Anyway
Dijaspora ovako siri pozitivnu pricu o zemlji rodjenja.
Moderator/ica: Moderator
To i kazem. Da je ostao ovdje, bio bi obični građevinac na skelama.
Ja mislim, da Kvalitet uvijek ispliva...
1
1

Moji su uzeli tonu suhog iz Visokog. Odlicno meso
1
Dina, zar si ti Tesanjka?Dina je napisao/la: ↑22 dec 2020, 19:21 Prema podacima Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine (PUFBiH), na prostoru općine Tešanj u prvih 11 mjeseci ove godine evidentiran je ukupni promet preko fiskalnih uređaja od 1.280.203.487, 27 KM, što je najviše od 12 općina ili gradova u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK).
Tešanj je, po tom ekonomskom pokazatelju, sedma općina ili grad u FBiH. Više je uplaćeno samo u sarajevskim općinama Novi Grad (3.068.174.007,74) i Ilidža (2.720.057.308,83), zatim gradovima Tuzla (2.324.638.491,20) i Mostar (2.240.461.607,53), koji su i kantonalna sjedišta, kao i sarajevskim općinama Centar (1.993.325.174,96) i Novo Sarajevo (1.483.933.324,07).
https://www.klix.ba/biznis/privreda/tes ... /201219024
1

Mogu se i sa tim složiti.Sleepy Joe je napisao/la: ↑12 jan 2021, 00:37 Ja bih volio da je cijelokupna organizacija pomoći ljudima u Petrinji bila lišena bilo kakovg političkog konteksta. Ovo kada sam vidio dočekao sam sa dozom prezira, ne zbog čovjeka jer je on tu najmanji krivac, već novinara koji su od ovoga pokušali napraviti neku pozitivnu priču, gdje je opet neofirno stavljen naglasak na tobožnje spašavanje hrvatske zastave uslijed totalnog kolapsa sredine. Glede mene, Hbo i zastvu Hbo i patriotizam, to dvoje za mene nema nikakvo značeja u mom životu, vođen iskustvom i greškama znam u kojem pravcu je usmjereno tumačenje pojma patriotizam, i kakav "vjetar" leluja zastavu prema kojoj se unesrećeni ljudi okreću, nekada sa ponosom a često sa gađenjem.
Pa da je istom obrisao cipele, meni svejedno...storm je napisao/la: ↑12 jan 2021, 07:40Mogu se i sa tim složiti.Sleepy Joe je napisao/la: ↑12 jan 2021, 00:37 Ja bih volio da je cijelokupna organizacija pomoći ljudima u Petrinji bila lišena bilo kakovg političkog konteksta. Ovo kada sam vidio dočekao sam sa dozom prezira, ne zbog čovjeka jer je on tu najmanji krivac, već novinara koji su od ovoga pokušali napraviti neku pozitivnu priču, gdje je opet neofirno stavljen naglasak na tobožnje spašavanje hrvatske zastave uslijed totalnog kolapsa sredine. Glede mene, Hbo i zastvu Hbo i patriotizam, to dvoje za mene nema nikakvo značeja u mom životu, vođen iskustvom i greškama znam u kojem pravcu je usmjereno tumačenje pojma patriotizam, i kakav "vjetar" leluja zastavu prema kojoj se unesrećeni ljudi okreću, nekada sa ponosom a često sa gađenjem.
Tragično je, da je nesto normalno postala vijest.