Brak
Re: Brak
Brak... jah....
Uzimanje, davanje, odricanje, postizanje.
Nekad ona meni digne zivac, nekad ja njoj.
Ali mogu sa sigurnoscu reci (a to ce mnogi potvrditi) da je ucinila dosta toga da poradim na sebi i budem bolja osoba.
Jedno drugom podrska i oslonac, i kad je tesko i kad je dobro.
Razliciti smo u mnogim stvarima ali su nam svjetonazori isti.
Uzimanje, davanje, odricanje, postizanje.
Nekad ona meni digne zivac, nekad ja njoj.
Ali mogu sa sigurnoscu reci (a to ce mnogi potvrditi) da je ucinila dosta toga da poradim na sebi i budem bolja osoba.
Jedno drugom podrska i oslonac, i kad je tesko i kad je dobro.
Razliciti smo u mnogim stvarima ali su nam svjetonazori isti.
6
2
4
4
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Meni je isto dobar pokazatelj to da li smo s nekim bolji, bolja verzija nas samih, da li iz nas izvlači ono najbolje 
6
4
2
2
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Zašto...
Sve što napišem je dobronamjerno, naravno sa mog zornog kuta...
Ako nije, radije šutim...
0
Brak je institucija. Bunker. Sigurna soba.
Tesko ga je razbiti izvana. Ali, njegovo rusenje najcesce dolazi iznutra. Najcesce zbog neutvrdjenih osnovnih svjetonazora i sl. Sve je lijepo dok se par "zabavlja" i pricaju najcesce o stvarima u kojima se slazu. Traze ono sto ih spaja. Medjutim, potrebno je podobro da se sagledaju sve muguce "sitnice", koje ce se pojaviti u braku. A ima ih nebrojeno mnogo, kojih se najcesce niko i ne sjeti dok ne udje u brak.
Uglavnom, medjusobna potpora u svemu je kljucna. Svi se mi mijenjamo kako prolaze godine. Te sitne promjene se ne smiju shvatiti na nacin, da se neko "pokvario". Jednostavno, osoba moze malo da se promijeni, iz raznih razloga. To ne smije biti "dealbreaker", osim ako je ta promjena toliko drasticna, da ucini daljnji suzivot nemogucim.
Ja sam se promijenio u nekim segmentima zivota, pa bar "saku puta". Uvijek sam nailazio na prihvatanje i razumijevanje. Na sto ja, naravno, nisam ostao ravnodusan. Na meni svojsten nacin, nalazio sam nacin da pokazem da sam zahvalan.
I evo, 22 godine u braku (da, ozenio sam se mlad), on je daleko od toga da se "nekako drzi". Naprotiv. Cvrst je kao stijena.
Tesko ga je razbiti izvana. Ali, njegovo rusenje najcesce dolazi iznutra. Najcesce zbog neutvrdjenih osnovnih svjetonazora i sl. Sve je lijepo dok se par "zabavlja" i pricaju najcesce o stvarima u kojima se slazu. Traze ono sto ih spaja. Medjutim, potrebno je podobro da se sagledaju sve muguce "sitnice", koje ce se pojaviti u braku. A ima ih nebrojeno mnogo, kojih se najcesce niko i ne sjeti dok ne udje u brak.
Uglavnom, medjusobna potpora u svemu je kljucna. Svi se mi mijenjamo kako prolaze godine. Te sitne promjene se ne smiju shvatiti na nacin, da se neko "pokvario". Jednostavno, osoba moze malo da se promijeni, iz raznih razloga. To ne smije biti "dealbreaker", osim ako je ta promjena toliko drasticna, da ucini daljnji suzivot nemogucim.
Ja sam se promijenio u nekim segmentima zivota, pa bar "saku puta". Uvijek sam nailazio na prihvatanje i razumijevanje. Na sto ja, naravno, nisam ostao ravnodusan. Na meni svojsten nacin, nalazio sam nacin da pokazem da sam zahvalan.
I evo, 22 godine u braku (da, ozenio sam se mlad), on je daleko od toga da se "nekako drzi". Naprotiv. Cvrst je kao stijena.
4
4
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
ma vidiFatih je napisao/la: ↑26 nov 2020, 12:29 Brak je institucija. Bunker. Sigurna soba.
tu promjenu ponašanja ja ne bih nazvao promjenom, rađe bih upotrijebio izraz evolucija...
evoluirao sam u bolju osobu...
1
1
I say what I think, I think what I say
Da, to jeste bolji termin, zaista. Ipak, trebao sam da naglasim ono "u mom slucaju", gdje se zaista desilo (Bozija volja) da se zbog nekih stvari bukvalno promijenim. Iako, svakako da sam se promijenio i na nacin koji ti opisujes. Tu, svakako nabolje. Kao momak, bio sam "magnet" za belaj. Nakon kratkog vremena u braku (pogotovo nakon sto sam postao otac), ova tvoja zadnja recenica je definitvno istina u mom slucaju.Max je napisao/la: ↑26 nov 2020, 12:43ma vidiFatih je napisao/la: ↑26 nov 2020, 12:29 Brak je institucija. Bunker. Sigurna soba.
tu promjenu ponašanja ja ne bih nazvao promjenom, rađe bih upotrijebio izraz evolucija...
evoluirao sam u bolju osobu...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Isti sam ti... tako da se potpuno slažem sa cijelim tvojim izlaganjem, pa uzeh sebi za pravo da te nadopunim ne i izmjenim...Fatih je napisao/la: ↑26 nov 2020, 12:48Da, to jeste bolji termin, zaista. Ipak, trebao sam da naglasim ono "u mom slucaju", gdje se zaista desilo (Bozija volja) da se zbog nekih stvari bukvalno promijenim. Iako, svakako da sam se promijenio i na nacin koji ti opisujes. Tu, svakako nabolje. Kao momak, bio sam "magnet" za belaj. Nakon kratkog vremena u braku (pogotovo nakon sto sam postao otac), ova tvoja zadnja recenica je definitvno istina u mom slucaju.
Slušam često ovu današnju mladež (i ja sam 17 godina u braku) sve neke želje i prohtjeve imaju a ne razumiju da je brak instistucija za koju se čovjek mora boriti.
Namjerno napisah nadopunim ne i izmjenim, jer samo tako može uspjevati...
1
1
I say what I think, I think what I say