MetallicA
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25304
Re: MetallicA
Ja gledam odnosno pratim youtubera po imenu Andy Khairat koji radi te remaster verzije i mislim da su pravo dobre.
1
1
abysmal depths are flooded
Jest, the god that failed, Jamesova majka, prerana smrt zbog religije tj odbijanja liječenja...Russki je napisao/la: ↑19 dec 2020, 18:54 Kako sam stariji pomalo i što duže slušam albume i diskografije, skupljam životno iskustvo, postaje mi lagano smiješno pljuvanje po pojedinim albumima.
Primjer za St. Anger i lijepo objašnjenje od strane druga Mentalista. A može se prenijeti i na ostale rekorde. Nije mi jasno neshvaćanje puta jednog benda tokom 30+ godina. Dobro, individue smo i različito gledamo na jednu stvar i to je normalno. Ja ne mogu da gledam kroz vaše oči i vi kroz moje, no postoji tu ta stavka oko kreiranja albuma.
Neshvatljivo mi je da ljudi očekuju da ćeš svih 30 godina udarati po blastbeatu, riffovima koji se sastoje od 2 akorda i urlati Hail Satan. Jednostavno nije izvedivo. Ipak po mom skromnom mišljenju, glazba jelte se kreira iz srca, duše, emocije, životnih iskustava (primjer je recimo The God That Failed) i sasvim je normalno da će skup ovih faktora utjecati na krajnji rezultat jednog rekorda.
Just my two cents.
Tako nekad se uhvatim da razmišljam o tim stvarima...
A slažem se sa gore napisanim....
pisao sam isto, oni su muzičari, na meni je da prihvatim ili ne, svidja mi se ili ne....ali da ja sad znam što bi oni trebali svirati, van je svake pameti...pogotovo muzičari njihovog tipa, koji više ništa ne moraju, nego sviraju baš po ćeifu odavno već...
2
1
1
1
- Russki
- prince of idiotism

Pa naravno stari moj. To što ja mislim šta bi oni trebali svirati ili ne je samo moje osobno mišljenje i to ostaje samo mišljenje koje njima svima nije relevantno ni bitno. I to je činjenica. Pogotovo ljudima njihovog statusa.storm je napisao/la: ↑19 dec 2020, 18:59Jest, the god that failed, Jamesova majka, prerana smrt zbog religije tj odbijanja liječenja...Russki je napisao/la: ↑19 dec 2020, 18:54 Kako sam stariji pomalo i što duže slušam albume i diskografije, skupljam životno iskustvo, postaje mi lagano smiješno pljuvanje po pojedinim albumima.
Primjer za St. Anger i lijepo objašnjenje od strane druga Mentalista. A može se prenijeti i na ostale rekorde. Nije mi jasno neshvaćanje puta jednog benda tokom 30+ godina. Dobro, individue smo i različito gledamo na jednu stvar i to je normalno. Ja ne mogu da gledam kroz vaše oči i vi kroz moje, no postoji tu ta stavka oko kreiranja albuma.
Neshvatljivo mi je da ljudi očekuju da ćeš svih 30 godina udarati po blastbeatu, riffovima koji se sastoje od 2 akorda i urlati Hail Satan. Jednostavno nije izvedivo. Ipak po mom skromnom mišljenju, glazba jelte se kreira iz srca, duše, emocije, životnih iskustava (primjer je recimo The God That Failed) i sasvim je normalno da će skup ovih faktora utjecati na krajnji rezultat jednog rekorda.
Just my two cents.
Tako nekad se uhvatim da razmišljam o tim stvarima...
pisao sam isto, oni su muzičari, na meni je da prihvatim ili ne, svidja mi se ili ne....ali da ja sad znam što bi oni trebali svirati, van je svake pameti...pogotovo muzičari njihovog tipa, koji više ništa ne moraju, nego sviraju baš po ćeifu odavno već...
Imam izbor kao i svi, da slušam to ili ne. Vrlo jednostavno.
Naravno da bih ja možda i volio da urade neke stvari, ali opet ponavljam, to je sve njima nebitno i tako treba da bude.
Koliko se ja sjećam, izvorna filozofija ekstremne glazbe jeste taj izbor i sloboda ljudi da u glazbi i tekstovima i svemu ostalom rade šta hoće. No, čini mi se da se danas to promijenilo. I to mnogo.
Ako sam otišao u offtopic, halalite.
3
3
Russki je napisao/la: ↑19 dec 2020, 19:06Pa naravno stari moj. To što ja mislim šta bi oni trebali svirati ili ne je samo moje osobno mišljenje i to ostaje samo mišljenje koje njima svima nije relevantno ni bitno. I to je činjenica. Pogotovo ljudima njihovog statusa.storm je napisao/la: ↑19 dec 2020, 18:59
Jest, the god that failed, Jamesova majka, prerana smrt zbog religije tj odbijanja liječenja...
Imam izbor kao i svi, da slušam to ili ne. Vrlo jednostavno.
Naravno da bih ja možda i volio da urade neke stvari, ali opet ponavljam, to je sve njima nebitno i tako treba da bude.
Koliko se ja sjećam, izvorna filozofija ekstremne glazbe jeste taj izbor i sloboda ljudi da u glazbi i tekstovima i svemu ostalom rade šta hoće. No, čini mi se da se danas to promijenilo. I to mnogo.
Ako sam otišao u offtopic, halalite.
Ne može biti off, metallica je baš bend, koji je otišao u mnoge smjerove preko albuma...
Većina bendova drži se provjerene baze i prže svoje...
Kad sam počeo slušati metallicu, baš je izašao and justice....i frend koji me navukao na to, već je klimao glavom, aaaaa šta to rade, skreću s puta ....ja gledam, meni cool.....nakon black albuma počeo je otvoreno pljuvati po njima
Od onda se i nismo čuli, završili srednju....ali i dan danas mislim, da je nakon load i re-load sve što ima od njih, spalio
Ne razumijem takva rezoniranja, ali eto....fanovi.
3
2
1
1
Bilo bi zanimljivo da snime nešto zajedno s Mustaineom,
kao neki projekt ili duet.
Neki dan su snimili cover od AiC Would, ne sviđa mi se.
Što kažete za zadnji album Hardwired?
kao neki projekt ili duet.
Neki dan su snimili cover od AiC Would, ne sviđa mi se.
Što kažete za zadnji album Hardwired?
0
Zadnja izmjena: mentalist, dana/u 19 dec 2020, 19:42, ukupno mijenjano 1 put.
@Russki sviraš bubnjeve....
ovaj uvod mi je ispočetka bio fascinantan, iako naoko ništa posebno.....bass, drum, bass, drum, pa po prijelznima gore, i opet sve uklopi....probaj...
od 10 sekunde, pa još par puta...
0
Još ga nisam izvadio iz autoradia
I tu sam imao okršaja sa tzv okorjelim fanovima.....meni je odličan album
1
1
- Russki
- prince of idiotism

Hehe baš imamo primjer tog različitog kuta gledanja. Load i ReLoad. Meni su ta 2 albuma vrlo dobro sjela i rado ih si pustim. Ne znam kako bih opisao tu fazu, ipak su tekstovi drukčiji i sama glazba jelde koja je dobro odmakla od onog straight to you face thrash metala. Ali na neki čudan način mi je legla. I ja sam sretan s tim.
I ja sam fan raznoraznih bendova i baš zbog toga govorim moje viđenje ovih stvari, uvijek radim retrospektivu benda i čitam / slušam što momci imaju da kažu kako bih shvatio što je dovelo do konačnog realiziranja određenog albuma i zašto zvuči kako zvuči, koja je poanta tekstova i sl.
Hardwired? Ain't bad. Neki remiks prvih albuma sa novom vizijom i modernom produkcijom. Može se slušati ko ispič*e što kažu
I ja sam fan raznoraznih bendova i baš zbog toga govorim moje viđenje ovih stvari, uvijek radim retrospektivu benda i čitam / slušam što momci imaju da kažu kako bih shvatio što je dovelo do konačnog realiziranja određenog albuma i zašto zvuči kako zvuči, koja je poanta tekstova i sl.
Hardwired? Ain't bad. Neki remiks prvih albuma sa novom vizijom i modernom produkcijom. Može se slušati ko ispič*e što kažu
3
1
2
2
Meni je sve dobro od njih, ali naravno da očekujem više.
Možda su iiza Load /Reload gdje su dobro načeli Rock trebali postepeno preći više u tom pravcu. A i coveri ih dobro idu
Možda su iiza Load /Reload gdje su dobro načeli Rock trebali postepeno preći više u tom pravcu. A i coveri ih dobro idu
1
1
Ha ima i jedna realnost....kako god žestoki momci, dedice su postali...
gledao sam sad u izolaciji neke koncerte....Lars se satra, ali već teško stiže sve odlupati...
Oni definitivno neće moći kao stonesi prašiti svoje u osamdesetim
dobar
1
1
E kad smo kod toga....njihovi coveri su zasebna priča....

a tek garage days je epski za mene...
a tek garage days je epski za mene...
1
1