Ja sam pricala stormu, sto je Nova Godina u Evropi to je Ramazan u Qatru, sve je okucine, uredjeno, sve blista jos vise nego inace u vrijeme Ramazana.CocoMa je napisao/la: ↑11 dec 2020, 04:32 Kitila sam jelku dok je djete još vjerovalo u Djeda Mraza..
Dok je bila manja mislila je da se i za Ramazana i Bajrama treba kuća dekorisati lampicama i da svijeti treperi cijelo vrijeme mjeseca Ramazana...Bas je ljutilo što za Bajrame nije bilo nikakvih demokracija..
:face
Bor, jelka, nova godina...
Re: Bor, jelka, nova godina...
1
1
Pričala si mi o tome... Sva ta popularizacija sporta, ulaganja... Znaju šta rade, i što će nakon što prodje era nafte i plina... Mnoge države toga nisu svjesne, ili ne znaju...
2
1
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
pa katolici je onda poslije ng bace u kantustorm je napisao/la: ↑10 dec 2020, 20:06 Jer ako bi išli po pravilima, koja btw ni mnogi deklarirani katolici ne znaju....bor se postavlja 24.12. navečer i drži se do sviječnice, 2. februar....kad naravno više nigdje i nitko nema bor sa ukrasima postavljen...
Zato i ja mislim, da tu nema neke vjerske konotacije....radi se zbog djece, kao i radost zbog darova itd, itd...
sad ce @Iskra reci evo je opet o deda mrazu
2
2
Morala bi se zapaliti u šporetu...za blagostanje u kućivjesticanametli je napisao/la: ↑11 dec 2020, 22:05pa katolici je onda poslije ng bace u kantustorm je napisao/la: ↑10 dec 2020, 20:06 Jer ako bi išli po pravilima, koja btw ni mnogi deklarirani katolici ne znaju....bor se postavlja 24.12. navečer i drži se do sviječnice, 2. februar....kad naravno više nigdje i nitko nema bor sa ukrasima postavljen...
Zato i ja mislim, da tu nema neke vjerske konotacije....radi se zbog djece, kao i radost zbog darova itd, itd...hahahahha ja isto cvrsto vjerujem u deda mraza .....i kitim jelku i kupujemo poklone ma haj ba ateista sam a slavim sve.....divota
![]()
sad ce @Iskra reci evo je opet o deda mrazu![]()
ali običaji...danas bi mogla u mikrovalnu jedino
eh da...djed mraz
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Kako su lijepe jelkice, volem.
Pookazem vam uskoro drvce koje kitimo drugarica I ja svaki Bozic od 2004.
Pookazem vam uskoro drvce koje kitimo drugarica I ja svaki Bozic od 2004.
2
2
Iskra je napisao/la: ↑11 dec 2020, 20:25Ja sam pricala stormu, sto je Nova Godina u Evropi to je Ramazan u Qatru, sve je okucine, uredjeno, sve blista jos vise nego inace u vrijeme Ramazana.CocoMa je napisao/la: ↑11 dec 2020, 04:32 Kitila sam jelku dok je djete još vjerovalo u Djeda Mraza..
Dok je bila manja mislila je da se i za Ramazana i Bajrama treba kuća dekorisati lampicama i da svijeti treperi cijelo vrijeme mjeseca Ramazana...Bas je ljutilo što za Bajrame nije bilo nikakvih demokracija..
:face
Da sam nju slušala kuća bi mi bila uvijek okicena iz nekog razloga... A uz to i puna domaćih i divljih hajvana...
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10051
A jelki, još da ste ih ukrasili čokoladicama. 
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
Danas idem po jos nakita i lampice a pokloni ce ispod. Jelkino ime Gregor po crnoj ovci iz rtl reklsme 
5
4
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mi kitimo jelku dan dva prije nove godine i pravimo razne ukrase od papira i kartona i to bude haos u kući šta mi pravimo s djecom. To su radili moji roditelji sa mojim sestrama i samnom, radim i ja sa svojom djecom. Kićenje jelke ne doživljavam ni u kakvom vjerskom tonu.
To je jednostavno sezonska igra s djecom koja je aktuelna pred novu godinu.
To je jednostavno sezonska igra s djecom koja je aktuelna pred novu godinu.
3
2
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne