Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
Re: Anketa: Vakcinacija protiv Covid- 19, Da ili Ne
Da, I to mi je zalosno sto ne uce osnovne sastojke jer bi imali sasvim drugu sliku o svom pozivu.
0
Pa one bar neke.opce stvari bi trebali da znaju slazem.se vallahi 100%, ali to je toliko opsirna znanost da je to drama, majke.mi.Mislim, medicina
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27330
@Iskra ih, pa znam, zato ne moze svako biti doktor.
1
1
Ja bas pratim zbivanja u Hrvatskoj, kod njih je haos. Izmaklo kontroli potpuno, bas mi je zao.storm je napisao/la: ↑15 dec 2020, 20:01Sjećam se na tu temu rasprave o rezultatima proljetne pandemije....kad smo mi sa "istoka" dosta bolje prošli od "zapada"....razvila se teorija, da nas je obavezno cijepljenje protiv tuberkuloze djelomično zaštitilo...Sleepy Joe je napisao/la: ↑15 dec 2020, 19:39
Imunitet krda je spekulacija, vidjeli smo kako je Boris Džonson pogrešno rukovodio situacijom u VB, isti slučaj je i sa Šveđanima, njihov ekspeiment uopšte nije ni uspio, ljudi su se ležerno kretali u masama, pila se kafa, živjelo se u jednoj opuštenoja tmosferi, i onda je naglo krajem ljeta neopreznost stigla na svoju napaltu. Meni se čini da su i u proljetnom periodu imali veliki broj zaraženih, samo što se gore testiranja nisu ni sprovodila u dovoljnoj mjeri.
Pa smo se ohrabreni zatrkali u ljeto, druženja...i jesen je i na tom istoku naplatila svoje...čitam baš Hrvatska i Slovenija ponajgore u EU po mortalitetu, u odnosu na broj stanovnika...a na proljeće među boljima.
Dobro, Hrvati su i "nenamjerno" manje testirali, zbog sezone turizma....eto sad sezone...
1
1
Ne znam, zakasnilo se sa puno toga, kao i tu... Sve nešto napola lockdown, tako da se nije ništa uradilo... Ni spasila privreda, a ni zdravlje...Iskra je napisao/la: ↑15 dec 2020, 22:21Ja bas pratim zbivanja u Hrvatskoj, kod njih je haos. Izmaklo kontroli potpuno, bas mi je zao.storm je napisao/la: ↑15 dec 2020, 20:01
Sjećam se na tu temu rasprave o rezultatima proljetne pandemije....kad smo mi sa "istoka" dosta bolje prošli od "zapada"....razvila se teorija, da nas je obavezno cijepljenje protiv tuberkuloze djelomično zaštitilo...
Pa smo se ohrabreni zatrkali u ljeto, druženja...i jesen je i na tom istoku naplatila svoje...čitam baš Hrvatska i Slovenija ponajgore u EU po mortalitetu, u odnosu na broj stanovnika...a na proljeće među boljima.
Dobro, Hrvati su i "nenamjerno" manje testirali, zbog sezone turizma....eto sad sezone...
2
2
U svakom postu ima dosta istine.
Vakcine su krenule s nekoliko strana, pa nadati se da i nas vrtlog zahvati.
Vakcine su krenule s nekoliko strana, pa nadati se da i nas vrtlog zahvati.
2
2
Vidim digla se neka frka, mislim čitala sam. Sad sta je istina. Zato to jutros nisam ni spominjala dok se ne pokaže sta je tacno.
0
Ne moze se protiv idiotaaaa
Mene jaran zove samo da mi se pohvali kako on ne nosi masku i ko jebe one koji nose, da on misli da je to izmisljeno ...
... a drugi mi jaran na telefonu kaze ima koronu, nema osjecaj okusa i mirisa ali radi jer ko ce mu zabraniti u svedskoj da ne radi, i kaze svi oko njega vec je prebolovali sa tezim posljedicama i sta ga boli ako se jos neko zarazi ...
A mi ovdje rahat, sve radi, evo i teretana se napokon otvorila, odo jacat imunitet. I svakako cu se pencilisati jer ce mi bez toga biti tesko putovati.
4
4
Jel pocela sirom svijeta ili samo Englezi?
Bas kontam,na svasta nesto sam alergican.
Cak i na onaj kontrast prije CT-a.
Opet bi je primio
Bas kontam,na svasta nesto sam alergican.
Cak i na onaj kontrast prije CT-a.
Opet bi je primio
0
A ako je neko alergičan na kivi npr?
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
A ako presutim,muka mi vec s ovom ludnicom,jos da mi ne dadnu vakcinu
0
Pa.u studiji se kaze " alergicari sa težim aleegijskim reakcijama". U svakom slucaju treba zo teci ljekaru i u dogovoru s njim.donijeti odluku.
0

1