Vožnja?
Njeno visočanstvo Kafa ♡
Re: Njeno visočanstvo Kafa ♡
Vožnja?
3
2
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
A sad adio 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10380
Kafu, ali nikada šećerenu....Gorka mora da bude.
U zadnje vrijeme i Cikorija je zauzela bitnu ulogu....
4
4
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Moze i ovako nesto do kuce 
Ne fali nista
Ne fali nista
3
3
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Volim piti kafu za šankom poznatih lokala
4
4
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Trenutno pijem (napunila ga sa espresso ) u divljini uz vodu baš mi godi...
Bez šećera. :vrti
Bez šećera. :vrti
5
5
Meni šećer pokvari okus kave...Trafalgar Law je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:00 Kafu, ali nikada šećerenu....Gorka mora da bude.
2
2
Pa i kvari..storm je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:36Meni šećer pokvari okus kave...Trafalgar Law je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:00 Kafu, ali nikada šećerenu....Gorka mora da bude.
Najbolje što ide uz kafu espresso je crna čokolada. Sa što većim procentom kakaa.
Bar meni ta kombinacija najbolje liježe.
1
1
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Ako ću piti nešto sa primjesom kafe i neke još arome, onda je to kapućino. Ovako, meni pošećerena kafa dođe kao splačina sa kojom hoćeš da otjeraš gosta.storm je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:36Meni šećer pokvari okus kave...Trafalgar Law je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:00 Kafu, ali nikada šećerenu....Gorka mora da bude.
2
1
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Jeste probali u kavu malo mljevenog cimeta... Par mrvica.
Jako zanimljivo
A neki i medom slađe.
Jako zanimljivo
A neki i medom slađe.
1
1
Kako piti kavu poput Talijana
S tradicijom koja se proteže kroz stoljeća i velikim utjecajem na sve aspekte talijanskog društva, kava se lako pretvorila u svakodnevni ritual po kojem su Talijani poznati diljem svijeta.
Ali kako Talijani uistinu piju kavu? Kako naručiti espresso baš poput Talijana kad putujete u Bel Paese ili jednostavno impresionirati svoju tvrtku s narudžbom na licu mjesta u vašem lokalnom kafiću?
Pravila je nekoliko i vrlo su jednostavna:
1. Nemojte naručivati “espresso”
Iako je espresso ispravan pojam za definiranje kave spravljene u aparatu za espresso u kafiću ili u restoranu, Talijani rijetko koriste tu riječ jer se smatra vrlo tehničkom i suvišnom: jednostavno naručite “kavu” dobit ćete šalicu vruće talijanske kave.
2. Neka ostane jednostavno
Kao što je gore spomenuto, proces naručivanja u Italiji vrlo je jednostavan. Ako tražite od vašeg bariste ekstravagantne pripravke, što se inozemstvu potiče, u Italiji bi vam to lokalni stanovnici mogli zamjeriti. U stvari, Talijani preferiraju svoju kavu crnu, ili s mlijekom, kao u cappuccinu ili latte macchiatu.
Međutim, ima prostora za malo zabave: nije neuobičajeno da Talijani naručuju “marokkino”, ukusni espresso s otopljenom čokoladom, malo mlijeka i kakaom u prahu ili “coffee shakerato”, espresso s ledom, a ponekad i likerom.
3. Popodne bez mlijeka
Ispijanje napitaka u kojima se kava miješa s mlijekom nakon određenog doba dana počinje privlačiti poglede prolaznika u bilo kojem talijanskom kafiću ili restoranu. Zapravo, naručivanje cappuccina nakon obroka ili jednostavno poslije podne je ono što najčešće odaje turista u Italiji budući da su lokalni stanovnici izuzetno strogi kada je u pitanju vrijeme u koje konzumiraju svoje kave.
Cappuccino je u redu za doručak, ili sredinom jutra, a nakon određenog doba dana prihvatljiv je jedino espresso.
Međutim, nakon velikog obroka, ako espresso nije dovoljan, časnim izborom može se smatrati i “caffè corretto”, espresso s kapljicom rakije ili drugih žestokih pića.
preuzeto

S tradicijom koja se proteže kroz stoljeća i velikim utjecajem na sve aspekte talijanskog društva, kava se lako pretvorila u svakodnevni ritual po kojem su Talijani poznati diljem svijeta.
Ali kako Talijani uistinu piju kavu? Kako naručiti espresso baš poput Talijana kad putujete u Bel Paese ili jednostavno impresionirati svoju tvrtku s narudžbom na licu mjesta u vašem lokalnom kafiću?
Pravila je nekoliko i vrlo su jednostavna:
1. Nemojte naručivati “espresso”
Iako je espresso ispravan pojam za definiranje kave spravljene u aparatu za espresso u kafiću ili u restoranu, Talijani rijetko koriste tu riječ jer se smatra vrlo tehničkom i suvišnom: jednostavno naručite “kavu” dobit ćete šalicu vruće talijanske kave.
2. Neka ostane jednostavno
Kao što je gore spomenuto, proces naručivanja u Italiji vrlo je jednostavan. Ako tražite od vašeg bariste ekstravagantne pripravke, što se inozemstvu potiče, u Italiji bi vam to lokalni stanovnici mogli zamjeriti. U stvari, Talijani preferiraju svoju kavu crnu, ili s mlijekom, kao u cappuccinu ili latte macchiatu.
Međutim, ima prostora za malo zabave: nije neuobičajeno da Talijani naručuju “marokkino”, ukusni espresso s otopljenom čokoladom, malo mlijeka i kakaom u prahu ili “coffee shakerato”, espresso s ledom, a ponekad i likerom.
3. Popodne bez mlijeka
Ispijanje napitaka u kojima se kava miješa s mlijekom nakon određenog doba dana počinje privlačiti poglede prolaznika u bilo kojem talijanskom kafiću ili restoranu. Zapravo, naručivanje cappuccina nakon obroka ili jednostavno poslije podne je ono što najčešće odaje turista u Italiji budući da su lokalni stanovnici izuzetno strogi kada je u pitanju vrijeme u koje konzumiraju svoje kave.
Cappuccino je u redu za doručak, ili sredinom jutra, a nakon određenog doba dana prihvatljiv je jedino espresso.
Međutim, nakon velikog obroka, ako espresso nije dovoljan, časnim izborom može se smatrati i “caffè corretto”, espresso s kapljicom rakije ili drugih žestokih pića.
preuzeto
4
3
1
1

Tako mene kad pitaju... Šećer, mlijeko, šlag?Trafalgar Law je napisao/la: ↑14 aug 2020, 16:41Ako ću piti nešto sa primjesom kafe i neke još arome, onda je to kapućino. Ovako, meni pošećerena kafa dođe kao splačina sa kojom hoćeš da otjeraš gosta.![]()
Ja kažem, da sam htio kakao, naručio bih kakao
2
2
U mljevenu bosansku kafu na otprilike 300gr stavite jedan vanilin šećer u teglu u koju držite kafu. Takva kafa je divnog ukusa.
Provjereno
Neko stavlja i cimet ili kakao, za različite arome.

Provjereno
Neko stavlja i cimet ili kakao, za različite arome.
0

- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Jutros mi konobarica sa svojim šarmom proda i kafu i juice od naranče. 
4
1
3
3
I ja
Samo ne znam kako se to pravi
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.