Treba li legalizirati prostituciju?

Intrigantne teme, koje niste sigurni gdje postaviti...

Treba li legalizirati prostituciju?

Da
20
74%
Ne
7
26%

Ukupno glasova: 27

Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Re: Treba li legalizirati prostituciju?

Post Postao/la Atomic »

Ariel je napisao/la: 21 dec 2020, 12:50
Atomic je napisao/la: 21 dec 2020, 12:36 Ove su leglo bolesti.Nije tajna da se i studentice bave ovim zanatom.
Pa kad bi se legalizirala prostitucija to bi se kolko tolko stavilo pod kontrolu, i one bi se morale redovno testirati. Ja sam za da se ukine ova ulicna prostitucija a legaliziraju bordeli...
Ako nista radi bolesti.I ovi neozenjeni moraju negdje ici :d
1
1 slika
almir90
Banned
Banned
Reactions: 72

Post Postao/la almir90 »

Atomic je napisao/la: 21 dec 2020, 12:56
:D :D
Ovo radi sebe pises,ova druga skupina.Po postovima ne volis bas nesto zene :apl
Ko kaže da ne volim žene?
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

almir90 je napisao/la: 21 dec 2020, 13:03
Atomic je napisao/la: 21 dec 2020, 12:56
:D :D
Ovo radi sebe pises,ova druga skupina.Po postovima ne volis bas nesto zene :apl
Ne kazem da si gej ili nesto,ali kako pises ovdje i na onom drugom forumu,tako mi djelujes.
0
almir90
Banned
Banned
Reactions: 72

Post Postao/la almir90 »

Atomic je napisao/la: 21 dec 2020, 13:04
almir90 je napisao/la: 21 dec 2020, 13:03

Ne kazem da si gej ili nesto,ali kako pises ovdje i na onom drugom forumu,tako mi djelujes.
Pa nisam ni pomislio da kontaš da sam peder. :D
Volim ja žene, ali ne znači da moram podvijati rep i uvlačiti im se da bi me prihvatile.
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Legalizirati prostituciju ili ne... Upravo sam na anketi oznacio svoje "ne". Jedini post koji sam ovdje procitao, koji ima argumentaciju "za" je od storma. Slazem se sa nekim stvarima u njegovom postu jer to zaista jesu cinjenice. I sto je napisao Socrates da to bas i nije jednostavno kao "da" i ne".

Medjutim, ja nekako ne mogu "stati iza" podrske tome. Ipak, za mene je to u totalnoj koliziji sa svime, za sta se mnogi mi zalazemo kada je u pitanju zena i njen status u drustvu. Svjesni smo da zene, ma koliko "papiri" tvrdilo suprotno, imaju prilicno manje mogucnosti nego muskarci, u skoro svim sferama zivota.

Ako se zalazemo za jednaka prava zene i muskarca, onda bi legaliziranjem prostitucije poslali jako negativan signal zenama: Da smo ih predali tom i takvom polozaju. Gdje na svijetu postoje (bar u vecoj mjeri), legalne "javne kuce" u kojima rade muskarci?

Jednostavno (ipak, opet pominjem da se slazem sa Socratesom da to bas nije "crno i bijelo") za mene bi to znacilo da smo "ozvanicili" zenu da bude predmet izvora novca (i za nju i za poslodavca), samo na osnovu njenog,... ne znam ni sta bi najprikladnije bilo da kazem, a drustvo to prihvata, bez da razmisli o svim posljedicama, koje bi dodatno urusile polozaj zene u istom.

Sto se tice sigurnosti zena koje to ionako ilegalno rade, pa kada drzava ulaze tolike resurse, da sprijece dotok i konzumiranje marihuane, mislim da bi joj ovo trebalo da bude mnogo veci prioritet. Nije to bas tako tesko suzbijati u sredjenim drzavama. U zavisnosti od broja populacije i stope prostitucije, dovoljno je da se proporcialno tome, angazuju zene policajci koje ce igrati ulogu prostitutke (naravno, kazne za "musterije" kao i za prostitutke moraju biti ozbiljne, da bi ovo imalo efekta).

To je moje misljenje. Naravno, svako ce, u zavisnosti iz kog ugla to gleda, dati svoje misljenje.
2
2 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator
Reactions: 38021

Post Postao/la storm »

Moonlight je napisao/la: 21 dec 2020, 12:59 Almira nam je izgleda neka opasno naljutila....
Bojim se, zbog naše kulture i običaja, da ni legalizacijom se ne bi puno postiglo. Opet bi one se krile, ne bi se prijavljivale niti bi vodile računa o zdravlju.
Tada bi imale izbor.
Usput bi fino sjelo i postozavanje kazni za ilegalnu prostituciju, svodnistvo, i sve što ide s tim...
Jednak stav imam i u slučaju korištenja marihuane, jednake su stvari u pitanju... Zdravlje korisnika, kriminal, porez državi...
A za ilegalno bih kazne utrostrucio, za tvrde droge puta 10...
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Kanada je u pomalo bizarnoj legalnoj situaciji sto se tice prostitucije. Cak i Supreme Court, pred koji je doslo par slucajeva u vezi prostitucije u zadnjoj deceniji, je situaciju okvalifikovao kao bizarnu. Razlog ovome je nesposobnost kanadskog parlamenta da kreira zakon koji ne stvara ambivalentne situacije. Supreme Court onda proglasi zakon neustavnim i nalozi parlamentu do kada treba napisati novi zakon.

Trenutno, ilegalno je placati za seksualne usluge. Ilegalno je nuditi seksualne usluge u zamjenu za novac na javnim mjestima. Medjutim, nije ilegalno nuditi seksualne usluge u zamjenu za novac u privatnosti. Recimo, preko e-maila. :zbunj
2
1 slika 1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Mehaning
Proleter
Reactions: 6521

Post Postao/la Mehaning »

storm je napisao/la: 21 dec 2020, 14:04
Moonlight je napisao/la: 21 dec 2020, 12:59 Almira nam je izgleda neka opasno naljutila....
Bojim se, zbog naše kulture i običaja, da ni legalizacijom se ne bi puno postiglo. Opet bi one se krile, ne bi se prijavljivale niti bi vodile računa o zdravlju.
Tada bi imale izbor.
Usput bi fino sjelo i postozavanje kazni za ilegalnu prostituciju, svodnistvo, i sve što ide s tim...
Jednak stav imam i u slučaju korištenja marihuane, jednake su stvari u pitanju... Zdravlje korisnika, kriminal, porez državi...
A za ilegalno bih kazne utrostrucio, za tvrde droge puta 10...
Pročitao sam već puno glupih usporedbi, ali ovu ću si baš negdje kopirati, da se mogu nasmijati i primiti za glavu više puta... :face
0
Mehaning
Proleter

Pročitao sam i druge komentare i još uvijek se držim za glavu... :face

Jedan bi legalizirao, da mu je pri ruci, drugi bi zabranio radi vjerskih osječaja, treči nezna šta bi, ali važno, da se Prozac i Xanax prodaje... :face

Po meni treba preuzeti nadzor nad događanjem, a to se ne može, dok su stvari kriminalizirane...

Ja bi dekriminalizirao žene, a usput sve napravio, da se zatre svodništvo. Ako je treba i drškom od lopate po leđima... :malagani

Ženske koje se time bave, morale bi imati tako liječničku podporu, kao i psihiatrijsku uz službe, koje bi bile zadužene za pomoč i imale alate da pomognu svima, koje se žele prestati baviti sa tim najstarijim zanatom. Ako neka baš ima želju, mada vjerujem, da bi bile jako rijetke, neka to radi legalno i plača si prijevremenu penziju...
0
Atomic
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Atomic »

Socrates je napisao/la: 21 dec 2020, 14:12 Kanada je u pomalo bizarnoj legalnoj situaciji sto se tice prostitucije. Cak i Supreme Court, pred koji je doslo par slucajeva u vezi prostitucije u zadnjoj deceniji, je situaciju okvalifikovao kao bizarnu. Razlog ovome je nesposobnost kanadskog parlamenta da kreira zakon koji ne stvara ambivalentne situacije. Supreme Court onda proglasi zakon neustavnim i nalozi parlamentu do kada treba napisati novi zakon.

Trenutno, ilegalno je placati za seksualne usluge. Ilegalno je nuditi seksualne usluge u zamjenu za novac na javnim mjestima. Medjutim, nije ilegalno nuditi seksualne usluge u zamjenu za novac u privatnosti. Recimo, preko e-maila. :zbunj
Upoznat si dobro :face :ddk
0
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

treba.
bar da znas djesi sta pokupio :zbunj
0
moja cura slusa narodnjake slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Mehaning je napisao/la: 21 dec 2020, 14:53 Pročitao sam i druge komentare i još uvijek se držim za glavu... :face

Jedan bi legalizirao, da mu je pri ruci, drugi bi zabranio radi vjerskih osječaja, treči nezna šta bi, ali važno, da se Prozac i Xanax prodaje... :face

Po meni treba preuzeti nadzor nad događanjem, a to se ne može, dok su stvari kriminalizirane...

Ja bi dekriminalizirao žene, a usput sve napravio, da se zatre svodništvo. Ako je treba i drškom od lopate po leđima... :malagani

Ženske koje se time bave, morale bi imati tako liječničku podporu, kao i psihiatrijsku uz službe, koje bi bile zadužene za pomoč i imale alate da pomognu svima, koje se žele prestati baviti sa tim najstarijim zanatom. Ako neka baš ima želju, mada vjerujem, da bi bile jako rijetke, neka to radi legalno i plača si prijevremenu penziju...
@Mehaning, ako si mislio na mene, onda zaista, zaista...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

eufemizirati prostituciju ne mogu.
to nije posao.
podržati i ozakoniti prostituciju znači dati potpunu slobodu trgovcima ljudima, djecom, seksualnu eksploataciju i mnoge druge gadosti...

švedska je dozvolila ponudu, ali kažnjava konzumenta. mislim da je to doprinjelo smanjenu prostitucije.

ono što je storm napisao, većinom stoji da je tako, ali ja jednostavno ne mogu podržati nešto što osobu dehumanizira, a prostitucija to jeste, čista dehumanizacija.

samo zato što nešto što je nemoralno postoji, ne mora mu se dati legitimitet i podrška.

shvatam razloge koji navode ljude da kažu ZA, ali u mom ličnom stavu mnogo je stvari koje prevagnu za NE. a problem jeste kompleksan.
2
2 slika
Mehaning
Proleter

Fatih je napisao/la: 21 dec 2020, 15:03
Mehaning je napisao/la: 21 dec 2020, 14:53 Pročitao sam i druge komentare i još uvijek se držim za glavu... :face

Nisam mislio nikoga posebno... :meha1
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Mehaning je napisao/la: 21 dec 2020, 15:11
Fatih je napisao/la: 21 dec 2020, 15:03

Pa niko nije ni pomenuo to kao razlog. Ne zivimo niko u islamskoj drzavi. :zbunj
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Atomic je napisao/la: 21 dec 2020, 15:01
Socrates je napisao/la: 21 dec 2020, 14:12 Kanada je u pomalo bizarnoj legalnoj situaciji sto se tice prostitucije. Cak i Supreme Court, pred koji je doslo par slucajeva u vezi prostitucije u zadnjoj deceniji, je situaciju okvalifikovao kao bizarnu. Razlog ovome je nesposobnost kanadskog parlamenta da kreira zakon koji ne stvara ambivalentne situacije. Supreme Court onda proglasi zakon neustavnim i nalozi parlamentu do kada treba napisati novi zakon.

Upoznat si dobro :face :ddk
Upoznat sam ja dobro (ovo je blaga rijec, upoznat sam odlicno) sa dosta zakona iz dva razloga. Prvi je sto imam magisterij (valjda tako kazete) iz politickih nauka. Posebno me interesuje Supreme Court i implikacije i posljedice njihovih odluka.

Drugi razlog je sto razmisljam da li upisati law school pa da sa @Malena ovdje samo o zakonima tabirim.
3
3 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Mehaning
Proleter

Fatih je napisao/la: 21 dec 2020, 15:12
Mehaning je napisao/la: 21 dec 2020, 15:11

Pa niko nije ni pomenuo to kao razlog. Ne zivimo niko u islamskoj drzavi. :zbunj
Ne raspravljam o tome prvi put, a radi manjka vremena, nisam ni pročitao komentare osim stormovog, koji miješa jabuke i borovnice... :face

Tvoga recimo nisam pročitao do tada, kad si se javio... :zbunj

To mi dođe kao rasprava o radu trgovina nedeljom... :ovaj

Ja nisam za to, da se ih zakonski zatvore, nego samo nedeljom jednostavno ne idem u dučan. Kad bi svi oni, koji su protiv slijedili moju praksu, dučane nitko nebi držao otvorenima... :meha1
0
Odgovori

Natrag na “Razne diskusije”