor... i tako, proslo je jedno vrijeme, on tako, a ja kao najveci mazohista. Uglavnom, nisam vise mogao...

Evo sada, umjesto zavrsetka odgovora na pitanje koje nisam u cjelini odgovorio, da vam ispricam vic (nebitno je ako ste culi za njega), koji ce vam reci umjesto mene, kako mislim dalje na ovom forumu...

--------------------------------------------------------------------------------

Dodje zeko medi da se pozali da ga je vuk istukao.

Kaze medo "nije problem, sad cu ja njemu da oderem kozu".

Kaze zeko,"nemoj bas bez ikakvog razloga da ispadne, znace da je zbog mene, pa mi se moze osvetiti. Nego, ti njega pitaj ima li kapu, nikad je nema, pa kao to neka te naljuti i dadni mu.

"Dobro", kaze medo.

Tako i bi. Srete medo vuka i pita ga "vuce, a gdje ti je kapa?". Vuk: "Ne nosim ja kapu". I dobi vuk debelo zbog toga

Rece medo zeki da je odradio sve, ali zeki se osladilo, pa nagovara medu da ga jos namlati opet. Pita medo: "A sta da sada bude razlog"?

Kaze zeko,"trazi mu cigaru a posto on ne pusi, nece je imati, pa neka ispadne da si ga prebio radi tog". "Dobro", kaze medo.

Tako i bi. Srete medo vuka i pita ga cigaru, ovaj kaze,"ne pusim, majke mi". Medo odmah stane da ga bije i govori kako "ima da ima kad on trazi".

Rece medo zeki sta je napravio. Zeko sretan, ali, ipak pita medu da ga bar jos jednom prebije. "Nema problema, samo sta cu mu ovaj put reci"? Kaze zeko (ne znajuci da je vuk pratio medu i da ih je slusao iz obliznjeg grma). Kaze zeko,"trazi opet cigaru". "Ako bude imao, reci da pusis samo Camel, ako bude imao, trazi onda i upaljac, a ako slucajno i to bude imao, reci da palis samo Zippo-om". Nece moci biti spreman na sve to".

Vuk se odmah dadne u trk i sve to ponabavlja i sjedne kraj potoka. Eto ti mede, sav nervozan, iz ociju mu se vidi da je prebijanje vec izvjesno.

-"Imas li cigaru, vucino?"
-"Imam medo!"
-"Ja pusim samo Camel."
-"Evo Camel medo moj!"
-Takodjer, cigare palim iskljucivo sa Zippo upaljacem..."
-Evo, Zippo!

Gleda medo onako mrko...ali pomalo i zbunjeno.

Kad, poslije duze sutnje ce medo: "Aaaaa... a gdje ti je kapa, vuce???"

Na pada mi na pamet da glumim vuka iz ovog vica. Na ovom PDF, kao i na svakom drugom, trudicu se koliko i ostali. Svi vi znate ponesto, pa vas molim da na mnoga pitanja (koja se usput i nagomilaju, a niko od nas nije ovdje 24/7) i vi date odgovor, ukoliko ga znate .

@Iskra, hvala ti na doprinosu koji si dala svojim odgovorima na neka od pitanja. Eh, sad se moram vratiti nekoliko stranica nazad jer sam na jedno pitanje htio da odgovorim, ali tek poslije ovog mog "kukanja"....
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
blinkonce
Reactions:

Moze li nekad na nekim temama bez zezancije?
Insomnia
Perspektivni član
Perspektivni član

Al standardni profil. Ona. Neudata, nepokrivena, ne klanja, zivi na zapadu. Istovremeno se stidi i ponosi sto je muslimanka. Pokusava sad citavom svijetu dokazati kako je islam pozitivan prema zenama. Da zivis u doba hadisa i ashaba do aksama bi fasovala kamen u slijepo oko
0
Odgovori

Natrag na “Religija”