Komšije i Susjedi - Srbija i Hrvatska
Moderator/ica: Moderator
Re: Grlić Radman: “Komšića u Zagrebu nitko neće službeno primiti, svaki dan dokazuje da ne predstavlja Hrvate u BiH”
..vec sam ti odgovorio u principu jebe se meni ko je koje nacije i jel anacionalan..problem je sto ovdje svi ulete pročitaju ponekad zadnjibpost onda udri..pročitaj konverzaciju izmedju mene i janeza..
0
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Re: Grlić Radman: “Komšića u Zagrebu nitko neće službeno primiti, svaki dan dokazuje da ne predstavlja Hrvate u BiH”
Prika, znamo sve, ne moramo nista pitati. Bos. Krajina je bila od velikog strateskog znacaja po Hr. jer je sat i pol voznje do Zg. Fakticki bi cetnici okupirali Zagreb da Hr. strana nije u kooperaciji sa jedinom legalnom Armijom u BiH tokom Agresije, tj. Armijom BiH
Pa kad ste tako "fini", cemu logori po Hercegocini?
Reci cu ti ja. Tamo vam nije bila od koristi kooperacija s nama pa je nije ni bilo, vec samo tamo gdje je bila ugrozena vasa guzica. Tako da je saradnja vase i nase vojske u Krajini nesto za sta se i vi nama podjednako trebate zahvaliti kao i mi vama.
I kada, matematickim rijecnikom receno, "skratimo razlomak", to se svede na nulu i nema se ko kome zahvaljivati.
0
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Citam ja pazljivo.
Ne valja ti pos'o. Ako mozes ubuduce bez pitanja poput ovog o stormovoj nacionalnosti, dobro bi bilo.
Ne obracaj se direktno ljudima ulazeci u njihovu privatnost, ne koristi podatke koje znas o njima da bi ih povrijedio ili ponizio, nego pricaj o temi, koja je veoma jasna.
Nije tesko to shvatiti.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
I na ovo bih upozorio. Po svemu sudeci, nije Lagani otvarao koncentracione logore po Hercegovini. Zato, malo pazljivije sa ovim "Vi".East_side je napisao/la: ↑23 nov 2020, 20:22Prika, znamo sve, ne moramo nista pitati. Bos. Krajina je bila od velikog strateskog znacaja po Hr. jer je sat i pol voznje do Zg. Fakticki bi cetnici okupirali Zagreb da Hr. strana nije u kooperaciji sa jedinom legalnom Armijom u BiH tokom Agresije, tj. Armijom BiHpruzila otpor tada.
Pa kad ste tako "fini", cemu logori po Hercegocini?
Reci cu ti ja. Tamo vam nije bila od koristi kooperacija s nama pa je nije ni bilo, vec samo tamo gdje je bila ugrozena vasa guzica. Tako da je saradnja vase i nase vojske u Krajini nesto za sta se i vi nama podjednako trebate zahvaliti kao i mi vama.
I kada, matematickim rijecnikom receno, "skratimo razlomak", to se svede na nulu i nema se ko kome zahvaljivati.
0
Mislio sam na Bosnjake, kao politicko tijelo. Imamo vise stranki nego iko drugi. Tako da i nema bas tog kimanja. Primijetio si da ih ima ovdje koji su SDA, dok ih neki bas ono organski mrze? A to je, po tvom stranka koja bi trebala predstavljati sve Bosnjake. Eto, to je jedna od stvari na kojoj ti insistiras. Ja nikada.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- East_side
- Etablirani član

@Socrates sam je nametnuo "torovsku" komunikaciju i samo sam reagovao na istu. Da si je sprijecio na vrijeme, ne bi bilo ni ovakve reakcije.
Uz duzno postovanje, kritika ti u ovom slucaju nije na mjestu i odbijam je.
Uz duzno postovanje, kritika ti u ovom slucaju nije na mjestu i odbijam je.
0
..ona i predstavlja to je stožerna stranka i tu i tamo moze se izgubit opeče bit najaci al nebitno..dok je ovako Ivić će vic nacionalne stranke jer je nemoguce u bih imati normalnu stranačku politiku liva desna..Fatih je napisao/la: ↑23 nov 2020, 20:29Mislio sam na Bosnjake, kao politicko tijelo. Imamo vise stranki nego iko drugi. Tako da i nema bas tog kimanja. Primijetio si da ih ima ovdje koji su SDA, dok ih neki bas ono organski mrze? A to je, po tvom stranka koja bi trebala predstavljati sve Bosnjake. Eto, to je jedna od stvari na kojoj ti insistiras. Ja nikada.
0
Postove koji ti ne odgovaraju, prijavljuj. To je veoma jednostavno.
Ako nastavite ovako, pocecete jedni druge licno osudjivati za ratne zlocine, a to nije prihvatljivo.
0
..prika ne mogu ja bit produktivan insuper kvalitetna jer vas pet koncentrirani na koj post a ja sam pristojan da odgovorim na svačiji svatices da nije lako..i uz to gledam film..
1
1
- East_side
- Etablirani član

Naravno, to bi bilo previse. Ipak smo daleko od toga. Ne osudjujem ja njega ali, iskreno, nemam nimalo lijepo misljenje po pitanju njegovog idealiziranja i dizanja u nebesa do perfekcije svega sto ima veze Hrvatskom u toku rata.
UZP se po njemu nije ni desio. Nervira me ta zadrtost. Nekad mi se cak i cini da je namjerno prekomjerno forsira samo da bi nama kontrirao a da je u komunikaciji sa svojim istomisljenicima mnogo vise kriticki nastrojen. Ali ne znam, samo nagadjam...
0
..ko je reka da se nije desio..i logori i sve te sramote..kako u hr toga nije bilo..tu je tudjman pogrešno sto nije sasika jer je virova nekim kojima nije triba al uzp nije hrvatski nego Hrvata iz bih ..a zasto je do toga došlo druga prica...
1
1
- East_side
- Etablirani član

Ja cu takodjer uvijek priznati greske nase armije. Bilo je sramotnih pokolja nad civilima i to niko normalan ne moze opravdati. Ja cu se toga vjecno stidjeti.
Samo je stvar u tome sto ja ne idealiziram ni Aliju ni nikog, cak naprotiv. Mozda zbog toga nemamo potrebnu ravnotezu jer ti, s druge strane, idealiziras lik i djelo Franje Tudjmana.
1
1
..jel ti kuzis sto je bih od države bez uvrede a sto je hr..pobjednik ušla u NATO EU sve ide normalno..sto je Franjo triba Napravit za bih..jel svaćaš da nije bio referendumom za bih da bih nikad nebi bilo..jes ti svjestan te osnovne činjenice..nebi bilo ni u miru ni u ratu tinje bio preduvjet da se prizna bih..East_side je napisao/la: ↑23 nov 2020, 20:48Ja cu takodjer uvijek priznati greske nase armije. Bilo je sramotnih pokolja nad civilima i to niko normalan ne moze opravdati. Ja cu se toga vjecno stidjeti.
Samo je stvar u tome sto ja ne idealiziram ni Aliju ni nikog, cak naprotiv. Mozda zbog toga nemamo potrebnu ravnotezu jer ti, s druge strane, idealiziras lik i djelo Franje Tudjmana.
0
..naravno da ga idealiziram ko sto je u hrv kult bez obzira na stranke utemeljitelj moderne demokratske države...a nije bilo lako rat je bio okupacija plivati u svemu tome..bilo je i greški al ko ne grijesi..
0
...i da u pravu si da se tučem s onima koji vide isključivo krivnju bošnjačke strane u sukobu..itekako..al patološka mržnja prema tudjmani bez ikakve osnove je nedostatak naroda reka bi..
1
1
..iz intervjua srđana mandića ...
I za kraj, Željko Komšić. Smatrate li da je u režiji SDA i Islamske zajednice nametnut Hrvatima?
– Ja nikada Željku Komšiću ne mogu zamjeriti ništa s pozicije s koje to radi HDZ, tj. s pozicije nekakvog nacionalnog legitimiteta i ekskluziviteta. Volio bih da Čović, kada kritizira Komšića, navede bar jedan argument zbog čega je to Hrvatima gore sada kad je Komšić član Predsjedništva nego kad je bio, primjerice, on. Nije ni po čemu. Problem je, međutim, što im nije ni bolje, kao ni bilo kome drugom. Nažalost, kao što Čović zloupotrebljava hrvatske interese da bi on bio na vlasti, tako je i Komšić zloupotrijebio interese i emocije građana da bi on i njegovi partneri, konkretno mislim na SDA, bili na vlasti,. On je za mene najveće razočaranje na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.
'Čović je Mostar nazvao stolnim hrvatskim gradom, a taj grad danas izgleda kao ruina', govori Srđan Mandić
Komšićevo pravo lice
Nakon Komšićeva bijega pod okrilje svog istinskog političkog mentora, lidera SDA, on, suštinski, više nema legitimitet predstavljati bilo koga, a posebno ne hrvatski narod. Nikada ni tijekom prva dva mandata u Predsjedništvu, a ni sada, nakon dvije godine trećeg mandata, nije pokazao interes doći u dijelove s većinskim hrvatskim stanovništvom, a kamoli se pozabaviti njihovim životnim pitanjima. Kao, uostalom, ni bilo gdje drugo
Komšićevo pravo lice
Nakon Komšićeva bijega pod okrilje svog istinskog političkog mentora, lidera SDA, on, suštinski, više nema legitimitet predstavljati bilo koga, a posebno ne hrvatski narod. Nikada ni tijekom prva dva mandata u Predsjedništvu, a ni sada, nakon dvije godine trećeg mandata, nije pokazao interes doći u dijelove s većinskim hrvatskim stanovništvom, a kamoli se pozabaviti njihovim životnim pitanjima. Kao, uostalom, ni bilo gdje drugo
I za kraj, Željko Komšić. Smatrate li da je u režiji SDA i Islamske zajednice nametnut Hrvatima?
– Ja nikada Željku Komšiću ne mogu zamjeriti ništa s pozicije s koje to radi HDZ, tj. s pozicije nekakvog nacionalnog legitimiteta i ekskluziviteta. Volio bih da Čović, kada kritizira Komšića, navede bar jedan argument zbog čega je to Hrvatima gore sada kad je Komšić član Predsjedništva nego kad je bio, primjerice, on. Nije ni po čemu. Problem je, međutim, što im nije ni bolje, kao ni bilo kome drugom. Nažalost, kao što Čović zloupotrebljava hrvatske interese da bi on bio na vlasti, tako je i Komšić zloupotrijebio interese i emocije građana da bi on i njegovi partneri, konkretno mislim na SDA, bili na vlasti,. On je za mene najveće razočaranje na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.
'Čović je Mostar nazvao stolnim hrvatskim gradom, a taj grad danas izgleda kao ruina', govori Srđan Mandić
Komšićevo pravo lice
Komšićevo pravo lice
2
2
- East_side
- Etablirani član

Komsiceva popularnost rapidno opada a njegovu stranku (DF) da i ne pominjem. Isto kao i SBB, vremenom ce se same od sebe ugasiti ili postati potpuno nebitan politicki faktor kao, recimo, Stranka za BiH. Ma ustvari, vec sada to jesu.
Ne smijem se zakleti ali mislim da je Komsicu ovo posljednji mandat u predsjednistvu BiH.
Ne smijem se zakleti ali mislim da je Komsicu ovo posljednji mandat u predsjednistvu BiH.
0